ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
ΠΑΟΚ: Πιο μπροστά Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια – Τι ισχύει για Βέρνμπλουμ

ΠΑΟΚ: Πιο μπροστά Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια – Τι ισχύει για Βέρνμπλουμ

ΠΑΟΚ: Πιο μπροστά Μαουρίσιο-Βιεϊρίνια – Τι ισχύει για Βέρνμπλουμ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε αναλυτικό δελτίο Τύπου αναφορικά με την πορεία των τριών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Σε καλό δρόμο οι Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια, αργεί κι άλλο ο Βέρνμπλουμ.

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Χοσέ Μαουρίσιο, που ήδη συμμετέχει στα περισσότερα κομμάτια του καθημερινού προγράμματος και είναι πολύ κοντά στην πλήρη επανένταξη του.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια θα χρειαστεί περίπου 3-4 εβδομάδες για να μπει και αυτός στο πρόγραμμα της ομάδας, έχοντας ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αντίθετα ο Πόντους Βέρνμπλουμ έβγαλε και νέο τραυματισμό (ενοχλήσεις στην πτέρνα) και θα χρειαστεί εκ νέου ένα μήνα αποθεραπείας

Πιο αναλυτικά:

«Σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέ Μαουρίσιο, Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της αποθεραπείας τους.

Στον Πόντους Βέρνμπλουμ , ο οποίος ενώ είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε μια οστική αντίδραση καταπόνησης (οστικό οίδημα) στο οστό της πτέρνας.

Στην περίπτωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα θεραπευτικά μέσα (φαρμακευτική θεραπεία, αποφόρτιση με υπερβαρικό οξυγόνο), ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατρικό συμβούλιο με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την αιτιολόγηση του προβλήματος και τη θεραπεία.

Στο ιατρικό συμβούλιο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής. Το τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της αποθεραπείας υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Χοσέ Μαουρίσιο έχει περάσει όλα τα τεστ ετοιμότητας στο 100%. Τη Δευτέρα (23.09) ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τα τελικά εργομετρικά τεστ και από την προσεχή εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε να ετοιμαστεί και αγωνιστικά για την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Σε 3-4 εβδομάδες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα υποβληθεί στα τελικά τεστ ετοιμότητας προκειμένου να μπει κι εκείνος σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης».