Παναθηναϊκό έπος!

Παναθηναϊκό έπος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκό έπος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανεπανάληπτη ανατροπή του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι, τους πρωταγωνιστές αυτής της νίκης και το ξέσπασμα του κόσμου στις κερκίδες!

Τι ανατροπή ήταν αυτή! Τι Παναθηναϊκό έπος δημιουργήθηκε απόψε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ! Πόσο ανάγκη το είχε η ομάδα αυτό το σκηνικό, πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος να ζήσει ένα βράδυ που να θυμίζει το κανονικό μέγεθος του συλλόγου. Επιτέλους και απολύτως δικαιολογημένο το ξέσπασμα στο τέλος, απολύτως κατανοητή η ανάγκη των ποδοσφαιριστών να νιώσουν ένα με την κερκίδα και να ξανακολλήσουν το γυαλί που είχε ραγίσει από το περυσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ!

Δύο χρόνια ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Δεκατρία ματς χωρίς νίκη σε ντέρμπι είχε το Τριφύλλι και απόψε στην Καλογρέζα έβαλε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί, με μία τρομερή, καρυδάτη, επική ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ που νόμιζε ότι το παιχνίδι τελείωσε στο ημίχρονο και δεν κατάλαβε από που της ήρθε στο φινάλε!

Τα είπαμε και μετά την Τούμπα. Αυτή η φανέλα είναι τεράστια, ζυγίζει τόνους και είναι ικανή στα μεγάλα παιχνίδια να... μιλήσει, να αντισταθμίσει το έλλειμμα ποιότητας και να θυμίζει σε όλους ποιος είναι ο Παναθηναϊκός!

Οι παίκτες του Δώνη, ο Έλληνας προπονητής από το μπουθ, οι βοηθοί του από τον πάγκο και φυσικά ο κόσμος στις κερκίδες, δούλεψαν πολύ, ο καθένας από την πλευρά του, το πίστεψαν και έκαναν πράξη αυτό το ταξίδι από την κόλαση του 0-2 στον παράδεισο του 3-2 που δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα για το τρένο της εξάδας και είναι ικανό να δώσει τεράστια ώθηση ενόψει της συνέχειας και να αλλάξει το... έργο της φετινής σεζόν ολοκληρωτικά! Αρκεί να υπάρξει διάρκεια, αρκεί μετά την διακοπή να μην έχουκμε ακόμη ένα πισωγύρισμα...

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 2-0 από μία ΑΕΚ που είχε τρομερή ευστοχία και ουσία στο παιχνίδι της, από μία ΑΕΚ που ήταν σχεδόν άριστη ανασταλτικά(οι πράσινοι απείλησαν μοναχά με το σουτ του Χατζηγιοβάνη που απόκρουσε σε κόρνερ ο Μπάρκας) και στις λίγες επισκέψεις της στην περιοχή του Διούδη βρήκε δύο γκολ. Το ένα από την γκολάρα του Μπακάκη και το άλλο από την κάκιστη ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο κόρνερ. Χαμένη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Μάνταλο, μόνος του στο δεύτερο ο Ολιβέιρα, σαν σε προπόνηση συνδέθηκε με το πλεκτό.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, μπορεί να κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα αλλά και πάλι του έλειψε η ουσία στο επιθετικό τρίτο, ώστε να μετατρέψει την υπεροχή του σε γκολ. Και βρέθηκε από το πουθενά να κυνηγάει το σκορ, χωρίς να είναι χειρότερος, χωρίς να είναι η εικόνα του ματς για 2-0. Συμβαίνουν, όμως, κι αυτά στο ποδόσφαιρο...

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη ιστορία. Για την ακρίβεια από το 60᾽ και έπειτα. Μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, θα μπορούσε να είχε τιμωρήσει την ανισορροπία του Παναθηναϊκού μετά την αναγκαία αλλαγή διάταξης και αγωνιστικής φιλοσοφίας από τον Δώνη. Το Τριφύλλι έπρεπε να πάρει πολλά περισσότερα ρίσκα, τα πήρε και χάρη στον καταπληκτικό Διούδη έμεινε ζωντανό.

Αυτό που του έλειπε ήταν μια στιγμή, για να το πιστέψει παραπάνω και να βάλει μπροστά την ανατροπή!

Ο Μακέντα ήταν εκείνος που... γύρισε το κουμπί. Μέχρι το 67᾽ ο Παναθηναϊκός δεν έχει καθαρή ευκαιρία για γκολ στην επανάληψη. Μόνο φλυαρία. Ο Ιταλός είπε... ευχαριστώ στα άπειρα πίσω βήματα του Τσιγκρίνσκι, πάτησε περιοχή και με το αριστερό εκτέλεσε τον Μπάρκα!

Αυτό ήταν. Τρία λεπτά αργότερα, ο ασταμάτητος απόψε Χατζηγιοβάνης, σέρβιρε το 2-2 στον Περέα που έβαλε... πλάτη τον Τσιγκρίνσκι και μέσα σε ένα τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει στο παιχνίδι!

Ο Διούδης φώναξε και πάλι παρών στο τετ α τετ με τον Γιακουμάκη και εκεί που ο Δώνης ρίχνει στο παιχνίδι τον Κολοβέτσιο αντί του Χατζηγιοβάνη για να βρει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στα τελευταία λεπτά και να μην πετάξει την προσπάθεια στα σκουπίδια, γεννούν και τα... κοκκόρια του! Ο Παναθηναϊκός με την κεφαλιά του Κολοβέτσιου από το κόρνερ του Ζαχίντ κάνει αυτό που έμοιαζε απίστευτο στο ημίχρονο! Ολική ανατροπή και ένα ΟΑΚΑ στο πόδι!

Ο Ζαχίντ μπορεί να μην σκόραρε απόψε αλλά επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής, το πόσο σημαντικός για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι. Στην φάση του δεύτερου γκολ, από δική του προσποίηση, ο Χατζηγιοβάνης βρίσκει τον χώρο για να σεντράρει σωστά τον Περέα ενώ στο τρίτο εκτελεί άριστα το κόρνερ και δίνει την ευκαιρία στον Κολοβέτσιο για ένα... buzzer beater! Μεγάλο παιχνίδι και από εκείνον.

Ο Παναθηναϊκός απόψε αν διαχειριστεί σωστά αυτό που του συνέβη, δεν πέτυχε απλά μια μεγάλη νίκη, έπειτα από μια τεράστια ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ.. Αν ο Παναθηναϊκός διαχειριστεί σωστά αυτό το αποτέλεσμα, θα έχει καταφέρει να αλλάξει ολοκληρωτικά την ψυχολογία του, θα έχει καταφέρει να πάρει πολύτιμο... καύσιμο για την μάχη που δίνει να μπει στην εξάδα και κυρίως θα μπορέσει να φέρει και πάλι τον κόσμο πίσω στο ΟΑΚΑ. Όχι περιστασιακά αλλά σε μόνιμη βάση. Και μεγαλύτερο κέρδος από αυτό στην φετινή περίοδο, δεν θα μπορέσει να βρει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.