Παναθηναϊκός: Ο Δώνης και η δουλειά του έχουν συμμάχους

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης και η δουλειά του έχουν συμμάχους

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης και η δουλειά του έχουν συμμάχους

Ο Γιώργος Δώνης άκουσε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ταξίδεψε στην Τρίπολη να τραγουδάει ρυθμικά τ' όνομά του και με αυτό τον τρόπο οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πήραν θέση για την κατάσταση που προκλήθηκε στο εσωτερικό της ομάδας και χρειάζεται επίλυση...

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η σχέση των φίλων του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι... μηδενική. Κανένα σημείο επαφής. Το μοναδικό που θέλει ο κόσμος του συλλόγου είναι η απεμπλοκή της ομάδας από τον σημερινό ισχυρό άνδρα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως η στήριξη του κόσμου προς τον Γιώργο Δώνη δεν έγκειτα μονάχα στην απέχθεια που επικρατεί προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο κόουτς του «τριφυλλιού» έχει ακούσει και στο παρελθόν τ' όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας. Η αναγνώριση της δουλειάς του μέσα από πολλές δυσκολίες και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να βελτιώσει και να εξελίξει τα νεαρά παιδιά είναι κάτι που δεν χωράει αμφισβήτηση και γίνεται σαφές και ξεκάθαρο στα παιχνίδια των «πράσινων».

Το απόγευμα του Σαββάτου στην Τρίπολη, ο κόσμος που παρακολούθησε δια ζώσης το παιχνίδι με τον Αστέρα έδειξε πως η ξεκάθαρη προτίμησή του είναι στον Έλληνα τεχνικό έπειτα από τα θέματα που δημιουργήθηκαν μεσοβδόμαδα. Ο Δώνης αποκάλυψε πως υπάρχει διαφωνία με τη διοίκηση και πως συμβαίνουν πράγματα τα οποία αν δεν ξεκαθαρίσουν και δεν διορθωθούν ή δεν βρεθεί η λύση με την οποία οι εμπλεκόμενες πλευρές θα είναι ευχαριστημένες, δεν μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία του στον πάγκο στο μέλλον του συλλόγου.

Τα συναισθήματά του για την ομάδα είναι γνωστά, το δηλώνει συνεχώς πως ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που αποτελεί όνειρο για εκείνον παρά τα εμπόδια που έχει βρει στο δρόμο του αυτούς τους 20 μήνες της παρουσίας του στο κλαμπ, ωστόσο, ως επαγγελματίας ορθά θέλει η λειτουργία του αγωνιστικού κομματιού να τον αφορά άμεσα. Ο Γιώργος Δώνης μίλησε έχοντας αισθανθεί ότι αυτό καταπατείται και επηρεάζεται με αρνητικό τρόπο.

Αυτό που εισέπραξε από τον κόσμο, όμως, είναι ξεκάθαρη δήλωση πως έχει... πλάτες. Πως έχει συμμάχους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι είναι άνθρωπος που θέλει το καλό του Παναθηναϊκού. Με τα καλά και τα άσχημά του, όπως όλοι, με τις καλές και τις κακές του μέρες, ο Γιώργος Δώνης προσπαθεί να πράξει με γνώμονα το καλό του «τριφυλλιού». Και σε αυτό βρίσκει τους οπαδούς στο πλευρό του που στην ιστορία που διαδραματίστηκε πριν από μερικές μέρες και για την οποία η ΠΑΕ χρειάστηκε να τονίσει... επίσημα πως στηρίζει τον προπονητή, με την σημείωση πως «οι διαφορές πρέπει να επιλύονται εσωτερικά με συζήτηση κι όχι με δημόσιες τοποθετήσεις».

Ο Δώνης, ανάλογα την τροπή των πραγμάτων – με τις εξελίξεις ενδεχομένως να επηρεάζουν και τον γιο του, Χρήστο, για τις πιθανότητες παραμονής του – ναι μεν θ' αποφασίσει επαγγελματικά, αλλά έχει κερδίσει την αναγνώριση για το γεγονός πως σε όλο αυτό το κουπί που έχει τραβήξει, έχει οδηγό (και) το συναίσθημα.