ΠΑΟΚ είσαι; Θα δοκιμαστείς…

ΠΑΟΚ είσαι; Θα δοκιμαστείς…

ΠΑΟΚ είσαι; Θα δοκιμαστείς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μία δύσκολη συναισθηματικά Δευτέρα, που σχετίζεται απόλυτα με τον τραυματισμό του αρχηγού της ομάδας των επίδοξων πρωταθλητών.

Τίποτα δεν γίνεται εύκολα για τον ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν έρχεται… έτσι απλά. Ακόμη και στα καλύτερά του, ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να… δοκιμάζεται. Ως ομάδα, ως οργανισμός και ως φίλαθλος κόσμος.

Το όλο θέμα και τα σχόλια δεν αφορούν την ισοπαλία της ομάδας του Λουτσέσκου στη Λάρισα. Μπάλα είναι… Και η ισοπαλία μέσα στο παιχνίδι ήταν και είναι, όσο και αν ο ΠΑΟΚ έχει φέρει ελάχιστες στη φετινή σεζόν. Τα περιγράψαμε και προχθές… Όλοι ήξεραν ότι στη Λάρισα θα δίνονταν μεγάλη μάχη. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος, αλλά όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, με απίστευτο τρόπο όσον αφορά το γκολ των γηπεδούχων, δεν πήρε τη νίκη…

Δεν έγινε και τίποτα... Είδατε πόσοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βγήκαν στους δρόμους και στην εθνική οδό για να πανηγυρίσουν. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει και δικαίως θα διαρκέσουν πολλές ημέρες.

Το… γαμώτο σε αυτή την περίσταση, έχει να κάνει με τον Βιεϊρίνια και τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Πορτογάλος είναι ο πιο ξεχωριστός παίκτης αυτής της ομάδας, είναι ο αρχηγός, ο ηγέτης, αυτός που αγαπούν όλοι, αυτός που επηρεάζει το παιχνίδι της ομάδας περισσότερο από κάθε άλλον, η προσωπικότητα που… έχουν όλοι δίπλα τους και νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά σε κάθε κίνησή τους. Από χθες το βράδυ στο γήπεδο, όλος ο ΠΑΟΚ ήταν συννεφιασμένος! Μεγάλη η στεναχώρια όλων των ανθρώπων της ομάδας που πέρα από αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση, δεν μπορούν να καταλάβουν και να αποδεχθούν πώς τις τελευταίες 45 ημέρες έχουν προκύψει τόσο πολλοί και τόσο σοβαροί τραυματισμοί.

Θλάση ο Πέλκας, θλάση ο Ελ Καντουρί, πρόβλημα ο Ζαμπά, χιαστούς ο Μαουρίσιο, θλάση ο Λημνιός, πρόβλημα ο Μπίσεσβαρ, νωρίτερα είχε προηγηθεί το σοκ με τον Βέρνμπλουμ και τον αχίλλειό του, ακολούθησαν νέες θλάσεις για Ελ Καντουρί και Ενρίκε και χθες βγήκε αυτό του Βιεϊρίνια. Γιατί τέτοια κατάρα άραγε;

Όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων μέσα στην ομάδα! Είναι σα να προσπαθεί κάποιος να τους μειώσει τη χαρά που αξίζει να ζήσουν. Είναι μία μεγάλη δοκιμασία στην οποία πρέπει να συνηθίσουν ζώντας μέσα στον ΠΑΟΚ…

Ξέρετε πόσες φορές κατά το παρελθόν εκεί που ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει και να γιορτάσει μεγάλες επιτυχίες, γίνονταν κάτι που του μείωνε τη χαρά; Να θυμίσω το 2004 με τα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ και τον Λιάσο Λουκά; Να θυμίσω το 2012 όταν ήρθε ο Σαββίδης με τα μεγάλα επεισόδια κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης; Να πάμε στα περσινά;

ΠΑΟΚ είσαι και θα δοκιμαστείς μέχρι να έρθει η τελική και πλήρης δικαίωση…

Ο κόσμος είναι μαθημένος και πολύ δυνατός σε τέτοιες δυσκολίες και σε τόσο μεγάλες συναισθηματικές μεταπτώσεις… Θα μάθει και η ομάδα και όσοι τώρα την αποτελούν.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν για το κλίμα που περιγράφουμε με αφορμή έναν τραυματισμό… Σε μία πρόχειρη προσπάθεια να εξηγήσουμε, θα αναφέρουμε απλώς ότι το πιο σημαντικό δεν είναι πώς και με πόσους παίκτες τελειώνει η σεζόν, αλλά το πρόβλημα διαχείρισης και προγραμματισμού ενόψει της νέας περιόδου… Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για μετά τον Μάιο.

Τώρα, όλος ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να ετοιμάζεται για τον μεγάλο και ιδιαίτερο αγώνα με τον Λεβαδειακό που πρέπει να επικυρώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά να μπει… μπροστά ο στόχος του αήττητου, αλλά και του νταμπλ.

* Και κάτι για τον Βιεϊρίνια. Ακόμη και αυτό που έπαθε και όλα όσα θα ακολουθήσουν, θα παίξουν μεγάλο ρόλο και θα βοηθήσουν ώστε αυτή η ποδοσφαιρική προσωπικότητα να γίνει ένας μύθος για τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του! Το αξίζει! Αυτό που τώρα έπαθε θα είναι παροδικό! Όλα τα άλλα θα τα απολαμβάνει για μια ζωή!

* Αν είχαμε μεγαλύτερη διάθεση θα ασχολούμασταν με τους φετινούς πρωταθλητές… Νοεμβρίου, Ιανουαρίου, Απριλίου και δευτέρου γύρου απέναντι σε αδιάφορους αντιπάλους και αφού χάθηκε πρωτάθλημα και κύπελλο, στους πρωταθλητές τελικών προσπαθειών που για να πάρουν βαθμούς από τον ΠΑΟΚ πρέπει να φύγουν από το γήπεδο… Αλλά σήμερα δεν είναι η μέρα…

*Σήμερα εξάλλου κυριαρχούν οι διαβουλεύσεις αν ΑΕΚ και Ολυμπιακός κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στη Λίγκα κόντρα στον Μάκη Γκαγκάτση, που θα είναι εκεί, έτοιμος για τις εκλογές. Από αύριο λοιπόν βλέπουμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.