Γιώργος Μανούσος: Μια... ψυχάρα που δεν τα παρατά ποτέ!

Γιώργος Μανούσος: Μια... ψυχάρα που δεν τα παρατά ποτέ!

Νίκος Μαρούδας
Γιώργος Μανούσος: Μια... ψυχάρα που δεν τα παρατά ποτέ!

bet365

Αν μπορούσε να μπει ένα όνομα δίπλα στη λέξη «ψυχή», αυτό θα έπρεπε να είναι του Μανούσου, ο οποίος επέστρεψε εκ νέου από σοβαρό τραυματισμό και με το... καλημέρα ξελάσπωσε τον Ατρόμητο. Το gazzetta.gr, καταγράφει τα όσα έχει περάσει ένας πραγματικός... πολεμιστής που δεν τα παρατά με τίποτα!

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Όταν το καλοκαίρι του 2017 ο Γιώργος Μανούσος, υπέγραφε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ατρόμητο, με τίποτα δεν περίμενε πως τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο άσχημα για τον ίδιο... Μέχρι τότε, ο Έλληνας επιθετικός δεν είχε κανένα σοβαρό τραυματισμό και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει πάθει σχεδόν ό,τι δεν είχε πάθει σε τόσα χρόνια καριέρας!

Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 2017. Τότε, μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 4/11, ο 31χρονος επιθετικός τραυματίστηκε σε μια προπόνηση σοβαρά στο γόνατο. Αρχικά ο ίδιος μαζί με τους ανθρώπους του Ατρόμητου αποφάσισαν να το πάνε συντηρητικά ώστε να επιστρέψει το συντομότερο. Όμως, οι πόνοι δεν υποχωρούσαν και το γεγονός αυτό οδήγησε τον Μανούσο στο χειρουργείο τον Φεβρουάριο του 2018 για επέμβαση στο γόνατο. Μια επέμβαση που θα τον ανάγκαζε να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς εκτός από τους ήδη τρεις μήνες που απουσίαζε.

Ο φόβος, η ψυχολογική πίεση και η επιστροφή

Η δουλειά που έριξε ο Μανούσος όλους τους μήνες μετά το χειρουργείο ήταν πραγματικά τεράστια, κάτι που έχουν να το λένε όλοι στο Περιστέρι. Στόχος ήταν ο Έλληνας επιθετικός να εμφανιστεί έτοιμος στην έναρξη της προετοιμασίας κι αυτό έγινε, ωστόσο μόνο εύκολο δεν ήταν να συμβεί...

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του το καλοκαίρι από την Αυστρία, φοβόταν για το αν θα μπορούσε να επιστρέψει στην ίδια κατάσταση. Επίσης, τεράστια ήταν και η ψυχολογική πίεση που είχε στο διάστημα του τραυματισμού του. Η ψυχολογία του ήταν η χειρότερη που είχε ποτέ όλα τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο, κάτι στο οποίο δούλεψε πολύ και φυσικά τον βοήθησε και ο Ατρόμητος, αλλά και η στήριξη της οικογένειάς του.

Και τελικά φτάνουμε στην έναρξη της προετοιμασίας, όπου ο Γιώργος Μανούσος δηλώνει παρών! Τα πράγματα γι' αυτόν πάνε εξαιρετικά στην Αυστρία, δεν νιώθει καθόλου ενοχλήσεις στο γόνατο, βγάζει κανονικά τα φιλικά και γεμίζει αισιοδοξία πως τα άσχημα πέρασαν και πως η νέα σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη και πιο εύκολη από την προηγούμενη.

Παραλίγο ήρωας με την Μπρεστ, αλλά η ατυχία τον... περίμενε τον Δεκέμβριο!

Η σεζόν, λοιπόν, θα ξεκινούσε θαυμάσια για τον Μανούσο. Ακόμα και στα παιχνίδια με την Ντινάμο Μπρεστ, που ο Ατρόμητος θέλει να τα ξεχάσει, ο «Μάνου» ήταν εκείνος που παραλίγο να γίνει ο μεγάλος ήρωας. Αρχικά, είναι αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ με το σκορ στο 4-0 στη Λευκορωσία, πριν ο Ατρόμητος φτάσει στο 4-3 που του έδινε ελπίδες για την ρεβάνς, ενώ στο ματς του Περιστερίου από τα πόδια του ερχόταν η πρόκριση μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ήταν εκείνος που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και με μια... βολίδα έδινε το προβάδισμα και την πρόκριση στον Ατρόμητο, μέχρι την τελευταία φάση και το γκολ που δέχτηκαν οι Περιστεριώτες και τους άφησε εκτός συνέχειας. Όλα έμοιαζαν και ήταν εξαιρετικά για τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος μετά από απουσία 9 μηνών είχε επιστρέψει με δύο γκολ σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια. Τι άλλο να θέλει ένας επιθετικός;

Δίνει κανονικά το «παρών» και στα δύο πρώτα παιχνίδια της Super League και μάλιστα ως βασικός, όμως μετά και το ματς με την Ξάνθη μένει εκτός για παραπάνω από δυο μήνες με πόνους και πάλι στο πόδι. Επανέρχεται στην αποστολή στις 3 Νοεμβρίου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και στην εντεκάδα ως αλλαγή στις 25 Νοεμβρίου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αγωνίζεται και πάλι σε δύο παιχνίδια και μετά το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης την 1η Δεκέμβρη, μπαίνει εκ νέου στα... πιτς μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου που βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Ο έμπειρος επιθετικός ένιωθε ενοχλήσεις στον δικέφαλο οι οποίες τον άφησαν εκτός για σχεδόν δύο μήνες και πάλι. Όμως ο Μανούσος δεν τα παράτησε ποτέ για να το κάνει και τώρα! Πάλεψε να επιστρέψει γερός και δυνατός και το κατάφερε απέναντι στην ΑΕΛ.

Η επιστροφή, το γκολ και η ευχή του...

Το απόγευμα της Κυριακής ο Νταμίρ Κάναντι δίνει εντολή στον Γιώργο Μανούσο να μπει στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και δεν του δίνει απολύτως καμία οδηγία. Του κλείνει το μάτι και του λέει να κάνει αυτό που ξέρει. Και ο Μανούσος το έκανε!

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση βρήκε δίχτυα, πρώτη φορά για φέτος στο πρωτάθλημα, και λύτρωσε τον Ατρόμητο. Κάτι που θα είχε κάνει και την 2η μέρα του Αυγούστου δηλαδή αν ο Μίρκοβιτς δεν είχε... κρεμάσει τους Περιστεριώτες στο παιχνίδι με την Μπρεστ.

Μετά το γκολ του αυτό, η χαρά και η συγκίνησή του ήταν τεράστια και δεν κρυβόταν. Έπεσε πάνω στις αγκαλιές όλων και κυρίως του Νταμίρ Κάναντι που δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει σε εκείνον. Από την πλευρά του, πέρα από την τεράστια χαρά που είχε για το ό,τι συνδύασε την επιστροφή του με γκολ νίκης για τον Ατρόμητο, στα αποδυτήρια και στους δικούς του ανθρώπους αναφερόταν σε ένα και μόνο πράγμα... Στην υγεία!

Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σκέφτεται πως θα ξαναπεράσει όσα πέρασε τους προηγούμενους μήνες. Προσεύχεται καθημερινά να έχει την υγεία του και να μπορεί να βοηθάει την ομάδα του. Βέβαια, για να φτάσεις σε σημείο να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις τεράστια αποθέματα ψυχής και ο Γιώργος Μανούσος είναι μια πραγματική... ψυχάρα που Ατρόμητος και Κάναντι έχουν την τύχη να διαθέτουν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα