ΑΕΚ: Ο ανεβασμένος Σβάρνας και η εκτίμηση των συμπαικτών του

ΑΕΚ: Ο ανεβασμένος Σβάρνας και η εκτίμηση των συμπαικτών του

ΑΕΚ: Ο ανεβασμένος Σβάρνας και η εκτίμηση των συμπαικτών του

Ο Στράτος Σβάρνας υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα εξελίσσεται ως κεντρικός αμυντικός, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση των συμπαικτών του μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Build A Bet στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Η άμυνα της ΑΕΚ με τον Καρέρα λες και είναι φτιαγμένη από... γρανίτη καθώς η βελτίωση που παρουσιάζει η Ένωση στη συνολική της ανασταλτική συμπεριφορά είναι τρομερή με τον Ιταλό στην τεχνική ηγεσία. Εκτός από την τεράστια εμπειρία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο Όγκνιεν Βράνιες με τον Καρέρα έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό αποτελώντας «βράχο» στην αμυντική γραμμή, ενώ και ο Μάριος Οικονόμου δείχνει πολύ πιο σταθερός. Ξεχωριστή αναφορά, όμως, σίγουρα πρέπει να γίνει για τον Στράτο Σβάρνα, ο οποίος με τον Καρέρα έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και εξελίσσεται ως αμυντικός.

Ο 22χρονος στόπερ με τον Νίκο Κωστένογλου είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, ενώ στην αρχή της σεζόν ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόταν η ΑΕΚ με τον Μιγκέλ Καρντόσο και τα μεγάλα κενά μεταξύ των γραμμών τον έβαζαν σε δύσκολη θέση. Υπό τις οδηγίες του Καρέρα, όμως, ο Σβάρνας είτε πλάι στον Τσιγκρίνσκι, είτε πλάι στον Βράνιες, είτε σε σχηματισμό με τρία στόπερ βελτιώνεται, βγάζοντας μαχητικότητα και αυτοπεποίθηση, πηγαίνοντας πρώτος στην μπάλα στις διεκδικήσεις και προσπαθώντας συχνά να χτίσει από πίσω, κάτι που το έχει στο παιχνίδι του και μπορεί να το εξελίξει.

Προφανώς και ο Σβάρνας έχει ακόμα πολλά να βελτιώσει καθώς πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό στα 22 του. Όμως τα χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι αποτελεί ένα στόπερ πάνω στο οποίο η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Σβάρνας έχει κερδίσει την εκτίμηση των συμπαικτών του μέσα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια.

Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το περιστατικό μετά το τέλος του ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη, τη στιγμή που κλήθηκε από τη NOVA για δηλώσεις, ενώ δεν ήταν ακόμα έτοιμος μιας και δεν είχε πάει για μπάνιο. Τότε οι συμπαίκτες του και κυρίως οι Έλληνες διεθνείς είπαν απευθυνόμενοι στον Σβάρνα: «Να πάμε να μιλήσουμε εμείς στη θέση σου και να πούμε ότι πρέπει να κληθείς στην Εθνική ομάδα»! Φυσικά έπεσε πολύ γέλιο μέσα στα αποδυτήρια με τον Σβάρνα να φεύγει... σφαίρα για να μιλήσει στην κάμερα.