ΠΑΟΚ: «Εκπρόθεσμη η δίωξη στον Γκαγκάτση»

ΠΑΟΚ: «Εκπρόθεσμη η δίωξη στον Γκαγκάτση»

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: «Εκπρόθεσμη η δίωξη στον Γκαγκάτση»

bet365

Εκδικάστηκε την Πέμπτη (20/2) η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση, με αφορμή δηλώσεις του στην τηλεοπτική «Δίκη».

«Νομικά απαράδεκτη» χαρακτήρισαν τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα προς τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ οι νομικοί του «Δικέφαλου» υποστηρίζοντας ότι είχαν ενημερωθεί για τις δηλώσεις του κ. Γκαγκάτση στην εκπομπή «Δίκη στο Open» πολύ νωρίτερα από την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, έγιναν στις 27/1, ημέρα Δευτέρα, η αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ ενημέρωσε τους εισαγγελείς στις 31/1 και μέχρι τις 5/2, εντός δηλαδή των πέντε ημερών που βάσει του άρθρου 25 παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα, δεν άσκησαν δίωξη. Αντίθετα, η δίωξη ασκήθηκε στις 10/2, ενώ τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε υπάρξει η καταγγελία του Ολυμπιακού.

«Από τη στιγμή που η καταγγελία του Ολυμπιακού δεν έχει να συνεισφέρει κάτι καινούργιο, η δίωξη πρέπει να απορριφθεί, καθώς οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς είχαν ενημερωθεί για τις δηλώσεις και δεν κινήθηκαν πειθαρχικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει δίωξη μετά την καταγγελία», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τους νομικούς του «Δικεφάλου», που βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής, «ο κ. Γκαγκάτσης εξέφρασε μία κρίση με αφορμή τη φερόμενη συνιδιοκτησία. Η ΕΕΑ δεν υπάγεται στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, είναι κρατικό όργανο. Ούτε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης εμπίπτει στο άρθρο 20α του πειθαρχικού κώδικα για τα άτομα για τα οποία απαγορεύονται οι δυσμενείς κρίσεις».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε προθεσμία για την κατάθεση υπομνήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα