Πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον… «Άγγελο» του!

Πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον… «Άγγελο» του!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον… «Άγγελο» του!

bet365

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο είναι ένα φθηνό για τα δεδομένα της αγοράς πετράδι, αλλά άκρως πολύτιμο βάσει της προσφοράς του στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το πως θα είναι η ζωή των Πρωταθλητών δίχως την ασφάλεια του Ανδαλουσιάνου στόπερ.

Τα τελευταία δύο (και βάλε…) χρόνια ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, που στα πρώτα του βήματα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα αμφισβητήθηκε και επικρίθηκε, ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας των πρωταθλητών Ελλάδας. Απόδειξη; Οι αριθμοί του! Με δύο διαφορετικούς προπονητές (Λουτσέσκου, Φερέιρα) αγωνίστηκε σε 45 σερί 90λεπτα στο πρωτάθλημα!

Κάποια στιγμή, νομοτελειακά, ακόμη κι αυτός ο «βιονικός Ισπανός» από την Ανδαλουσία, θα… λύγιζε. Αυτό συνέβη στα τελειώματα του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (0-2) στις 19 Δεκεμβρίου, με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για «μερική ρήξη εκφυτικού τένοντα (ευθεία κεφαλή) του ορθού μηριαίου» και απουσία δύο εβδομάδων. Τελικά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι το διάστημα θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Ο Κρέσπο απουσίασε από τα πρώτα πέντε παιχνίδια του 2020, επέστρεψε στις 23/1 παίζοντας για περίπου είκοσι λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία κι έκτοτε ξαναμπήκε στα «πιτς».

«Συγνώμη για το μήνα που έλειψα. Ήταν δύσκολο και για μένα να κατανοήσω πως κάτι που μου είχαν πει ότι θα με ταλαιπωρήσει για 2-3 εβδομάδες στο τέλος αποδεικνύεται περισσότερο σοβαρό. Από εδώ και πέρα όμως ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση με την αποθεραπεία μου, για να επιστρέψω σύντομα και δυνατός», έγραψε στα social media ο 33χρονος σε λίγες μέρες (γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 1987 στη Λόρα ντελ Ρίο της Ισπανίας) αμυντικός, που όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες για να επιστρέψει στα γήπεδα.

Η απουσία του προκάλεσε μια αμυντική ανισορροπία, εμφανής δια γυμνού οφθαλμού στο πρόσφατο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, η ομάδα έχασε σε ταχύτητα και δημιουργία από τα μετόπισθεν, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί εννιά γκολ σε ισάριθμα ματς από τα οποία απουσίασε ο Κρέσπο.

Η υπόθεση του τραυματισμού και η απουσία για διάστημα τουλάχιστον δυο μηνών του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο δε στερείται ερωτηματικών, κυρίως προκαλεί έντονο πονοκέφαλο, εδώ και καιρό, στον Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τον Ενέα Μιχάι για τον οποίο ο «Δικέφαλος» δαπάνησε 850.000 ευρώ το καλοκαίρι προκειμένου να τον αποκτήσει από τον Παναιτωλικό. Για τον Φερέιρα παραμένει ανέτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του τις βαριές ευθύνες της αμυντικής γραμμής των πρωταθλητών. Το δείχνουν και τα μόλις 18 λεπτά συμμετοχής μέχρι τώρα στο Κύπελλο.

Για το δανεισμό του Αλβανού νεαρού αμυντικού ενδιαφέρθηκε η Στουρμ Γκρατς, αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε από την στιγμή προέκυψε το θέμα με την αποκατάσταση που οδήγησε τον Κρέσπο στο χειρουργείο. Οι μεταγραφές στην Αυστρία ολοκληρώνονται το βράδυ της Πέμπτης (6/2), ωστόσο στη Μικράς Ασίας έχουν βάλει βαθιά μέσα στο συρτάρι την πρόταση δανεισμού του Μιχάι και δεν πρόκειται να τη βγάλουν πάνω στο τραπέζι.

Το γεγονός ότι οι πρωταθλητές χάνουν τον μοναδικό αριστερό τους στόπερ στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, κάνει ακόμα πιο μεγάλης σημασίας το γιατί δεν αξιολογήθηκε σωστά η κατάστασή του.

Για να ακριβολογούμε, υπάρχει αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ο νεαρός Γιάννης Μιχαηλίδης, ωστόσο και στην περίπτωση του ο Φερέιρα, υπό το βάρος του αποτελέσματος, δεν έχει τολμήσει να του δώσει ευκαιρίες και δεν έχει καθόλου παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, «παίζει με συνομήλικους του στο πρωτάθλημα των Κ19», είχε πει ο Πορτογάλος τεχνικός την ημέρα του ντεμπούτο του 19χρονου στόπερ με την πρώτη ομάδα.

Ο Γιαννιτσιώτης αμυντικός θεωρείται από τους πιο ποιοτικούς παίκτες των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, το καλοκαίρι πήγε στην προετοιμασία και κάνει καθημερινά προπονήσεις με τους μεγάλους, όντας η μεγάλη αδυναμία του Αμπέλ Φερέιρα, που τον είδε σε κάποια DVD αγώνων της πρωταθλήτριας ομάδας Κ19 του ΠΑΟΚ. Όμως, δεν έχει καθόλου εμπειρία και τώρα που… η μπάλα καίει ουδείς γνωρίζει πόσο εύκολα θα τον εμπιστευτεί.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ

Από τα 172 συνολικά ματς που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ σε τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) από την ημέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, ο Ισπανός στόπερ μέχρι και τον τραυματισμό του στη Νέα Σμύρνη έχει παίξει στα 148, με το μ.ο. παρουσίας του να φτάνει στο εντυπωσιακό 86% των αγώνων του «Δικεφάλου»

Έχει απουσιάσει σε μόλις 24 παιχνίδια, τα 11 για το πρωτάθλημα, 9 για το κύπελλο και 4 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.