Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα αρχίζει και αρέσει πολύ…

Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα αρχίζει και αρέσει πολύ…

Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα αρχίζει και αρέσει πολύ…

bet365

«Ακόμη δεν έχουμε δείξει τίποτα» υποστηρίζει ο Αμπέλ Φερέιρα, ωστόσο ο δικός του ΠΑΟΚ αρχίζει και μας αρέσει. Για το πόσο άλλαξε, το «λένε» οι αριθμοί και οι επιδόσεις στο πρωτάθλημα.

Επιστροφή στοιχήματος* στο Champions League και 2500+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

O ΠΑΟΚ μετά από επτά αγωνιστικές είναι στο μείον δύο από τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι και στο συν δύο, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα. Το σίγουρο είναι πως ο Αμπέλ Φερέιρα αρχίζει σιγά-σιγά να αφήνει το στίγμα του και να μας παρουσιάζει τη δική του έκδοση.

«Αν μου δείξεις πως προπονείται μία ομάδα, ξέρω ακριβώς πως θα αγωνιστεί», αναφώνησε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Πορτογάλος τεχνικός, μετά το άνετο 3-0 επί της Λαμίας, βλέποντας σχεδόν όλα όσα σχεδιάζει και προετοιμάζει στις προπονήσεις να αρχίζουν να βγαίνουν στο γήπεδο.

«Μέχρι τώρα είχαμε μάθει να παίζουμε με το στυλ του προηγούμενου προπονητή, τώρα μαθαίνουμε τον Αμπέλ και κάτι καλό φαίνεται πως δημιουργείται», πρόσθεσε ο «leader» των νταμπλούχων Ελλάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια, που είναι εδώ, ορεξάτος, κεφάτος να παίξει και να ευχαριστηθεί μπάλα. «Για αυτό πληρωνόμαστε, αυτό πρέπει να κάνουμε», παραδέχθηκε την Κυριακή το βράδυ όταν τα φώτα της Τούμπας άρχισαν να σβήνουν και να χάνεται ο απόηχος από το πιο θερμό χειροκρότημα που ακούστηκε τα τελευταία χρόνια για έναν ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα αρχίζει να παίζει ποδόσφαιρο που σε γενικές γραμμές αρέσει στον κόσμο του, διορθώνει τα λάθη του (την Κυριακή έπαιξε «ζώνη» σ’ όλα τα στατικά χτυπήματα της αντίπαλης ομάδας) και έχει κάποια αγωνιστικά ξεσπάσματα που τρομάζουν αυτόν που έχει απέναντι του. Μέσα στο γήπεδο. Το διαπίστωσαν οι παίκτες της Λαμίας, όχι μόνο στο πρώτο ενδεκάλεπτο, όπου οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα για το γρηγορότερο 3-0 της ιστορίας τους, αλλά και σε άλλα σημεία μιας αναμέτρησης, που το φινάλε της έμοιαζε να είναι προδιαγεγραμμένο.

Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα μετά από επτά αγωνιστικές έχει να επιδείξει:

Την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 16 γκολ. Πετυχαίνει 2,2 γκολ ανά αγώνα.

Τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 6 γκολ, Κάρολ Σφιντέρσκι, που βρήκε το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα για τρίτο σερί ματς και σκοράρει 1 γκολ ανά 2,2 τελικές προσπάθειες.

Είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ, καθώς τα 13 από τα 16 γκολ έχουν σημειωθεί μετά από τελική πάσα, δείγμα γραφής και απόδειξη ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των προηγούμενων ετών.

Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην κατηγορία «Γκολ/Τελικές προσπάθειες» με 1 γκολ ανά 5,3 τελικές.

Ο… νέος ΠΑΟΚ

«Παρόλο που με έχετε χαρακτηρίσει ως έναν επιθετικογενή προπονητή, κρατήσαμε το μηδέν στην εστία μας», εξήγησε ο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να κρατάει για πρώτη φορά το μηδέν, μετά από δέκα επίσημα παιχνίδια. Μια φορά επί Σάνον ο ΠΑΟΚ μέτρησε πέντε διαδοχικά ματς, με τις αντίπαλες ομάδες να σκοράρουν εναντίον του.

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για την ομοιογένεια της ομάδας, την Κυριακή ξεκίνησαν στην ενδεκάδα για πρώτη φορά ο Ίνγκασον και ο Στοχ, δίχως να αλλάξει η εικόνα της.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της διαφοροποίησης και του νέου μοντέλου που μας παρουσιάζει ο 40χρονος τεχνικός είναι και τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ενδεκάδα στα τελευταία παιχνίδια.

Από τον βασικό κορμό της ομάδας, που πέρσι κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα, την Κυριακή στο γήπεδο ήταν μόνον οι Μάτος, Κρέσπο και Μπίσεσβαρ. Στον πάγκο βρισκόταν οι Πασχαλάκης, Πέλκας, Βιεϊρίνια, Άκπομ, Ζαμπά, εκτός οι τραυματίες Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί και Βαρέλα.

Ούτε ο Γιαννούλης με τον Λημνιό ήταν βασικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν, πολύ περισσότερο ο Μίσιτς, που φέτος κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, ο «καυτός» Σφιντέρσκι των 6 γκολ, ούτε υπήρχε Αουγκούστο στα χαφ, ενώ ο Ζίβκοβιτς δεν υπερασπιζόταν την εστία του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα