ΑΕΚ: Τα έξι συμβόλαια που λήγουν και οι χειρισμοί της Ένωσης

ΑΕΚ: Τα έξι συμβόλαια που λήγουν και οι χειρισμοί της Ένωσης

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα έξι συμβόλαια που λήγουν και οι χειρισμοί της Ένωσης

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα για τους παίκτες της ΑΕΚ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Ποια είναι η πρόθεση για Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κλωναρίδη και οι κινήσεις για την αγορά των δανεικών Βράνιες, Σιμάνσκι και Αραούχο.

Μέχρι το τέλος της σεζόν υπάρχει αρκετός δρόμος, με την ΑΕΚ να διεκδικεί τόσο το Κύπελλο, όσο και τη 2η θέση πλέον στα πλέι οφ. Ο προγραμματισμός, ωστόσο, ενόψει της επόμενης χρονιάς είναι κάτι που θα πέσει στο τραπέζι έχοντας μπει στην τελική ευθεία. Eκτός από τις ανάγκες της ΑΕΚ για ενίσχυση και τις πιθανές προτάσεις που μπορεί να προκύψουν για μονάδες του ρόστερ, ως τον Μάιο ο Ίλια Ίβιτς, που έχει τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος, θα πάρει αποφάσεις και για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι. Έξι παίκτες είναι εκείνοι που δεσμεύονται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι. Τρεις δανεικοί, οι Βράνιες, Σιμάνσκι και Αραούχο (για τους δύο τελευταίους υπάρχει οψιόν αγοράς) και τρεις παίκτες που ανήκουν στην Ένωση, οι Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και Κλωναρίδης.

Τα συμβόλαια των Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και Κλωναρίδη που λήγουν

Αρχίζοντας με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, προς το τέλος της σεζόν θα γίνει μια ουσιαστική κουβέντα με την πλευρά του Ουκρανού στόπερ, όπου και θα αποφασιστεί το μέλλον της συνεργασίας. Ο «Τσίγκρι» είναι στα 33 και με τους τραυματισμούς που βγάζει όπως είναι λογικό δεν μπορεί να υπολογίζεται για βασική λύση στα μετόπισθεν. Από την άλλη βέβαια αποτελεί έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία που καθοδηγεί την άμυνα μέσα στο γήπεδο. Πέρα από το αν ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός είναι διατεθειμένος να δεχθεί μια μείωση αποδοχών, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η επιθυμία του ίδιου και αν βλέπει με θετικό μάτι το να παραμείνει ως εναλλακτική λύση, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του υπήρχε και η σκέψη για το ποδοσφαιρικό του μέλλον γενικότερα.

Στην περίπτωση του Νίκλας Χουλτ, η ΑΕΚ αναγνωρίζει ότι πρόκειται για έναν φιλότιμο ποδοσφαιριστή, όμως μέχρι στιγμής η Ένωση δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κρούση προς την πλευρά του. Ο ίδιος φυσικά και θα ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα, όπου έχει εγκλιματιστεί αυτός και η οικογένειά του, όμως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ θα επιθυμούσε να βρει κάτι καλύτερο στη θέση του αριστερού μπακ που θα δίνει περισσότερα πέρα από τα ανασταλτικά καθήκοντα και στο επιθετικό κομμάτι. Έναν μπακ που θα μπορεί δηλαδή να παίξει σε όλη την αριστερή πλευρά με την ίδια ευκολία και να πλαισιώσει τον Έλντερ Λόπες, διεκδικώντας και από την αρχή φανέλα βασικού.

Στον τρίτο παίκτη του ρόστερ του οποίου λήγει το συμβόλαιο το καλοκαίρι, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη δηλαδή, η ΑΕΚ και σε αυτήν την περίπτωση δεν δείχνει μέχρι στιγμής «ζεστή» στην ανανέωσή του. Ο «Κλώνα» είναι ένας μεσοεπιθετικός που μπορεί να δώσει λύσεις από τον πάγκο, κυρίως σε ματς που παίζονται στην κόντρα με την ταχύτητα που διαθέτει, αλλά όπως έχει αποδειχθεί δεν αποτελεί μια επιλογή που μπορεί να υπολογίζεται ως βασικός. Και στην ΑΕΚ σίγουρα θα επιθυμούσαν έναν ποιοτικότερο παίκτη για τα άκρα που θα ανεβάσει το επίπεδο με την ταχύτητα και την προσωπικότητά του.

Ο δανεισμός του Βράνιες που εκπνέει και η πιθανότητα αγοράς του από την Άντερλεχτ

Έπειτα υπάρχουν οι δανεικοί. Για τον Όγκνιεν Βράνιες δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Ο Βόσνιος στόπερ από τη στιγμή που ο Μάσιμο Καρέρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία θυμίζει τον παλιό καλό Βράνιες. Έχει κόψει τις... τρέλες και με σωστή νοοτροπία και απόλυτη συγκέντρωση αποτελεί τον «βράχο» της κιτρινόμαυρης άμυνας. Πριν μήνες το να κάνει η ΑΕΚ κίνηση απόκτησής του με κανονική μεταγραφή από την Άντερλεχτ έμοιαζε πάρα πολύ δύσκολο. Η αλλαγή του, όμως, με τον Καρέρα πλέον στον πάγκο διαφοροποιεί τα δεδομένα. Ο ίδιος φυσικά και θα ήθελε να παραμείνει αφού είναι δεμένος με το κλαμπ και τους οπαδούς των κιτρινόμαυρων. Ωστόσο, πέρα από το ότι πρέπει να δεχθεί να πέσει στο οικονομικό (στην Άντερλεχτ έχει συμβόλαιο που αγγίζει τις 900.000 ευρώ με την ΑΕΚ να καλύπτει τη φετινή σεζόν τα μισά) είναι και ο βελγικός σύλλογος που θα πρέπει να ικανοποιηθεί στο οικονομικό.

Οι «μοβ» είχαν ξοδέψει πάνω από 3 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από την Ένωση το καλοκαίρι του 2018 και το συμβόλαιό του εκεί έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2022. Στην Άντερλεχτ δεδομένα θέλουν να τον... ξεφορτωθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι διατεθειμένοι να τον δώσουν και... τσάμπα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα Βράνιες είναι κάτι το οποίο θα χειριστεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, του οποίου οι αστραπιαίες κινήσεις συντέλεσαν στο να επιστρέψει ο «Όγκι» στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Οι οψιόν αγοράς των Σιμάνσκι και Αραούχο

Πάμε να εστιάσουμε και στις περιπτώσεις των δύο παικτών που ήρθαν τον Γενάρη ως δανεικοί με οψιόν αγοράς, των Σιμάνσκι και Αραούχο δηλαδή. Αναφορικά με τον Ντάμιαν Σιμάνσκι, ο Πολωνός μέσος μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες στους κιτρινόμαυρους έχει πείσει με την παρουσία του στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας προσθέσει χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον άξονα. Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με την Αχμάτ Γκρόζνι σε οψιόν αγοράς 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον παίκτη να έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Μάλιστα η Ένωση μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό σε τρεις δόσεις των 500.000, με τον παίκτη να της ανήκει μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Στην Ένωση έχουν αποφασίσει να πληρώσουν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και να κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή τον Σιμάνσκι στο τέλος της σεζόν.

Για τον Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με τη Λας Πάλμας μια υποχρεωτική οψιόν 2,7 εκατ. ευρώ, η οποία αν δεν ενεργοποιηθεί, τότε η Ένωση θα πρέπει να πληρώσει ένα «πρόστιμο» 200.000 ευρώ στον σύλλογο των Καναρίων Νήσων. Ο Αργεντινός επιθετικός κίνησε... γη και ουρανό τον Ιανουάριο για να έρθει στην ΑΕΚ και τελικά η επιστροφή του πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν παραχωρήθηκε καθώς δεν έφτασε ποτέ η πρόταση από τη Γουλβς που θα ενεργοποιούσε τη ρήτρα των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο «Τσίνο» έχει μια εκπληκτική σχέση με την ΑΕΚ και οι φίλοι της δεν κρύβουν τη λατρεία προς το πρόσωπό του. Οι πιθανότητες αυτή τη φορά ο Αραούχο να παραμείνει είναι περισσότερες από τις προηγούμενες φορές, όμως η απόφαση για ενεργοποίηση της οψιόν θα ληφθεί προς το τέλος της σεζόν. Δεν αποκλείεται μάλιστα η περίπτωση αγοράς του Αραούχο να συνδεθεί και με κάποια πώληση ποδοσφαιριστή καθώς είναι δεδομένο ότι επιθυμία της ΑΕΚ και του Ίβιτς είναι να γίνει τουλάχιστον μια τέτοια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα