Super League: Η «μάχη» για μία θέση στα πλέι οφ

Gazzetta team
Super League: Η «μάχη» για μία θέση στα πλέι οφ

bet365

Το πρόγραμμα και οι πιθανές ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν το τελευταίο «εισιτήριο» για την 6άδα. Ο ΟΦΗ και ορίζει την τύχη του και βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα στις περισσότερες ισοβαθμίες, πλην εκείνης με τον Αστέρα Τρίπολης.
Την επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει ΑΕΚ, Αρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, καθώς απομένει μία θέση «ανοικτή» στον ευρωπαϊκό ήλιο της νέας σεζόν, εκτός και αν πέσει η ευρωπαϊκή ποινή του «τριφυλλιού». Σ' αυτή την περίπτωση ο 6ος των πλέι οφ δεν θα λάβει μέρος στις διοργανώσεις της UEFA.
Η 25η αγωνιστική μας έκανε... σοφότερους, αφού οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν μαθηματικά την παρουσία τους στο Top 6 (εκτός εξαιρετικά συγκλονιστικού απρόοπτου θα τερματίσουν 5οι), ενώ ΑΕΛ, Βόλος, Λαμία τέθηκαν μαθηματικά νοκ άουτ. Πλέον απομένουν 4 ομάδες να διεκδικούν το τελευταίο «εισιτήριο» και ο ΟΦΗ προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αν κερδίσει τη Λαμία «καθάρισε», ενώ σε περίπτωση που της παραχωρήσει ισοπαλία θα παραμείνει σε θέση ισχύος εάν ο Αστέρας δεν κερδίσει στη Λάρισα. Και αυτό γιατί υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ατρόμητο, Ξάνθη, στη διπλή με την Ξάνθη, ενώ επί του παρόντος «έχει» και εκείνη με τον Ατρόμητο.
Την ίδια στιγμή γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν δεν κερδίσουν Ξάνθη, Ατρόμητος και χάσει ο Αστέρας το δικό του παιχνίδι θα είναι αδιάφορο. Αυτό βέβαια σημαίνει – γιατί σε κάθε νόμισμα διαθέτει δύο όψεις – πως σε Περιστέρι και Ξάνθη για να ελπίζουν θα πρέπει οπωσδήποτε να επικρατήσουν του Αρη και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ενώ ο Αστέρας να μην χάσει στο AEL Fc Arena.

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.
** Σε παρένθεση τα γκολ των ομάδων στο πρωτάθλημα και η διαφορά τερμάτων που έχουν.

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών έχουν ως εξής:
1) Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στα μεταξύ τους ματς.
2) Η διαφορά τερμάτων των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
3) Η διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα.
4) Η καλύτερη επίθεση των ομάδων στο πρωτάθλημα.
5) Η καλύτερη άμυνα των ομάδων στο πρωτάθλημα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΟΦΗ στους 32

Θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα και αν είναι ίδια, τότε στα αμέσως επόμενα κριτήρια που είναι κατά σειρά «η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα» και «η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα». Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται στο «-3» και ο Ατρόμητος στο «-6», ενώ οι κρητικοί έχουν σημειώσει 32 γκολ και οι Περιστεριώτες 29. Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για να υπερτερεί ο Ατρόμητος θα πρέπει να κερδίσει τον Αρη (σε συνδυασμό με ισοπαλία του ΟΦΗ) με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά. Αν το πράξει με 3 (πάντα με γνώμονα πως η αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» θα λήξει ισόπαλη) για να υπερτερεί θα πρέπει να πετύχει 4 παραπάνω από όσα ο ΟΦΗ κόντρα στη Λαμία (π.χ. 0-0 και 4-1, 1-1 και 5-2 κ.ο.κ.) . Με 3 παραπάνω θα έχουμε αγώνα μπαράζ (π.χ. 1-1 και 4-1, 2-2 και 5-2, 3-3 και 6-3 κ.ο.κ), ενώ με 2 και κάτω ο ΟΦΗ θα υπερτερεί λόγω καλύτερης επίθεσης. Αρα οι Περιστεριώτες αν δεν χάσει ο ΟΦΗ από τη Λαμία, θα πρέπει να βρουν στόχο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μίνιμουμ 3 φορές και βλέπουμε και αυτό για να πάνε έστω μπαράζ!


ΞΑΝΘΗ, ΟΦΗ στους 32
Υπερτερεί ο ΟΦΗ (νίκη 2-0 στο Ηράκλειο, ισοπαλία 2-2 στην Ξάνθη)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ στους 32
Θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα και αν είναι ίδια, τότε τα αμέσως επόμενα κριτήρια είναι κατά σειρά «η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα» και «η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα». Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος βρίσκεται στο «-6» και η Ξάνθη στο «-11». Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν οι δύο ομάδες κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική, ο Αστέρας δεν επικρατήσει στη Λάρισα και ο ΟΦΗ χάσει από τη Λαμία (μόνο έτσι θα βρεθούν να «μάχονται» για την 6η θέση στους 32), ο Ατρόμητος θα πάρει το «εισιτήριο», εκτός και αν η Ξάνθη κερδίσει τον ΠΑΟΚ με «διαστημικό» σκορ (μίνιμουμ 6 γκολ διαφορά, γιατί θα πρέπει να σημειώσει τουλάχιστον 11 ώστε να αποκτήσει καλύτερη επίθεση από τον Ατρόμητο, με το σκεπτικό πως και οι 2 θα πάρουν τη νίκη).


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΟΦΗ στους 32
Υπερτερεί ο ΟΦΗ 7 με βαθμούς στον επιμέρους πίνακα κατάταξης που θα καταρτιστεί, έναντι 6 του Ατρόμητου και 4 της Ξάνθης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΦΗ στους 31
Θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα, όπου υπερτερούν οι Αρκάδες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο «-1» και οι κρητικοί στο «-3». Για να βρεθούν στην 6η θέση οι δύο ομάδες στους 31 σημαίνει πως ο Αστέρας απέσπασε ισοπαλία στη Λάρισα (άρα έμεινε το -1) και ο ΟΦΗ έχασε από τη Λαμία, οπότε το «-3» που βρίσκεται τώρα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αρνητικός συντελεστής.

ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟΦΗ (31)

Αστέρας Τρ.: 3-1, 0-2
Ξάνθη: 2-0, 2-2
Ατρόμητος: 1-2, 1-0


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (30)
Ξάνθη: 1-2, 5-0
ΟΦΗ: 1-3, 2-0
Ατρόμητος: 2-1, 1-2

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (29)
Αστέρας Τρ.: 1-2, 2-1
Ξάνθη: 0-1, 1-0
ΟΦΗ: 2-1, 0-1


ΞΑΝΘΗ (29)
Αστέρας Τρ.: 2-1, 0-5
ΟΦΗ: 0-2, 2-2
Ατρόμητος: 1-0, 0-1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα