Ματίγια: «Στον Άρη νιώθω ότι είμαι σημαντικός»

Ματίγια: «Στον Άρη νιώθω ότι είμαι σημαντικός»

Gazzetta team
Ματίγια: «Στον Άρη νιώθω ότι είμαι σημαντικός»

bet365

Ο Χαβιέ Ματίγια αποθέωσε τον Άρη και μίλησε για τα δύσκολα δυόμισι χρόνια που πέρασε έπειτα από τις διαδοχικές επεμβάσεις στα γόνατά του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «estadiodeportivo.com», ο Ισπανός μέσος του Άρη μίλησε αρχικά για την απόφαση αποχώρησης από την Ισπανία για λογαριασμό του Άρη. «Δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Ο πρώτος μου τραυματισμός ήταν στην Μπέτις (το 2015) στο δεξί γόνατο. Μετά είχα νέο τραυματισμό στην Έλτσε και ήμουν εκτός έως τον Δεκέμβριο του 2017. Προσπάθησα να βρω ρυθμό στην Ταραγόνα. Στον Άρη ήταν ο Πάκο Ερέρα τον οποίον γνώριζα από τη Βιγιαρεάλ. Μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε το σχέδιό του. Είναι δύσκολο να φύγεις από τη χώρα σου, πολλώ δε μάλλον όταν έχεις μάθει να παίζει εκεί. Σήμερα μπορώ να πω ότι πήρα τη σωστή απόφαση γιατί είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα», είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις ημέρες που πέρασε στο διάστημα των διαδοχικών τραυματισμών του. «Κάθε λεπτό της αποκατάστασης είναι κι ένα διαφορετικό στάδιο και από ψυχολογικής άποψης. Είναι σκληρή διαδικασία. Αρχικά νιώθεις ανησυχία, αναρωτιέσαι αν θα επιστρέψεις αλλά ακόμη κι αν καταφέρεις να γυρίσεις, αν θα είσαι στο επίπεδο που ήσουν, πόσο θα επηρεαστεί το παιχνίδι σου. Μετά, πρέπει να ανακτήσεις αυτοπεποίθηση, να πείσεις τον προπονητή ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ο Πάκο Ερέρα με γνώριζε και με βοήθησε. Νομίζω ότι το κλειδί για μένα ήταν ότι είχα συνέχεια στην αγωνιστική χρονιά. Μετά ήρθε η αντικατάσταση του Πάκο ο οποίος πήγε στη Λας Πάλμας. Φοβήθηκα για την εξέλιξη των πραγμάτων γιατί ο νέος προπονητής δεν με γνώριζε. Παρόλο αυτά, όλα πήγαν πολύ καλά. Παίζω και νιώθω εμπιστοσύνη».

Ο Χαβιέ Ματίγια σημείωσε ότι πηγή έμπνευσης είναι η περίπτωση του Σέρχιο Κανάλες ο οποίος αγωνίζεται στην Μπέτις ο οποίος στο παρελθόν αντιμετώπισε τρεις σοβαρούς τραυματισμούς αλλά δεν εγκατέλειψε. «Ο Κανάλες είναι το καλύτερο παράδειγμα. Όπως έχει πει ο Κανάλες, ένα μεγάλο στόχο θα πρέπει να τον χωρίζεις σε πολλούς μικρούς και με συγκέντρωση να τους πετυχαίνεις».

Σχετικά με τη δύσκολη περίοδο των αποθεραπειών, είπε ότι… «είχα μεγάλη βοήθεια από την κοπέλα μου και την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου ήρθε στη Σεβίλλη και κάθισε αρκετούς μήνες δίπλα μου, έπειτα από τον πρώτο τραυματισμό. Είχα μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη». Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του στην Μπέτις, χαρακτήρισε το ισπανικό Πρωτάθλημα ως το καλύτερο στην Ευρώπη, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον είπε. «Υπέγραψα στον Άρη για έναν χρόνο με την προοπτική ενός ακόμη έτους αν αγωνιζόμουν σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Αυτό έγινε κι έτσι το συμβόλαιό μου ανανεώθηκε αυτόματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, το κλαμπ που φέρεται πολύ καλά, μου δείχνει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται και κυρίως το πόσο σημαντικός είμαι για την ομάδα, οπότε θέλω να συνεχίσω στον Άρη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα