Ένινγκ: «Περίεργες οι αποφάσεις του διαιτητή»

Gazzetta team
Ένινγκ: «Περίεργες οι αποφάσεις του διαιτητή»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία του Καραντώνη στον αγώνα με την ΑΕΚ και αναρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε χρήση του VAR στις επίμαχες φάσεις.

Ο Γερμανός προπονητής είπε αρχικά ότι… «είμαστε απογοητευμένοι, όχι για την ομάδα και τον τρόπο που έπαιξε, αλλά γι’ άλλες συνθήκες και καταστάσεις του αγώνα. Δεν ήμασταν σε θέση σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου να παίξουμε με φουλ πίεση στον αντίπαλο. Είμαστε πολύ εκνευρισμένοι από τις αποφάσεις του διαιτητή και είναι πολλές οι φάσεις που δόθηκαν σε λανθασμένη κατεύθυνση. Γι’ αυτό οι παίκτες είναι απογοητευμένοι, δεν δικαιώθηκαν οι κόποι τους παρότι τα έδωσαν όλα σ’ αυτό το παιχνίδι», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Έχουμε πλέον τις τεχνικές δυνατότητες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, υπάρχει το VAR, για να δούμε κάποιες φάσεις, ακόμη κι αυτές που είναι ξεκάθαρες και είναι απορίας άξιον γιατί δεν γίνεται. Δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλό με το πρώτο λάθος που κάναμε να προηγηθεί στο σκορ, είναι ωστόσο δύσκολο να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα. Περιμέναμε 60 λεπτά να δει ένας παίκτης της ΑΕΚ δεύτερη κίτρινη στα πολλά μαρκαρίσματα που έγιναν, αντιθέτως πήρε κίτρινη ένας παίκτης που δεν είχε άλλη. Είχαμε περίεργες αποφάσεις σήμερα».

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να διευθύνει το παιχνίδι ξένος διαιτητής απάντησε ότι… «δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι ξένος ή Έλληνας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλούς διαιτητές. Ο συγκεκριμένος (σ. σ. Καραντώνης) δεν είχε την ποιότητα να διευθύνει το παιχνίδι, έχασε τελείως τον έλεγχο κι εμείς θέλουμε διαιτητές να ελέγχουν ματς».

Σχετικά με το αν τον αποθαρρύνουν τέτοιες διαιτησίες να μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, είπε: «Μπορώ να αξιολογήσω αυτό που βλέπω. Από την επίδοση των παικτών έως κι αυτή του διαιτητή. Είναι κάτι δυσάρεστο όταν το κάνω. Δεν ξέρω τι γίνεται στο παρασκήνιο, ωστόσο, δεν μ’ επηρεάζει στην καθημερινότητά μου. Μου αρέσει να δουλεύω εδώ, έχω μια έξοχη ομάδα, αλλά αν η κατάσταση που περιγράφετε είναι η δομή στην Ελλάδα, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Για τον τραυματισμό του Μπράουν Ιντέγε, απάντησε: «Δεν έχει σχέση με τον παλιό τραυματισμό του. Του έγινε ένα άσχημο φάουλ και δεν μπορούσε να συνεχίσει από λόγω του χτυπήματος και της πτώσης στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει αλλά ως πρώτη αίσθηση δε νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Φιορίν Ντουρμισάι, απάντησε ότι… «δεν μου αρέσει να στεκόμαστε σε μεμονωμένους παίκτες. Ο Ντουρμισάι ήταν άτυχος σε κάποιες φάσεις, φάνηκε ότι χρειάστηκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα τον έχει. Επιστρέφουμε όμως σ’ αυτό που είπα. Όταν ένα παιχνίδι πάει στη δύναμη, εκεί χρειάζεται η καθοδήγηση του διαιτητή, δεν την έδωσε κι αυτό είναι δύσκολο για όλους τους παίκτες».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα