Δώνης: «Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν νιώθω καμία πίεση»!

Δώνης: «Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν νιώθω καμία πίεση»!

Gazzetta team
Δώνης: «Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν νιώθω καμία πίεση»!

bet365

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη, το πως βιώνει ο ίδιος το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τις μεταγραφές του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

Για τον Φάουστο: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία. Μπορεί να μιλάμε για τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας η οποία όμως έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Σκεφτείτε ότι ο Ματέο Γκαρσία δεν έπαιζε εκεί. Ο Φάουστο είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σαν εξάρι μπροστά από τα δύο στόπερ, είναι αρκετά δυνατός στο μαρκάρισμά του κάτι που πρέπει να προσέξουμε βέβαια. Αλλά είναι και κάτι που χρειαζόμαστε και είναι αρκετά έμπειρος και σοβαρός στις μεταβιβάσεις του για το χτίσιμο του παιχνιδιού.

Για τον Σένκεφελντ: «Τόσο ο Σένκεφελντ όσο και ο Φάουστο θα κάνουν κάποιες εργομετρικές εξετάσεις για να δούμε το επίπεδο τους. Σε παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία δίνουμε ένα μίνιμουμ τριών εβομάδων. Ο Σένκεφελντ φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμος. Κουράζεται εύκολα στις προπονήσεις και χρειάζεται άλλες δύο εβδομάδες.

Για τον Μπεκ: «Ο Μπεκ είναι αρκετά καλά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι μετρήσεις είναι καλές, το επίπεδο του είναι πολύ υψηλό. Μάλιστα ήταν στην τοπ τριάδα στο Ανόβερο από άποψη φυσικής κατάστασης. Του λείπει βέβαια ο ρυθμός μέσα από την προπόνηση, ενώ ήταν και άτυχος με το διάστρεμμα αλλά στη φυσική κατάσταση είναι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους. Αυτή τη στιγμή πάντως ο Μπεκ είναι πιο κοντά από τους άλλους στο να μπει αν και για τους αμυντικούς η προσαρμογή γίνεται πιο γρήγορα, οπότε και τον Σέννκεφελντ τον περιμένουμε."

Για το αν υπάρχει κενό πίσω από τον Μακέντα: «Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να γίνουν πολλά πράγματα στην ομάδα στον χρόνο που είχαμε. Η διαδικασία μπορεί σε άλλα να σε αφήνει πιο ευχαριστημένο και σε άλλα να έχεις προβλήματα. Εγώ προσπαθώ όλοι αυτοί που έχουμε στην ομάδα να κάνουν ένα γκρουπ καλά προπονημένο και ενωμένο γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή η ενότητα που είχαμε πέρσι θέλει δουλειά για να γίνει και φέτος. Στους επιθετικούς υπάρχουν νέα παιδιά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά τα στοιχεία, να τα βελτιώσουμε και πιστεύω ότι ένας παίκτης που θα μπορέι να παίξει εκεί είναι και ο Κολοβός.

Είναι δύσκολο για μια ομάδα όταν θεωρούμε ότι ο κεντρικός μας επιθετικός είναι ο Μακέντα να είναι ο αναπληρωματικός στο επίπεδο του Μακέντα. Και στο δικό μου μυαλό και στη διαδικασία σταματάμε να σκεφτόμαστε οτιδήποτε για το σχεδιασμό μας ακόμα κι αν δεν τα έχουμε λύσει όλα. Επίσης το διάστημα ως τον Ιανουάριο δεν είναι πολύ μακριά και μπορούμε να δούμε που έχουμε κενά και να τα βελτιώσουμε γιατί φέτος θέλουμε να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα με νοοτροπία πρωταθλητισμού."

Για τα αίτια των εμφανίσεων με Λαμία και ΟΦΗ: «Ούτε η εικόνα με τη Λαμία ήταν καλή, καθώς στο κομμάτι της έντασης ήμασταν και με τη Λαμία υποτονικοί. Όταν δεν υπάρχει μετάλλαξη από Σάββατο σε Σάββατο μπορώ να πω ότι ήταν κάτι απρόσμενο σε σχέση με την εικόνα της προετοιμασίας. Με τον ΟΦΗ που είχαμε πει ότι είναι καλύτερη ομάδα στο επιθετικό τρανζίσιον δεν κάναμε τίποτα. Η ανάλυση είναι πάντα η ίδια και δεν εξαρτάται από το συναίσθημα μας. Το αξιολογήσαμε, και θέλω να πω πως δεν αφοσιώνω τη δική μου ζωή στις γνώμες των άλλων. Την αφοσιώνω στα θετικά που έχω. Αν οι παίκτες αφοσιωθούν στις γνώμες των άλλων δε θα αντιδράσουν ποτέ. Κάναμε την αξιολόγησή μας, ένα πολύ κακό παιχνίδι, σε όλα ήμασταν κακοί. Το σημαντικό κομμάτι είναι η αντίδραση και όχι ο φόβος. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ όπως δείξαμε στην προετοιμασία και πρέπει να πάμε να το πάρουμε το ματς».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Τα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντικά για τη νοοτροπία μιας ομάδας. Αν διαφοροποιείται η εικόνα με βάση το συναίσθημά μας τότε δεν πάμε πουθενά. Το ίδιο ισχύει και για μια πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και για μια αποτυχία. Πρέπει να υπάρχει σταθερότητα στη φιλοσοφία μας και στο πλάνο μας. Έξω από εδώ λέγονται πολλά, είμαστε μεγάλος σύλλογος με πολλούς φιλάθλους. Το παιχνίδι με τον Άρη δεν κρίνει ούτε τρόπαιο, ούτε Ευρώπη, είναι απλώς ένα παιχνίδι αντίδρασης. Υπάρχει η λέξη εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση. Αν εμείς ή ο κόσμος χάνουμε την εμπιστοσύνη μας για τον εαυτό μας και την ομάδα μας θα είναι λάθος. Το επίπεδο μας σε αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να είναι υψηλό. Για παράδειγμα αν ένας παίκτης κάνει ένα μεγάλο λάθος και το μυαλό του μείνει εκεί τότε δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να αντιδράσουμε εμείς. Δεν πρέπει επίσης να μας νοιάζει πως θα αντιδράσουν οι άλλοι ακόμα και σε θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε συνειδητοιποιημένοι χαρακτήρες. Τα παιδιά επηρεάζονται από όλη την λογική που επικρατεί στο προπονητικό κέντρο. Το να κάνουμε την αυτοκριτική μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να "σκοτώσουμε" τον εαυτό μας. Πρέπει να εστιάζεις στα θετικά σου στοιχεία και να αντιδράς. Αυτά τα παιδιά είναι πολύ δυνατοί στο παιχνίδι και βλέπουν το ματς με τον Άρη σα μια καλή πρόκλήση να αντιδράσουν».

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Είμαστε ουσιαστικά στην ίδια κατάσταση. Έφερε ισοπαλία και έχασε από τον Βόλο. Οπότε και βαθμολογικά αλλά και με τις ομάδες που παίξαμε είμαστε σε φάση ότι πρέπει και οι δύο να προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε. Ο Άρης έχασε έναν καλό προπονητή αλλά το πλάνο του θα παραμείνει ίδιο. Κι εκείνοι μας ξέρουν, θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Μπορεί να χάνεις από νωρίς στο ματς ή να είσαι καλός στο αμυντικό τρανζίσιον αν δούμε τα προηγούμενα παιχνίδια οπότε να έχουμε διαφορετική εικόνα. Κοιτάμε να έρθουμε σε φυσιολογικά μας νούμερα».

Για το αν νιώθει πίεση: «Δεν αισθάνομαι καμία πίεση. Έχω μάθει να τα χειρίζομαι αυτά Δε μπήκα τωρα στο επάγγελμα. Ειδικά εδώ που γνωρίζετε όλοι πως είναι και η ομάδα μου, έχω όραμα και στόχο και υτό δε σημαίνει ότι θα είναι παντα ανοδικά, Ξερουμε τις συνθηκες που ειχαμε από περσι και τώρα μπαινουμε σε μια πιο σταθερή κατάσταση. Ακόμα και τρία κακά αποτελέσματα να έρθουν που μπορεί να δημιουργήσουν μια κακή ατμόσφαιρα εγώ δε θα έχω καμία πίεση. Το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι και εγώ δε νιώθω καμία πίεση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα