Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3

bet365

Ο ΟΦΗ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και... σε δρόμο Football League! Όμως οι ψυχωμένοι Κρητικοί στη επανάληψη... σκόρπισαν τον εξαφανισμένο Παναθηναϊκό και με το 1-3 έκαναν άλμα παραμονής!

Μια τεράστια διαφορά είχαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Ο μεν ΟΦΗ ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και τι είχε ανάγκη να πάρει και ο Παναθηναϊκός... ήταν στο πουθενά.

Οι «πράσινοι», δικαιότατα με αυτή την κάκιστη εικόνα που παρουσίασαν στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ υπέστησαν κάζο αν και προηγήθηκαν απέναντι στους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί ότι μπορούσαν να χτυπήσουν το ματς και το έκαναν.

Γκολ με πέναλτι ο Μακέντα στο 42', απόλυτη ανατροπή με αυτογκόλ του Ιταλού και τέρματα των Σάσι και Γιακουμάκη από την ομάδα του Βέρα που έκανε τρομερό βήμα παραμονής. Αποβλήθηκε ο Νέιρα στο φινάλε. Κάτω του μετρίου η πλειοψηφία των 14 παικτών που χρησιμοποίησε ο Δώνης...

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός τοποθέτησε τον Διούδη στα γκολπόστ και τους Παντελάκη, Κολοβέτσιο, Οικονόμου στην τριάδα της άμυνας. Δεξιά στην πλευρά κινήθηκε ο Αποστολάκης, αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης και στο κέντρο, ο Στάικος με τον Δώνη ελέω και της απουσίας του τιμωρημένου Κουρμπέλη. Ο Άλτμαν ήταν λίγο πιο μπροστά από τους χαφ και ο Μουνιέ ουσιαστικά βοηθούσε τον Μακέντα στην επίθεση.

Ο ΟΦΗ είχε τον Σωτηρίου κάτω απ΄τα δοκάρια, με τους Μπράουν, Ποτουρίδη, Γιαννούλη και Κοροβέση στην άμυβα από δεξιά προς τ' αριστερά. Οι Νέιρα και Νάστος βρέθηκαν στο κέντρο, οι Κουτσιανικούλης, Βαζ και Σόουζα η τριπλέτα πίσω από τον Σάσι. Ο τελευταίος πήρε τη θέση του Βουό που στο ζέσταμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις...

Πετούσε άλλο ένα ημίχρονο, μέχρι... το απρόοπτο

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε με πολύ θετικές ενδείξεις στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως στο χώρο του κέντρου ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργούσε σωστά, δημιουργικά υπήρχε πάλι πρόβλημα όσο κι αν γύριζε να μαζέψει μπάλα ο Μακέντα, αφού οι Μουνιέ και Άλτμαν δύσκολα έβγαζαν ό,τι μπορεί να σκέφτονταν για να συνεισφέρουν. Οι Κρητικοί από δεξιά με τον Σόουζα και αριστερά με τον Κουτσιανικούλη αντιμετώπιζαν μια πολύ σωστή αμυντική λειτουργία από τους «πράσινους», με τους Παντελάκη και Οικονόμου να κάνουν τα απαραίτητα (μέχρι να... σταματήσουν στο δεύτερο) ώστε να μη φτάσει επικίνδυνα η μπάλα στην περιοχή. Ο Άλτμαν, στο 27' έγινε αναγκαστική αλλαγή και αυτό σαν να... άλλαξε τα πάντα. Συμμαζεύτηκε το κέντρο, ο Αλβανός έδωσε περισσότερη διάθεση και ο Δώνης προωθήθηκε όπως το συνηθίζει στα τελευταία ματς. Το «τριφύλλι» έφτασε στο 1-0 με τον Φεντερίκο Μακέντα στο 42', όταν ο Ιταλός από κεφαλιά του Παντελάκη ανατράπηκε από τον Ποτουρίδη και εκτέλεσε ο ίδος εύστοχα από την άσπρη βούλα.

Δώρο από τον Διούδη, καλύτερος ΟΦΗ και όλα τούμπα!

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια με Απόλλωνα και Άρη, ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Βέρα ήταν ξανά εκείνη που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες στον αγωνιστικό χώρο και ήταν μάλλον εύκολη η επικράτηση στο χώρο του κέντρου για να παίξει με τη μπάλα και να πλησιάσει τα καρέ των «πράσινων». Ο Ντίνας πέρασε στο ματς στη θέση του Κουτσιανικούλη ο Φελίπε Σόουζα πέρασε αριστερά και ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση στο 57ο λεπτό. Από γέμισμα στην περιοχή, ο Διούδης έκανε παντελώς άστοχη έξοδο, ο Μπράουν πήρε την κεφαλιά και ο Μακέντα άθελά του βρίσκει τη μπάλα και τη στέλνει στο βάθος της εστίας για το 1-1 με αυτογκόλ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει ψυχολογία, ήταν ούτως ή άλλως καλύτεροι από το «τριφύλλι» στο γήπεδο, έχασαν τρομερή ευκαιρία με τον Ρικάρντο Βαζ που δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Διούδη στο 67' και στο 71ο λεπτό ήρθαν τα πάνω κάτω! Ο Φελίπε Σόουζα από αριστερά πέρασε τον Παντελάκη στο σπριντ, έκανε το σουτ διαγώνια, ο Διούδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σάσι έγραψε το 2-1! Κι αφού ο Παναθηναϊκός... δεν υπήρχε, η ομάδα του Βέρα τον τιμώρησε παραδειγματικά φτάνοντας στο τελικό 3-1 με τον Γιακουμάκη στο 87'! Αποβλήθηκε στο φινάλε ο Νέιρα...

MVP: Ο Φελίπε Σόουζα έκανε τρομερό παιχνίδι για τον ΟΦΗ, αρχικά από δεξιά στο πρώτο ημίχρονο κι έπειτα από αριστερά, όντας εκείνος που έκανε και την κούρσα στο δεύτερο γκολ ξεπερνώντας τον Παντελάκη για να έρθει ο Σάσι να σκοράρει από το «ριμπάουντ».

Στο ύψος του: Όλος ο ΟΦΗ. Με θάρρος στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον Παναθηναϊκό και αποφασισμένος να «χτυπήσει» τους «πράσινους», εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία της ομάδας του Δώνη για να φέρει τα πάνω – κάτω και να συνεχίζει να... ελπίζει, όσο ζει!

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Σωκράτης Διούδης που έχει κάνει τη μεγάλη γκάφα στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ με την έξοδο που απέτυχε παταγωδώς αλλά και γενικότερα ο Παναθηναϊκός που δεν έπεισε ποτέ ότι θα μπορούσε να πάρει το αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία. Έπαιξε και... δεν ακούμπησε ο Αντονί Μουνιέ που αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο λόγω ανούσιας παρουσίας.

Η γκάφα: Ποια άλλη πέρα από τη φάση του γκολ της ισοφάρισης από τον ΟΦΗ; Ο Σωκράτης Διούδης αποτυγχάνει να διώξει τη σέντρα, ο Μπράουν σχεδόν... δίχως να γνωρίζει κάνει κεφαλιά και η μπάλα πάει στον Μακέντα που δεν προλαβαίνει να τη μαζέψει πριν περάσει την τελική γραμμή.

Το στραγάλι: Χλιαρά εκατέρωθεν παράπονα για φάσεις που δεν ήταν καθοριστικές είχαν και οι δύο ομάδες, όμως είναι σωστό το πέναλτι στον Μακέντα, αν και θα μπορούσε να έχει δείξει και κόκκινη κάρτα καθώς ο αμυντικός του ΟΦΗ πηγαίνει στον παίκτη με το τράβηγμα κι όχι προς τη μπάλα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Απαράδεκτος και ντροπιαστικός Παναθηναϊκος, ασύνδετος, δίχως πειθώ και επιβολή απέναντι στον ΟΦΗ. Αποτυχία τεραστίων διαστάσεων αν αναλογιστεί κανείς το αποτέλεσμα στο Άρης – ΟΦΗ που θα μείνει στους δυο βαθμούς την απόσταση από την 5η θέση και θα υπήρχαν ακόμα περισσότερες πιθανότητες για το ... απροσδόκητο. Ο ΟΦΗ πάλεψε και δίκαια έφυγε από το ΟΑΚΑ με τη νίκη, συνεχίζοντας την τεράστια μάχη της επιβίωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Παντελάκης, Αποστολάκης (61' Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ (68' Αρμενάκας) Άλτμαν (27' Κάτσε), Μακέντα

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος Νέιρα, Βαζ (87' Κυριακίδης), Κουτσιανικούλης (46' Ντίνας), Σόουζα, Σάσι (78' Γιακουμάκης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα