Παναθηναϊκός: Εως και έξι αλλαγές εναντίον της ΑΕΚ, ανοιχτό και για 3-4-3

Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Εως και έξι αλλαγές εναντίον της ΑΕΚ, ανοιχτό και για 3-4-3

bet365

Εως και έξι αλλαγές «βασικών» ενδέχεται να κάνει ο Γιώργος Δώνης στο αυριανό ματς με την ΑΕΚ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει και τη διάταξη του Παναθηναϊκού σε 3-4-3.

Αρκετές θα είναι οι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στην αυριανή αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς...

α) πολλά από τα βασικά στελέχη του Τριφυλλιού έχουν επιβαρυνθεί από τα διαδοχικά ματς (μεταξύ των οποίων τα δύο τελευταία εναντίον του ΠΑΟΚ).

β) το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης τουλάχιστον βαθμολογικά δεν επηρεάζει κατ' ελάχιστο την πορεία του Τριφυλλιού που έχει διασφαλίσει τη θέση στα play offs και παραμένει αποκλεισμένος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

γ) την Τετάρτη το βράδυ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του 2-0 της Τούμπας και σ' αυτό το ματς ο Γ. Δώνης θέλει να έχει όλα τα στελέχη της ομάδας του στη διάθεσή του.

Δεδομένη είναι η απουσία του τιμωρημένου Ινσούα, ενώ εκτός απροόπτου ο 50χρονος κόουτς θα «προφυλάξει» και τους Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη. Το… σκέφτεται για Αποστολάκη, Νούνες, Κολοβέτσιο, Μπεκ και Καμπετσή, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει και την αρχική διάταξη του Τριφυλλιού σε 3-4-3 από 4-2-3-1. Αναλυτικά…

Tερματοφύλακας: Ο Σωκράτης Διούδης διανύει περίοδο φόρμας, δεν έχει απουσιάσει ούτε από ένα ματς και δεν θα απουσιάσει ούτε στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ.

Δεξιός μπακ: Ο Γιόχανσον είναι σε καλή κατάσταση, ήταν από τους καλύτερους στην Τούμπα, αλλά δεν έχει χάσει λεπτό στα σερί ματς του Ιανουαρίου και ο Δώνης έχει δοκιμάσει και τον νεαρό Αποστολάκη στην προπόνηση: 51%-49% υπέρ του Γιόχανσον.

Αριστερός μπακ: Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι τιμωρημένος και νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο. Πιθανότερος αντικαταστάτης του ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος είχε παίξει 83 λεπτά εναντίον της ΑΕΛ και 23 λεπτά εναντίον της Ξάνθης τον τελευταίο μήνα.

Kεντρικοί αμυντικοί: Σένκεφελντ και Πούγγουρας αγωνίζονται αδιαλείπτως εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Ο Κολοβέτσιος έχει παίξει ως αλλαγή επτά λεπτά με την ΑΕΛ και τρία λεπτά στο Ηράκλειο εναντίον του ΟΦΗ, συνολικά δέκα λεπτά τις τελευταίες επτά εβδομάδες! Ο Νούνες έχει αγωνιστεί μόνο 14 λεπτά στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον τελευταίο μήνα. Όμως αύριο ένας εκ των δύο ενδέχεται να αγωνιστεί ως βασικός, στη θέση ενός εκ των Σένκεφελντ -Πούγγουρα: στη θέση όποιου κρίνει ως πιο κουρασμένο ο Γ. Δώνης. Αν ο Παναθηναϊκός παραταχθεί σε 3-4-3, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν αμφότεροι!

Κεντρικοί μέσοι: Πιθανότατα ο Κουρμπέλης θα μείνει στον πάγκο και το δίδυμο στη μεσαία γραμμή θα συνθέσουν οι Χρ. Δώνης – Ανουάρ. Ισως ο αρχηγός να έπρεπε να είχε μείνει και στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στον πάγκο… Ας μην αποκλειστεί 100% το ενδεχόμενο να παίξει και ο Νούνες στη μεσαία γραμμή.

Εξτρέμ: Ο Νάγκι είναι έτοιμος, ο Χατζηγιοβάνης έδειξε πολύ κουρασμένος στο β΄ μέρος επί του ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα παίξει ο Μπουζούκης από την αρχή (παρά την κάκιστη εμφάνισή του στην Τούμπα), ίσως όμως χρησιμοποιηθεί ως «δεκάρι». Υπάρχουν πιθανότητες να αγωνιστεί ως βασικός ο Μπεκ, όχι όμως και ο Κολοβός, ο οποίος έμεινε και πάλι εκτός 18άδας! Αν ο Δώνης προτιμήσει 3-4-3 οι ακραίοι θα είναι ο Μπουζούκης και ένας εκ των Νάγκι – Μπεκ.

Επιτελικός μέσος: Ο Δώνης θα ήθελε να κρατήσει εκτός 11άδας τον κουρασμένο Ζαχίντ, όμως δεν είναι απολυτως βέβαιο ότι θα το κάνει, διότι ο Νορβηγός μέσος είναι πάρα πολύ σημαντικός στην ανάπτυξη της ομάδας. Αν το κάνει, θα παίξει ο Μπουζούκης στη (φυσική) θέση του και πιθανότατα οι Νάγκι – Μπεκ στα άκρα αν προτιμηθεί τελικά το 4-2-3-1 και όχι το 3-4-3.

Σέντερ φορ: Υπάρχει η σοβαρή σκέψη να κρατήσει τον Μακέντα στον πάγκο ο Δώνης και να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή στο β' ημίχρονο. Δεν είναι, όμως, 100% βέβαιο. Αν το… τολμήσει, φαβορί για τη θέση του Ιταλού είναι ο Καμπετσής και όχι ο Περέα, τον οποίο ο κόουτς θέλει να χρησιμοποιεί μόνο ως αλλαγή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα