Φερέιρα: «Το αστέρι είναι η ομάδα»

Gazzetta team
Φερέιρα: «Το αστέρι είναι η ομάδα»

bet365

Στην ικανοποιητική εικόνα του ΠΑΟΚ ως σύνολο στάθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά την εύκολη νίκη επί της Λαμίας (3-0).

Τη συνολική προσπάθεια των παικτών του εξήρε ο Άμπελ Φερέιρα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, αμέσως μετά το τέλος του ματς κόντρα στη Λαμία, στάθηκε σε δηλώσεις του στην ταυτότητα που δεν αλλάζει για την ομάδα του, δηλώνοντας ότι το μοναδικό αστέρι του ΠΑΟΚ είναι η ίδια η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο PAOK TV και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε:

«Οι ποδοσφαιριστές μου έβγαλαν στο γήπεδο όσα δουλεύουμε στην προπόνηση. Δείξουμε πως προπονείσαι για να σου πω πως θα παίξεις. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, να προπονούμαστε σκληρά και θα φέρουμε και άλλα τέτοια αποτελέσματα.
Βήμα βήμα φτιάχνουμε μία ομάδα καλή επιθετικά και σταθερή αμυντικά. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι κάθε ποδοσφαιριστής που παίζει δίνει απαντήσεις. Η ταυτότητα της ομάδας δεν αλλάζει όποιος και αν παίζει. Το αστέρι είναι η ομάδα. Το εγώ μπαίνει κάτω από το εμείς.
Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στον κόσμο που μας στήριξε. Ήταν ένα καλό παιχνίδι από εμάς
».

Για τα θετικά που κρατάει από το σημερινό παιχνίδι: «Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κυρίως με ικανοποιεί το γεγονός πως όποιος παίκτης κι αν μπει, η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας παραμένει και είναι ξεκάθαρη. Εκεί βασιζόμαστε. Το αστέρι είναι η ομάδα. Αυτό που είδαμε σήμερα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που βλέπουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Οι παίκτες μου ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι αν μου δείξεις πως προπονείται μία ομάδα, ξέρω ακριβώς πως θα αγωνιστεί. Παρόλο που με έχετε σαν έναν επιθετικογενή προπονητή, κρατήσαμε το μηδέν στην εστία μας. Αυτό με ικανοποίησε επίσης».

Για τον Βιεϊρίνια: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα, είπα ότι θα περάσουμε στο επόμενο επίπεδο, μόνο όταν έχουμε 2 ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Θα δώσω ένα παράδειγμα, αυτό του τερματοφύλακα. Θα πρέπει να έχουμε 22 παίκτες ισάξιους για όλες τις θέσεις. Όταν το έχουμε αυτό, τότε θα σας πω ότι είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα. Θέλω να τον έχω αυτόν τον πονοκέφαλο όσο πιο σύντομα γίνεται. Κι εγώ θα είμαι καλύτερος αν νιώσω πίεση και οι παίκτες μου θα είναι καλύτεροι και αντίστοιχα και η ομάδα».

Για τον Στοχ: "Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε πολλούς παίκτες στη θέση "11" που αγωνίζεται ο Στοχ. Έχουμε τον Ομάρ, υπάρχει ο Γιαννούλης, ένας παίκτης που κατά τη γνώμη μου είναι παγκοσμίου κλάσης και τον Μπίσεσβαρ. Για μένα, δεν αποτέλεσε έκπληξη η παρουσία του, ανταποκρίθηκε σε όσα είχαμε πει. Θα πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά, όπως και οι υπόλοιποι. Αν και νομίζω θα έπρεπε σήμερα να με ρωτήσετε κυρίως για τον Εσίτι. Και επιθετικά είναι θετικός, τρέχει πιέζει, αλλά και αμυντικά, κλέβει... Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους, για το πως πρέπει να δουλεύουν. Σήμερα, το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε ομαδικά, είναι κάτι που με άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένο. Αυτό το νιώθεις. Αυτή η νίκη μεγαλώνει τις ευθύνες μας, να δείξουμε κάτι παρόμοιο και στα επόμενα παιχνίδια, γιατί ακόμη δεν έχουμε δείξει τίποτα".

Για τη θέση του Βιεϊρίνια: «Προφανώς όσο πιο σύντομα επανέλθει ο Βιεϊρίνια στο 100%, τόσο καλύτερο θα είναι για εμάς. Όταν έχεις τους καλύτερους παίκτες σου στη διάθεση σου, έχεις και περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις. Αυτή τη στιγμή κι εμείς περιμένουμε και την επιστροφή του Μαουρίσιο και του Βιεϊρίνια. Όταν επιστρέψουν στο 100% εννοείται θα ανεβάσουν την ομάδα. Μετά η δουλειά μου θα είναι να επιλέξω τους καλύτερους. Ίσως μερικές φορές να είναι άλλοι καλύτεροι για μένα και άλλοι για τον κόσμο, για εσάς. Με σταματάνε συνεχώς και με ρωτάνε παντού γιατί παίζει ο ένας, γιατί παίζει ο άλλος κι εγώ απαντάω ότι μόνο 11 μπορούν να παίξουν. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι τόσο πολυπληθές άθλημα. Ο καθένας έχει μία άποψη και είναι απολύτως λογικό αυτό. Όταν εγώ ήμουν αντιμέτωπος με τον Αντρέ στην Λεϊσόες, έπαιζε ως δεκάρι. Έχει παίξει ως δεξιός οπισθοφύλακας, ως εξτρέμ, ως "11", όλες τις θέσεις τις έχει παίξει εκτός από τερματοφύλακας...».

Για την εξέλιξη της ομάδας: «Η αλήθεια είναι, ότι στην αρχή τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά, όσο τα περίμενα. Τότε, μιλούσα για μία πολύ σημαντική λέξη. Τη λέξη, ισορροπία. Είναι κάτι που λέω συνέχεια στους παίκτες μου. Για μένα, όταν τα πράγματα είναι πολύ καλά, σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Οι ποδοσφαιριστές το έχουν πάρει το μήνυμα και δουλεύουν πολύ καλά. Για σήμερα, μπορώ να σας το πω αυτό, είναι δύο οι στόχοι μας. Είναι να διατηρούμε την εστία μας με μηδέν παθητικό και να πετυχαίνουμε όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Σήμερα πετύχαμε τρία, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει άλλα τρία. Αυτό είναι το μονοπάτι, στο οποίο πρέπει να συνεχίσουμε. Αναλύσαμε πολύ το παιχνίδι με τον Άρη, όπου πάνω-κάτω είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες. Όταν όλοι έχουμε αυτή τη θετική σκέψη, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ πιο ομαλά. Αυτό ισχύει γενικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα