Κανονικά αναδιάρθρωση και 14 ομάδες την σεζόν 2019-2020!

Δημήτρης Τομαράς
Κανονικά αναδιάρθρωση και 14 ομάδες την σεζόν 2019-2020!

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δεν έκανε πίσω παρά τη παράταση που ζήτησε η Super League και η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά όπως είχε συμφωνηθεί στην αρχή της ποδοσφαιρικής σεζόν...

Υπήρξαν σενάρια, φήμες και δημοσιεύματα για την αναδιάρθρωση και για το αν τελικά θα υπάρξει παράταση για μια ακόμη χρονιά. Στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας διαλύθηκαν και τα τελευταία σενάρια μιας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίστηκε αμετακίνητος! Παρά το γεγονός ότι η Super League αλλά και η ΕΠΟ ζήτησαν παράταση μίας ακόμη σεζόν, η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά ενόψει της επόμενης χρονιάς. Άρα το επόμενο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον 2ο της Football League (σ.σ. ο Βόλος ανεβαίνει απευθείας).

«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον εκπρόσωπο της Super League, Χρήστο Δάρα. Παρόντες από ΕΠΟ αλλά και ΕΕΠ (σ.σ. Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και οι Βακάλης, Δημητρίου και Βρακάς και από την Football League ο Λεουτσάκος. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα.

«Οι συμφωνίες θα τηρηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι' αυτό. Από την πλευρά μας δεν άλλαξε ποτέ, τίποτα. Ηταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, αλλά η πολιτεία δεν άλλαξε ποτέ στάση. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Πιο αναλυτικά ο Βασιλειάδης είπε αρχικά: «Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League».

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο», είπε ακόμα ο Γιώργος Βασιλειάδης.
Ως προς το αν εξέφρασαν αντιρρήσεις και πάλι οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όταν άρχισε η σύσκεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε: «Μου εξέφρασαν την απόφαση που πήραν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή, όπως απόλυτα σεβαστή είναι και η δική μας απόφαση ότι προχωράμε με συγκεκριμένους όρους. Νομίζω ότι και η ίδια η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν μεταφέρθηκε καλά προς τα έξω. Αυτό που είχε πει και ο πρόεδρος ήταν να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις, να υπάρξει παράταση για ένα χρόνο, εφόσον ίσχυε το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει».
Για την τροπολογία που πρέπει να κατατεθεί για τη σύσταση της Super League 2, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Να τελειώσουν τα διαδικαστικά στην ΕΠΟ και οι αποφάσεις της γιατί η ΕΠΟ μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά αύριο. Να τελειώσουν οι διαδικασίες στην ΕΠΟ, λοιπόν. Έγινε μια μικρή επεξεργασία, κάποιες νομοτεχνικές παρατηρήσεις και κάποιες διορθώσεις επί του κειμένου της τροπολογίας, να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα, όπως η μεταβατική περίοδος του ενός έτους, μέχρι δηλαδή να συσταθεί το νέο νομικό πρόσωπο. Εχω δηλαδή την αίσθηση ότι μπορούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να προχωρήσουμε».
Δάρας: «Ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά...»

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της Super League, Χρήστος Δάρας, τόνισε: «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

Πιο αναλυτικά: «Εγώ ήμουν εδώ για να μεταφέρω το τι είχαμε συζητήσει στο συμβούλιο. Είχαμε ζητήσει παράταση να μείνουν 16 οι ομάδες για ένα χρόνο αρκεί να μπορούν να καλυφθούν οι ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Από την στιγμή που υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την ΕΡΤ με όρο να μειωθούν σε 14 οι ομάδες, όπως είχε συμφωνηθεί όπερ και εγένετο. Η ΕΡΤ είναι κάθετη. Αυτή είναι απόφαση. Δεν θα μεταφερθεί σε κανένα συμβούλιο. Μιλήσαμε από την προηγούμενη φορά με τον Υπουργό».

Γραμμένος: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει ν' αποδείξει πως το δικαιούται»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε από την μεριά του πως «είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα και γενναία επιχορήγηση - εάν μπορούμε να την πούμε ως επιχορήγηση - τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προΐον του».

Πιο αναλυτικά: «Στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αποφάσισε να εισηγηθεί στο συμβούλιο της Τρίτης ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Η αναδιάρθρωση θα γίνει υπό μικρές τροποποιήσεις κατ’ απαίτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα ζητούσαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού να είναι 16 ομάδες τη νέα χρονιά στη Super League, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια των 7 ΠΑΕ με την ΕΡΤ. Αυτή η πρόταση μεταφέρθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού που μας είπε ότι μπορεί να λειτουργήσει όποια αναδιάρθρωση επιθυμεί το ποδόσφαιρο, πλην όμως, αν υπαναχωρήσει από τις 14 ομάδες όπως εξ’ αρχής ήταν η απόφαση της ΕΠΟ τον Αύγουστο, τότε δεν εγγυάται το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η εισήγηση αύριο στο ΔΣ της ΕΠΟ θα είναι 14 ομάδες στη Super League από την επόμενη χρονιά με το συμβόλαιο της ΕΡΤ.

Είναι μια απόφαση της ΕΠΟ που δεν μπορεί να αλλάξει σε καμία περίπτωση, το λέω για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο ποιος υποβιβάζεται και ποιος ανεβαίνει. Κατά την άποψή μου το συμβόλαιο αυτό είναι μια γενναία 'επιχορήγηση', αλλά αυτό που θα πρέπει να καταδείξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά, είναι ότι δικαιούται να παίρνει αυτά τα χρήματα αναβαθμίζοντας το προϊόν του. Υπάρχει απόφαση για να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ και δεν προκύπτει λόγος να αλλάξει.
Δεν υπήρχε στην ατζέντα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμη δεν έχουν γίνει συζητήσεις. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να σας πω εγώ κάτι και με δεδομένο ότι δεν έχει βγει ακόμη το ζευγάρι. Υπάρχει απόφαση από την αρχή της σεζόν για το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά είναι λίγο αδόκιμο να συζητάμε ενώ εκκρεμεί το ζευγάρι... Όλοι έχετε στο μυαλό σας ότι θα προκριθούν δύο μεγάλες ΠΑΕ. Αυτή η απόφαση υφίσταται για το Ολυμπιακό Στάδιο και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει. Σας είπα ότι δεν έχουμε συζητήσει τίποτα και δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα