Ολυμπιακός: Σοβαρός, διαβασμένος, με μέταλλο πρωταθλητή και την ψυχή του Τσιμίκα!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Σοβαρός, διαβασμένος, με μέταλλο πρωταθλητή και την ψυχή του Τσιμίκα!

bet365

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα με μόλις μία αλλαγή στην 11άδα του σε σχέση με το βασικό σχήμα του με την Άρσεναλ & αποφασισμένος για το διπλό και το πήρε παλικαρίσια με έναν τρομερό Τσιμίκα!
Αυτήν την φορά ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν πολύ καλά διαβασμένος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτήν την φορά ο Οργανισμός του Ολυμπιακού δεν επρόκειτο να την... πατήσει, όπως πέρυσι με το σχήμα με τον Νάτχο και το 3-1, που έκρινε το πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας την παράμετρο της καταπόνησης από το παιχνίδι της Πέμπτης με την Άρσεναλ και ξέροντας ότι είχε μόλις δύο ημέρες περιθώριο για το ματς της Τούμπας λειτούργησε πολύ συγκεκριμένα. Επέμεινε στο 4-3-3 - όπως κάνει για τα δύσκολα παιχνίδια - και επεδίωξε να έχει σωστή τακτική και στρατηγική στα μετόπισθεν. Να κρατήσει την μπάλα σε χαμηλό τέμπο, να ελέγξει το κέντρο και να εξουδετερώσει τα ατού του ΠΑΟΚ κυρίως στον άξονα. Πήγε στην λογική του ότι ήθελε να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα τον Δικέφαλο του Βορρά αλλά και τον Αμπέλ Φερέιρα. Τα έκανε και τα δύο! Πήρε και την... εκδίκησή του από τον Αμπέλ Φερέιρα που είχε σταθεί η αιτία μετά από μία βαριά ήττα του στην Πορτογαλία να απολυθεί.
Και ας μην είχε τον Μπουχαλάκη σε καλή μέρα. Ο Καμαρά ήταν ανεβασμένος και έτρεχε όσο μπορούσε και κάποιες φορές για δύο και ο Γκιγιέρμε ήταν βελτιωμένος. Ήταν καρμική αυτή η νίκη με το 0-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα; Η τελευταία του χρονικά νίκη στο γήπεδο σε αγώνα πρωταθλήματος και όχι σε ματς άνευ αγώνος ήταν πάλι με Πορτογάλο τεχνικό. Ήταν στις 4 Οκτωβρίου του 2015 με τον Μάρκο Σίλβα με σκόρερ τους Ιντέγε και Μιλιβόγιεβιτς για το 0-2.
Ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας κατέβηκε με μία ομάδα που κατά 10 / 11 ήταν ίδια με την Άρσεναλ. Μοναδική της αλλαγή ήταν ο Ραντζέλοβιτς που έμελλε να βρίσκεται και στην φάση του αυτογκόλ του Γιαννούλη με το γύρισμα που έκανε. Από την άλλη όμως δεν γίνεται να μην σταθεί κανείς στον Τσιμίκα, που έκανε ένα ακόμα τρομερό ματς αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά και ουσιαστικά έφτιαξε την φάση του 0-1 με αυτό το φοβερό σλάλομ και το σουτ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Ο Μαρτίνς είχε πει στους παίκτες του το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα σημεία του ΠΑΟΚ. Είχε γερή ψυχολογία, μέταλλο πρωταθλητή και την μεγάλη ψυχή του Τσιμίκα. Είχαμε άλλωστε τονίσει πως οι Έλληνες παίκτες θα ένιωθαν και θα καταλάβαιναν πιο καλά αυτό το ματς. Έτσι στον Ολυμπιακό ότι δεν του έδωσε η φάση του δοκαριού του Ελ Αραμπί από την μπαλιά του Βαλμπουενά του την έδωσε η στιγμή με το σουτ του Τσιμίκα, το γύρισμα του Ραντζέλοβιτς και το διώξιμο προς τα δίχτυα από τον Γιαννούλη...
Για τον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος αυτή η νίκη και ήρθε. Ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας προπονητή και παικτών και για αυτό & οι έξαλλοι πανηγυρισμοί. Υπάρχει όμως ακόμα δρόμος. Οι Πειραιώτες έχουν ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη με την Άρσεναλ αλλά και την συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ. Με την ψυχολογία με το μέρος τους αλλά και το ψυχολογικό & αγωνιστικό αβαντάζ μπορούν να παίξουν άλλη μπάλα στην συνέχεια και να κατακτήσουν τους φετινούς τους στόχους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα