ΠΑΟΚ: Προς έγκριση η μελέτη της «Νέας Τούμπας»

ΠΑΟΚ: Προς έγκριση η μελέτη της «Νέας Τούμπας»

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Προς έγκριση η μελέτη της «Νέας Τούμπας»

bet365

Κατατέθηκε από την αρμόδια επιτροπή η κύρια μελέτη με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας.

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδιασμού του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Την Τετάρτη (19/2) έγινε η κατάθεση της κύριας μελέτης στα γραφεία του τμήματος Μητροπολιτικού σχεδιασμού το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τρεις φακέλους με σχεδόν 1.000 σελίδες που περιέχουν το σύνολο των απαιτούμενων μελετών (περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή, προκαταρτική υπογειοποίηση), ενώ υπάρχει και η κύρια μελέτη του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, που έχει εκπονηθεί αναφορικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου και των υπολοίπων χώρων στην περιοχή της Τούμπας.

«Απομένει η έγκριση»

Ο υπεύθυνος της ομάδας χωροθέτησης, Τάκης Δούμας, μιλώντας στο Metropolis 95.5 τόνισε ότι μετά την κατάθεση του φακέλου η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της, θα την ελέγξει και θα την εγκρίνει. «Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το γήπεδο δεν θα είναι ένας χώρος που θα παίζεις μπάλα μόνο μια εβδομάδα αλλά θα είναι ένας χώρος που θα λειτουργεί πολλές μέρες την εβδομάδα και πολλές ώρες την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Για την υπογειοποίηση της Κλεάνθους: «Προτείνεται η υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Θα είναι καλύτερο να υπογειοποιηθεί η Κλεάνθους. Θα βοηθά την άμεση λειτουργία του γηπέδου την ώρα του αγώνα. Δεν θα χρειαστεί να κλείνει η Κλεάνθους την ώρα του αγώνα».

Για τις θέσεις πάρκινγκ: «Προβλέπουμε γύρω στις 450 θέσεις στάθμευσης στο χώρο του γηπέδου. Επίσης, έναν χώρο στάθμευσης που προβλεπόταν από τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει δίπλα στο ΙΚΑ. Προβλεπόταν ένας χώρος περίπου στις 650 θέσεις και προτείνουμε έναν ακόμη χώρο της μισής χωρητικότητας. Περιμένουμε ότι θα υπάρχουν 1000 θέσεις. Ο στόχος είναι ο κόσμος να πηγαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο γήπεδο»

Για το εάν υπήρχε κάποιο γήπεδο που αποτέλεσε έμπνευση: «Έχουμε καταγράψει κάθε γήπεδο που έγινε το τελευταίο διάστημα και δίνουμε βαρύτητα σε γήπεδα που είναι μέσα στον αστικό ιστό».

Για τα επόμενα βήματα: «Πλέον εμείς δίνουμε διευκρινίσεις για ότι χρειαστεί. Από εκεί και πέρα η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της. Ξέρουμε ότι έχει σκύψει στο πρόγραμμα με πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν ενδιαφέρονται απλά με διαδικαστικό τρόπο αλλά τρόπο ουσίας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα