ΑΕΛ - Ξάνθη 3-0

Κώστας Ζάλιαρης
ΑΕΛ - Ξάνθη 3-0

bet365

Η ΑΕΛ έκανε σεφτέ στις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-0 της μέχρι στιγμής αήττητης Ξάνθης! Μεχντί, Μιλοσάβλιεβιτς και Μπέρτος τα γκολ για τους «βυσσινί»!

Σε τελείως αντίθετο μήκος κύματος η εμφάνιση των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ξεκάθαρα πως ήθελαν πολύ τη νίκη, την οποία δεν είχαν καταφέρει να γευτούν μέχρι στιγμής. Η απόλυτη Ξάνθη είδε το μεγάλο Stop και δεν άξιζε κάτι με το πρόσωπο που παρουσίασε...

Πως ξεκίνησαν:

Στον κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, οι γηπεδούχοι (3-4-3) έκαναν σέντρα με τον Κρίστινσον στην εστία και την τριπλέτα των Μπράλιτς, Μόρα και Μιχαήλ στα μετόπισθεν. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Κάτσε, Σεσέροβιτς, Καρανίκας και Στάνκοβιτς και στήριγμα για τους επιθετικούς Νούνιτς και Ουάρντα αποτέλεσε ο Μιλοσάβλιεβιτς.

Η Ξάνθη στο 4-2-3-1 τον Σάο Μπέντο κάτω απ' τα δοκάρια, με τους Ντίρεσταμ, Λισγάρα, Καρασαλίδη και Σόσα στην άμυνα. Οι Τερκί και Κοβάσεβιτς ήταν στα χαφ για τους «βυσσινί», με τους Μπαριέντος, Εντουάρντο και Τζουρίτσκοβιτς πίσω από τον Στάρζεον.

Το ματς:

Η ΑΕΛ κατάφερε από την αρχή να πάρει το ρόλο του... αφεντικού στο χορτάρι – το οποίο βρέθηκε σε κάκιστη κατάσταση – και να μην επιτρέψει στην Ξάνθη του 3x3 πριν από το σημερινό ματς, να επιχειρήσει να δώσει άμεσα συνέχεια σε αυτό το θετικότατο σερί που έτρεχε. Δίχως επιθετικές διαθέσεις οι Ακρίτες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν αρκετές φορές τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Μιχαήλ να μην προλαβαίνει τη δεύτερη κεφαλιά μετά τη γυριστή του Μιλοσάβλιεβιτς για ν' απειλήσει την εστία του Μπέντο. Ο Κάτσε είχε αναλάβει όλα τα στημένα για να προκαλεί ανησυχία στα καρέ της Ξάνθης και από ένα τέτοιο ήρθε το προβάδισμα για την ΑΕΛ. Εκτέλεση του Αλβανού χαφ στο πρώτο δοκάρι, κατά λάθος κεφαλιά του Τερκί προς τα πίσω και αυτογκόλ...

Η ΑΕΛ βρήκε με μεγαλύτερη ευκολία και πολύ πιο γρήγορα το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι για ν' αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια. Μάλιστα, απλά... ξεπετάχτηκε στην επίθεση και δεν χρειάστηκε υπομονετικό ποδόσφαιρο, όταν από μακρινή μπαλιά προς τον Νούνιτς αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε το σπριντ από την απέναντι πλευρά και πήρε την ασίστ για να πλασάρει και να γράψει το 2-0. Λίγο αργότερα, στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λισγάρας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κάτσε αποβλήθηκε για την Ξάνθη και αυτό μετουσιώθηκε σε ακόμα μεγαλύτερη άνεση για την ΑΕΛ που δεν χρειαζόταν πλέον να ιδρώσει και πολύ για να εξασφαλίσει τους βαθμούς. Στο 83' κι αφού όλα είχαν ήδη τελειώσει, ο Μπέρτος έβαλε το πιο όμορφο γκολ και το κερασάκι στην τούρτα με την τρομερή προβολή του από το δεύτερο δοκάρι, με τον Σεσέροβιτς να βλέπει την κίνησή του και να κάνει την ασίστ. Στη φάση, η άμυνα της Ξάνθης γι' ακόμα μια φορά ήταν... αλλού γι' αλλού.

MVP: Παίρνει τον τίτλο ο Μπέρτος που αν και ανδρώθηκε στην Ξάνθη, μπήκε με αλλαγή στο 62' και 20 λεπτά αργότερα πέτυχε το πιο όμορφο από τα τρία γκολ της ομάδας του για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο αδύναμος κρίκος: O Tερκί παίζοντας και σε έναν χώρο που είναι τρομερά σημαντικός αν χαθεί η μάχη, πέτυχε και το αυτογκόλ για να βάλει μπροστά στο σκορ την ΑΕΛ. Ο χαφ της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αντί για απομάκρυνση.

Στο ύψος του: Θετικός στο ντεμπούτο του με τη βυσσινί φανέλα από αριστερά ο Στάνκοβιτς, έχοντας μπροστά του κυρίως τον Ουάρντα.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του για να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα, έβγαλε κίτρινες κάρτες από το πρώτο μέρος, έδειξε σωστά τη δεύτερη κάρτα στον Λισγάρα για να τον αποβάλει.

Η γκάφα: Ο Σόσα χάνει τελείως τον Μιλοσάβλιεβιτς στο δεύτερο γκολ των «βυσσινί», με τον Νούνιτς να έχει τον Λισγάρα μπροστά του και να πετάει απέναντι, όπου ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος είχε πανεύκολη δουλειά για να κάνει το πλασέ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Έσπασε το ρόδι η ΑΕΛ που δεν είχε καταφέρει να πάρει νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, βαριά ήττα για την Ξάνθη που είχε εντυπωσιάσει με το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά εμφανίστηκε παντελώς ακίνδυνη...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (75' Άντονι), Μόρας, Καρανίκας (62' Μπέρτος), Κάτσε (85' Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Μπράλιτς, Νούνιτς, Στάνκοβιτς

Ξάνθη: Σάο, Στάρζεον, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (61' Μαλεζάς), Τέρκι, Σόσα, Μπαριέντος (54' Φοσέ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα Εντουάρντο (36' Ρενέλα), Ντιρεστάμ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα