Τι ζούμε ρε ΠΑΟΚ…

Τι ζούμε ρε ΠΑΟΚ…

Τι ζούμε ρε ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το εκπληκτικό αήττητο ρεκόρ του ΠΑΟΚ που πλέον πενηντάρισε μετά και το 0-2 κόντρα στον Πανιώνιο, για αγώνα που επίσης σχολιάζεται.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ήταν Μάρτιος του 2018 και φθάσαμε λίγο πριν το 2020! Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ συνεχίζει το μεγαλύτερο αήττητο σερί που τρέχει αυτή την εποχή σε όλη την Ευρώπη, ένα σερί που διαμορφώνεται με έναν τρομακτικό απολογισμό 42 νικών και οκτώ μόλις ισοπαλιών στους αγώνες πρωταθλήματος!

Είναι βέβαιο ότι ακόμη και οι πιο φανατικοί και περήφανοι ΠΑΟΚτσήδες, δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος αυτής της επιτυχίας. Τώρα που το σερί τρέχει και… μεγαλώνει και… μεγαλώνει, οι πολλοί ίσως και να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία της ιστορικής πορείας. Θα περάσουν χρόνια και όσα τώρα ζούμε με αυτή την ομάδα του ΠΑΟΚ, θα τα θυμόμαστε και θα τα καταγράφουμε μέσα από πολύ μεγάλα αφιερώματα που θα μας συνοδεύουν για πάντα. Τότε, θα συνειδητοποιήσουμε αυτή την μεγαλειώδη ποδοσφαιρική επιτυχία.

Μία ομάδα που κερδίζει τους πάντες, παίρνει πολλά ντέρμπι εντός και εκτός, ένα σύνολο που σκοράρει συνέχεια εδώ και… χρόνια, ο ΠΑΟΚ που κατακτά πρωταθλήματα (στα γήπεδα) και αλλεπάλληλα κύπελλα ανεξάρτητα από τις έδρες που αγωνίζεται, η ομάδα που… απαγορεύεται να κάνει λάθος, που παίζει στα κόκκινα συνέχεια, που ξεπερνάει τις κακές βραδιές, που δεν επηρεάζεται από τίποτα και από κανέναν. Ο νικητής ΠΑΟΚ! Η ομάδα που δημιούργησε ο Ιβάν Σαββίδης και την παρουσιάζουν με τρομερή επιτυχία στο γήπεδο, οι σπουδαίοι προπονητές που είχε και πέρυσι, αλλά και φέτος. Μία δουλεμένη ομάδα με παίκτες-νικητές οι οποίοι έκαναν πράξη το… «δεν χάνω ποτέ».

Ο ΠΑΟΚ τον οποίο οι αντίπαλοι δεν θυμούνται πλέον πότε κέρδισαν για τελευταία φορά… Πέρασαν τόσα χρόνια, τόσοι πολλοί μήνες…

Όλα αυτά στην εποχή των ξένων-ανεπηρέαστων διαιτητών στα ντέρμπι, στην εποχή του VAR, και όχι στα χρόνια όπου παράγοντες και… παράγοντες κατηγορούνταν και κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράγκες, σε συμμορίες και στημένα ματς.

Και επειδή συχνά-πυκνά το θυμίζουμε, μέρα που είναι… αυτό το πρωτάθλημα κατέκτησε πέρυσι ο ΠΑΟΚ! Πρόπερσι το έχασε στα δικαστήρια, αφού ο Κομίνης ακύρωσε το καθαρό γκολ του Βαρέλα, ενώ τα φετινά (με κάτι μπουνιές στο Ηράκλειο-κλωτσιές, χέρια και οφσάιντ)… καταγράφονται και θα τα θυμίσουμε σύντομα.

Από την άλλη… Τα 50 ματς αήττητος λένε πολλά, αν όμως ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει και αυτό το πρωτάθλημα, μπορεί και να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί, πρέπει και αξίζει να κατακτήσει και αυτό τον τίτλο. Ο στόχος της σεζόν εξάλλου, είναι να κατακτηθεί και πάλι το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο. Δεν έβαλε κανείς στόχο το αήττητο!

Για να το κερδίσει όμως, δεν αρκεί μόνο να μην χάσει το αήττητό του. Οφείλει να συνεχίσει με αυτό το 80-85% στο ποσοστό νικών και ίσως να το μεγαλώσει.

Όπως και χθες δηλαδή στη Νέα Σμύρνη, όπου επικράτησε της πολύ μαχητικής ομάδας του Πανιωνίου.

Στο πρώτο ημίχρονο ζήσαμε αυτή την κόντρα και την πολύ ιδιαίτερη-επιτυχημένη προσπάθεια που (πάντα) καταβάλλει ο Πανιώνιος. Η ομάδα που βρίσκει τρόπο να μειώνει μέσα στο γήπεδο την ποιοτική απόσταση που την χωρίζει από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε. Έμπλεξε και δεν έβρισκε τον τρόπο. Αλήθεια είναι ότι απειλήθηκε.

Σε αυτά τα ματς το πρώτο γκολ αποτελεί το 80% της υπόθεσης νίκη. Αυτό μπήκε χάρη στο διάβασμα του Βιεϊρίνια και στις δύο στημένες μπάλες. Αν στη ζώνη χαθεί η πρώτη κεφαλιά, μετά… η άμυνα χώρου δεν έχει τύχη. Η μπάλα πήγε στον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ στο κεφάλι (Μάτος) και όλα τα άλλα ήρθαν απλά και εύκολα και μεγάλο πρωταγωνιστή, για δεύτερο σερί αγώνα τον Άκπομ.

Για να κερδίσει όμως ο ΠΑΟΚ και αυτό το ματς, πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι οπαδοί του. Από την ώρα που ξαφνικά μπήκαν στις κερκίδες, με την βοήθεια των Πανθήρων οι οποίοι έδειξαν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους βοηθώντας ώστε οι φίλοι του Δικεφάλου να δούνε από κοντά την ομάδα τους, συμμετείχαν στο παιχνίδι και όλοι αντιλήφθηκαν το πώς ανέβασαν την ομάδα του Φερέιρα. Τους λένε «όχι», τους απαγορεύουν, τους βάζουν εμπόδια, αλλά… όσα χιλιόμετρα μακριά και αν είναι από την έδρα τους, πάντα τα καταφέρνουν!

Ειδικά χθες, εμφανίστηκαν από το πουθενά, έπαιξαν –μαζί με την ομάδα- και κέρδισαν!

* Ο ένας 50 φορές αήττητος στο γήπεδο και ο άλλος... 140 στο δικαστήριο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.