Λαμία - Ατρόμητος 2-1

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία - Ατρόμητος 2-1

bet365

Μετά την μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο, η super Λαμία του Μάκη Χάβου έκανε κι ένα τεράστιο άλμα προς την παραμονή! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου με τα γκολ των Τομάς και Μπαράλες (αυστηρό το πέναλτι που κέρδισε ο Δημούτσος). Δοκάρι ο Μπερτόλιο.

Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Για τους γηπεδούχους, ο Μάκης Χάβος επέλεξε τον Μελίσσα στην εστία, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Βάντερσον αριστερά και τους Αντέτζο και Πλιάτσικα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σκόνδρας και Δημούτσος αγωνίστηκαν στον άξονα, ο Τομάς δεξιά, ο Επστάιν αριστερά και ο Πίτι στην επιστροφή του στους Φθιωτούς πλαισίωσε τον Μπαράλες.

Για τους φιλοξενούμενους ο Νταμίρ Κάνταντι παρέταξε τον Μέγερι στα γκολπόστ, τον Κυβρακίδη δεξιά στην άμυνα, τον Σάκιτς αριστερά και τους Ρισβάνη και Χατζηισαΐα στο κέντρο της. Μπρούνο και Μπουσούλαζιτς έπαιξαν στον άξονα, ο Ουάρντα κεντρικά μπροστά τους, ο Μάντσον δεξιά, ο Ενσικουλού αριστερά και ο Κουλούρης ως μοναδικός προωθημένος.

ΚΑΤΟΧΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΦΑΣΕΙΣ Η ΛΑΜΙΑ

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους Περιστεριώτες σε θέση ισχύος και με τον Ουάρντα να επανεμφανίζεται κεφάτος με τη φανέλα του, έλεγξε τον ρυθμό κλείνοντας τη Λαμία. Οι καλές στιγμές πάντως ανήκαν στους γηπεδούχους, με τον Μπαράλες στο 18’ με φαλτσαριστό σουτ και στο 23’ με κεφαλιά μετά την εξαιρετική σέντρα του Πίτι απείλησε την εστία του Μέγερι.

Στο 31’ ο Ισπανός «άγγιξε» το γκολ στο δεύτερο ντεμπούτο του με τα «κυανόλευκα», όταν με τρομερή ενέργεια, κρατώντας τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και σούταρε δίπλα στο δεξί δοκάρι του Μέγερι. Αυτές ήταν και οι σημαντικότερες φάσεις του πρώτου μέρους, πριν την… καταιγίδα στην έναρξη του δεύτερου!

ΓΚΟΛ ΚΑΙ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Μόλις στο 47’ ο Ουάρντα συνεργάστηκε ιδανικά με τον Κουλούρη, με τον πρώτο σκόρερ της Super League να σκοράρει από κοντά εξ επαφής στην πλάτη του Αντέτζο για το προβάδισμα του Ατρόμητου! Ο Αιγύπτιος του έβγαλε την πάσα από αριστερά και ο φορ των φιλοξενούμενων χρησιμοποίησε τον ώμο του με αμφισβητούμενο τρόπο, πανηγυρίζοντας πάντως παρά τις διαμαρτυρίες για φάουλ.

Πριν όμως καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η απάντηση της Λαμίας! Ο Πίτι εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή, ο Μέγερι έκανε ολέθριο λάθος, αποκρούοντας ασταθώς την κεφαλιά του Μπαράλες και ο Μούγιακιτς κατά λάθος «έστρωσε» στον Τομάς, που εξ επαφής σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα κυανόλευκα!

Στη συνέχεια επικράτησαν τα νεύρα, τα φάουλ και τα συνεχή σφυρίγματα, ενώ ο άτυχος Μούγιακιτς αντικαταστάθηκε με πρόβλημα στον ώμο. Οι αλλαγές του Χάβου (Μπερτόλιο, Καραμάνος) έδωσαν εκ νέου πνοή στη Λαμία, ενώ ο Αργεντινός είχε σπουδαία φάση με δοκάρι στο 76’.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ως το τέλος κυριάρχησαν δυο φάσεις. Η μια είναι αυτή που σημάδεψε το παιχνίδι και η άλλη εκείνη που… παραλίγο να το σημαδέψει. Στο 76’ ο Κομίνης υπέδειξε παράβαση σε προβολή του Χατζηισαΐα στον Δημούτσο, με τον Έλληνα στόπερ πάντως να φαίνεται πως βρίσκει πρώτα τη μπάλα και η απόφαση να είναι τουλάχιστον αυστηρή, αν υπάρχει κάτι. Ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας την ανατροπή.

Η άλλη φάση είναι αυτή του 95’, όταν ο Κουλούρης σούταρε και η κόντρα στον Αντέτζο δοκίμασε για τα καλά τον Μελίσσα, που ανταποκρίθηκε άριστα, διώχνοντας! Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Λαμιώτες να πανηγυρίζουν και άπαντες… πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας, που συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις μετά απ’ αυτή με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο!

MVP: Πίτι. Ο Ισπανός έκανε τα πάντα στην επιστροφή του στο ΔΑΚ, χάνοντας ευκαιρίες, προσδίδοντας κλάση στη δημουργία και «χτίζοντας» με την εκτέλεση του φάουλ στο 49’ τις προϋποθέσεις για τη γρήγορη ισοφάριση του Τομάς.

Στο ύψος του: Μελίσσας. Σταθερός σε όλο το παιχνίδι, ενώ η απόκρουσή του στο 95, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία μετά το σουτ του Κουλούρη ισούται με δυο βαθμούς και… μισή παραμονή, αν αυτή επιτευχθεί!

Αδύναμος κρίκος: Μέγερι. Το λάθος του στην ισοφάριση της Λαμίας είναι ανεπίτρεπτο, αφού η κεφαλιά του Μπαράλες, πλην της δύναμής της, πήγε πάνω του, αλλά ο Ούγγρος απέκρουσε με εντελώς άστοχο τρόπο.

Η γκάφα: Ξανά στη φάση του 1-1, ο Μούγιακιτς «στρώνει» στον Τομάς που... πέφτει πάνω στη μπάλα, ισοφαρίζοντας με υπερβολικά εύκολο τρόπο.

Το «στραγάλι»: Πολλές αμφισβητούμενες φάσεις στο ΔΑΚ. Το πέναλτι που κερδίζει η Λαμία είναι τουλάχιστον αυστηρό, ενώ με τη σειρά της διαμαρτύρεται για φάουλ του Κουλούρη στο 0-1. Δεν υπάρχει οφσάιντ στο 1-1 του Τομάς, ούτε στο ξεκίνημα με την κεφαλιά του Μπαράλες, ούτε στη συνέχεια. Σωστές οι (πολλές) κάρτες.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τους Φθιωτούς, που βγήκαν εκ νέου από τη δύσκολη θέση στη διακεκαυμένη ζώνη, φτάνοντας τους 17 βαθμούς και παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο. Αντίθετα οι Περιστεριώτες σε άλλο ένα ματς φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, έμειναν στους 29 και παρά τα παράπονα για το πέναλτι, δεν έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δίχως νίκη.

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Πίτι, Τομάς (69’ Μπερτόλιο), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επστάιν (62’ Καραμάνος), Βάντερσον

Ατρόμητος: Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Μπουσούλαζιτς, Κιβρακίδης, Ουάρντα, Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (46’ Μούγιακιτς / 59’ λ.τ Κωτσόπουλος), Ρισβάνης, Ενσικουλού

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα