ΑΕΚ: Άμυνα από... γρανίτη με Καρέρα η Ένωση!

ΑΕΚ: Άμυνα από... γρανίτη με Καρέρα η Ένωση!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Άμυνα από... γρανίτη με Καρέρα η Ένωση!

bet365

Η τρομερή αμυντική βελτίωση της ΑΕΚ με τον Μάσιμο Καρέρα έδωσε στην Ένωση ακόμα μία νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ.

Η ΑΕΚ πέρασε με το διπλό από το Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας του Άρη με 1-0, με έναν πανομοιότυπο τρόπο όπως στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού την περασμένη αγωνιστική. Γκολ νωρίς και έπειτα μια άμυνα που ήταν αδιαπέραστη.

Με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο η ΑΕΚ έχει βελτιώσει τρομερά την ανασταλτική της λειτουργία, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το κέντρο της αμυντικής της γραμμής, αλλά συνολικά της αμυντικής της συμπεριφοράς μέσα στο γήπεδο με τη συνεισφορά και των χαφ και των ακραίων της.

Ως γνήσιος Ιταλός κόουτς, ο Καρέρα δούλεψε πολύ στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας που αποτελούσε τη «μαύρη τρύπα» της ΑΕΚ και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά καθώς φροντίζει να διασφαλίζει το μηδέν και να δίνει με αυτό το... ιταλικό στυλ νίκες στην Ένωση.

Με το 1-0 επί του Άρη, η ΑΕΚ επί Καρέρα μετράει σε 14 παιχνίδια μόλις έξι γκολ παθητικό, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα οκτώ από τα 14 αυτά ματς! Μάλιστα παιχνίδι με παιχνίδι η αμυντική βελτίωση των κιτρινόμαυρων φαίνεται ακόμα πιο έντονα, με την Ένωση να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία έξι ματς, αυτό από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, έχοντας κρατήσει στους άλλους πέντε αγώνες το μηδέν στην εστία της!

Συγκριτικά με τις προηγούμενες αμυντικές επιδόσεις της ΑΕΚ με τους Νίκο Κωστένογλου και Μιγκέλ Καρντόσο; Με τον Έλληνα κόουτς στον πάγκο σε 13 παιχνίδια η εστία της Ένωσης παραβιάστηκε 15 φορές και με τον Πορτογάλο τεχνικό σε τέσσερα ματς η ΑΕΚ δέχθηκε έξι τέρματα. Με τον Κωστένογλου στα 13 αυτά ματς η Ένωση κράτησε την εστία της απαραβίαστη στα πέντε, ενώ με τον Καρντόσο μόλις σε ένα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ με τη συμπαγή αμυντική φιλοσοφία του Καρέρα νιώθουν πλέον σιγουριά και με απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό το κομμάτι πετυχαίνουν τον στόχο και αποκτούν αυτό που ήθελε να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του ο Ιταλός κόουτς και έλειπε από τους κιτρινόμαυρους. Αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα