Τι θα είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ

Τι θα είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τι θα είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ρεαλιστικό στόχο του Τριφυλλιού στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα παιχνιδιών.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση, έβαλε στο σακούλι του 44 βαθμούς και σε 26 αναμετρήσεις, είχε 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες. Σαφώς υπάρχει πρόοδος σε σχέση με πέρυσι, σαφέστατα όμως το σύνολο του Γιώργου Δώνη θα μπορούσε να είχε πάει και πολύ καλύτερα, αν δεν υπήρχε το τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν και ο προβληματικός πρώτος γύρος, που έδωσαν τη θέση τους στην σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του δευτέρου.

Το μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ ξεκινά το ερχόμενο σαββατοκύριακο και ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην διαδικασία με δύο δεδομένα:

*Το πρώτο έχει να κάνει με την ποινή από την UEFA και την απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που τελειώνει την ερχόμενη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός με τα δεδομένα που υπάρχουν τούτη την στιγμή δεν έχει ουσιαστική σημασία αν θα τερματίσει τέταρτος, πέμπτος ή δεύτερος, καθώς είναι τιμωρημένος. Οι λιγοστές ελπίδες για άρση της τιμωρίας και οι ενέργειες της ΠΑΕ προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργούν μια συνθήκη, ώστε εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος να υπάρξει κάποιου είδους κίνητρο και εγρήγορση, στην λογική «πάμε για το καλύτερο δυνατό, ελπίζοντας πως θα γίνει το θαύμα στη Νιόν».

* Το δεύτερο αφορά τον βαθμολογικό πίνακα. Μέχρι πού μπορεί να κοιτάζει ο Παναθηναϊκός; Οι πράσινοι είναι επτά πόντους πίσω από την ΑΕΚ και οκτώ από τον ΠΑΟΚ. Σε δέκα αγωνιστικές και με μεταξύ τους παιχνίδια, είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν μη ρεαλιστικό, το να στοχεύει το Τριφύλλι στην δεύτερη θέση. Να βάλει έναν από τους δύο από κάτω, είναι σαφώς πιο πιθανό, όχι εύκολο. Ειδικά με το πρόγραμμα που έχει. Ένα πρόγραμμα που τον ρίχνει εξαρχής στα… πάρα πολύ βαθιά, καθώς την 1η αγωνιστική παίζει με την ΑΕΚ ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, την 2η υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, την 3η πηγαίνει στο Καραϊσκάκη και την 4η στο Ηράκλειο! Το χειρότερο δυνατό…

Τι θα είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ;

Από την στιγμή που η ομάδα ψάχνει για κίνητρα δίχως ουσία και από τη στιγμή που η απόσταση από την δεύτερη θέση της κανονικής βαθμολογίας είναι αρκετά μεγάλη, επιτυχία για το Τριφύλλι θα ήταν το να καταφέρει σε αυτά τα δέκα παιχνίδια, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, να είναι μέσα στις δύο πρώτες θέσεις. Να καταφέρει δηλαδή στο φινάλε των πλέι-οφ, να είναι στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, πράγμα που θα σημαίνει ότι ήταν εξόχως ανταγωνιστικός, κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχει στείλει το μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να έχει στόχους και βλέψεις ενός κανονικού Παναθηναϊκού.

Εξάλλου, αυτό υπαγόρευε και το πρότζεκτ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018. Ο στόχος είναι τη σεζόν 2020-2021 το Τριφύλλι να κάνει πρωταθλητισμό. Δύο σεζόν χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις είναι πολλές, πάρα πολλές, για έναν οργανισμό που αγνοεί την κατάκτηση ενός τίτλου από το 2014…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.