Ολυμπιακός: Εφτασε τα 35 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός: Εφτασε τα 35 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα!

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός: Εφτασε τα 35 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα!

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το αήττητο, διαλύει τα ρεκόρ της άμυνας και το gazzetta.gr μετράει και τα 55 μας σε όλες τις διοργανώσεις μετά την περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Ρεάλ - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον πλήγωσε. Οχι μόνο γιατί ουσιαστικά εκμηδένισε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα αλλά και για τον τρόπο που προήλθε αυτή. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά παραδόθηκε στις ορέξεις του ΠΑΟΚ, έχασε εύκολα με 3-1 και μαζί με το ματς έχασε και το πρωτάθλημα.

Τότε το ημερολόγιο έγραφε 10 Φεβρουαρίου του 2019. Εκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» αγνοούν την ήττα στο πρωτάθλημα! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετράει 35 σερί ματς στο πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Ενα εκπληκτικό σερί για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κόντρα στον Παναιτωλικό έχει την ευκαιρία να κλείσει την κανονική περίοδο αήττητος.

Το σερί των «ερυθρόλευκων» είναι εντυπωσιακό εάν αναλογιστεί κανείς πως και πέρσι είχε ευρωπαϊκά ματς μετά τον ΠΑΟΚ και φέτος. Φέτος μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει από νωρίς την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, κατάφερε να μπει στο Champions League και συνεχίζει ακόμα και τώρα στο Europa League.

Συνολικά ο Ολυμπιακός μετά την περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ μετράει 55 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτούς τους αγώνες έχει μόλις επτά ήττες! Η μοναδική ελληνική ομάδα που τον έχει νικήσει είναι η Λαμία (!) κι αυτή για τον θεσμό του Κυπέλλου...

Τα ματς στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός λοιπόν συμπλήρωσε 35 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Σε αυτά έχει 29 νίκες και μόλις 6 ισοπαλίες... Εχει πετύχει 82 γκολ και έχει δεχτεί μονο 14!

Στο φετινό πρωτάθλημα στα 25 ματς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 19 νίκες και 6 ισοπαλίες (πέρσι μετά τον ΠΑΟΚ μέτρησε 10 σερί νίκες για να κλείσει έτσι τη σεζόν) κι έχει 51 γκολ υπέρ και μόλις 9 κατά.

Το ρεκόρ της άμυνας

Μαζί με το αήττητο ο Ολυμπιακός πάει και για ένα εκπληκτικό ρεκόρ που αφορά την άμυνα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τα εκτός έδρας ματς της (σε ότι αφορά την κανονική διάρκεια) έχοντας δεχτεί μόλις 3 γκολ! Από τον Παναθηναϊκό (με πέναλτι), από τον Αρη (με τον Ντιγκινί) και από τον Πανιώνιο (ο Εμμανουηλίδης στο 88').

Η καλύτερή του επίδοση ήταν την σεζόν 2008/09 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Τότε ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί 6 γκολ σε 15 εκτός έδρας ματς. Οπερ σημαίνει 0.4 ανά ματς. Φέτος έκλεισε την χρονιά με 3 σε 13 εκτός έδρας ματς. Δηλαδή 0.23 γκολ ανά ματς!

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει τι σημαίνει να παραβιάζεται η εστία του μακριά από το «Καραϊσκάκης» στο πρωτάθλημα. Στην Τούμπα ήταν το όγδοο συνεχόμενο ματς που δεν δέχτηκε γκολ.

Ο τελευταίος που σκόραρε ήταν ο Εμμανουηλίδης στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στις 23 Νοεμβρίου.

Εκτοτε ο Ολυμπιακός έχει

  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3
  • Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5
  • Βόλος-Ολυμπιακός 0-0
  • Λαμία-Ολυμπιακός 0-4
  • ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1
  • ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0
  • Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1

Μόνο επτά ήττες σε όλες τις διοργανώσεις

Η (εύκολη) ήττα από τον ΠΑΟΚ πέρσι τον Φλεβάρη προφανώς... πείραξε το τσιπάκι στον Ολυμπιακό. Το άλλαξε. Και οι «ερυθρόλευκοι» συνολικά τρέχουν ένα μεγάλο ρεκόρ.

Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει 55 αγώνες από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά. Mετράνε μόλις επτά ήττες. Η μοναδική ελληνική ομάδα που τους έχει νικήσει είναι η Λαμία! Μία ήττα που ήταν κι αποκλεισμός από το Κύπελλο (0-1 στο Καραϊσκάκης).

Οι επτά ήττες είναι:

  • Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0
  • Ολυμπιακός-Λαμία 0-1
  • Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1
  • Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 2-3
  • Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 2-0
  • Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2
  • Ολυμπιακός-Αρσεναλ 0-1

Δύο ήττες δηλαδή από την Μπάγερν Μονάχου, δύο ήττες από τις αγγλικές Τότεναμ και Αρσεναλ και μία από Ερυθρό Αστέρα και Ντιναμό Κιέβου.

Στο σύνολο ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει 38 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες!

Το πρόγραμμα

Βέβαια τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους την ρεβάνς με την Αρσεναλ, το θεωρητικά εύκολο ματς με τον Παναιτωλικό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και μετά έχει τα ματς των play off και τα δύο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα