Τριφύλλι από ατσάλι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τριφύλλι από ατσάλι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πιο αντρική νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο και τον Σιδηρόπουλο!

Ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ νίκησε τον Ατρόμητο, νίκησε τον κακό του εαυτό στο τελευταίο ημίωρο και φυσικά νίκησε και τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο έκανε ότι μπορούσε για να μην πάρει το ᾽᾽τρίποντο᾽᾽ η ομάδα του Δώνη. Με αποκορύφωμα φυσικά ένα πέναλτι που δεν υπάρχει, ένα πέναλτι που για ακόμη μία φορά αποδεικνύει το γιατί όλες οι ομάδες θέλουν ξένους διαιτητές, αποδεικνύει το γιατί χωρίς VAR δεν πάμε πουθενά! Στον ορισμό του τζαρτζαρίσματος, στον ορισμό της προσωπικής μονομαχίας, ο διαιτητής δίνει πέναλτι... φάντασμα στην βουτιά του Μπουσουλάτζιτς!

Ακόμη και αν θεωρήσουμε πως ο Σιδηρόπουλος βλέπει την επαφή που υπάρχει χαμηλά στα πόδια των παικτών και πάλι η απόφαση τραβηγμένη είναι! Και σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ έχει δείξει 3 λεπτά έξτρα χρόνο, φτάνουμε στο 96῾ για να σφυρίξει την λήξη, δίνοντας μια τελευταία άνασα στους φιλοξενούμενους που βρήκαν το δοκάρι με τον Βόσνιο μέσο! Και σαν να μην έφταναν αυτά θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει πέναλτι το πεντακάθαρο τράβηγμα του Ρισβάνη στον Καμπετσή στο 53᾽ και ας μην έπεσε ο μικρός για να πάρει την εσχάτη των ποινών. Έχει βάλει πλάτη τον στόπερ του Ατρομήτου και εκείνος σχεδόν του βγάζει την φανέλα. Τελοσπάντων.

Είναι η δεύτερη φορά σε δεκατέσσερα σημειώματα τούτης της γωνιάς μετά από παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, που γίνεται τόσο μεγάλη αναφορά σε διαιτητή. Και είναι πάλι για τον Σιδηρόπουλο, όπως ήταν και στην πρεμιέρα με την Ξάνθη στα Πηγάδια, με το πέναλτι μαρς πάνω στον Χατζηγιοβάνη. Να θες να αγιάσεις, να θες να αφήσεις στην άκρη τους τύπους με τα μαύρα και να μην σε αφήνουν! Από τον μέχρι πρότινος κατά γενική ομολογία κορυφαίο Έλληνα διαιτητή υπάρχουν απαιτήσεις και οι αποφάσεις του απόψε στην Καλογρέζα τον καθιστούν δικαιότατα ανεπιθύμητο στα παιχνίδια των ᾽᾽πρασίνων᾽᾽ για το υπόλοιπο της σεζόν. Πραγματικά κρίμα...

Πάμε τώρα και στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, απέναντι σε ένα σούπερ δουλέμενο σύνολο από τον Κάναντι, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο παρά την πολύ μεγάλη κατοχή μπάλας(69-31), καθώς τα βρήκε σκούρα στην πολύ καλή οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά βρήκε το γκολ σε μία φάση με άμεση μετάβαση από άμυνα σε επίθεση, με άμεσο ποδόσφαιρο και τρεις καταπληκτικές, κορυφαίου επιπέδου επαφές. Ποιες ήταν αυτές; Η 35άρα μπαλιά του Κάτσε ανάμεσα σε Ρισβάνη και Σάκιτς. Έκοψε την άμυνα στα δύο. Το κοντρόλ με το δεξί εσωτερικό του Μακέντα που τον φέρνει σε θέση βολής και το υπέροχο τελείωμα του Ιταλού με το αριστερό. Ένα γκολ φινετσάτο, ένα γκολ πραγματικά υπέροχο τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση.

Με το προβάδισμα στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό δεκάλεπτο στην έναρξη του δευτέρου μέρους και στην συνέχεια... έσβησε. Ειδικά μετά το 60᾽ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και έκλεισε στην εστία του το σύνολο του Δώνη που δεν είχε το καθαρό μυαλό να κρατήσει την κατοχή, να βγει από την αμυντικό του τρίτο και να... σκοτώσει το ματς στους χώρους που άφηνε ο αντίπαλος. Η μοναδική απειλή ήταν με την τρομερή έμπνευση του Μπουζούκη που πήγε να κρεμάσει σχεδόν από το κέντρο τον Μέγερι!

Ο Δώνης άφησε το 4-2-3-1 στην άκρη, έβαλε στο ματς τον Πούγγουρα για να παίξει με τρεις στο κέντρο της άμυνας και να ελαχιστοποιήσει τους χώρους στο αμυντικό του τρίτο ενώ ορθά βάζει στο παιχνίδι και τον Τζανδάρη για να κρατήσει μπάλα, κάτι που ο Έλληνας μέσος δεν το κατάφερε, μιας και ο αντίπαλος είχε πάρει για τα καλά τα ηνία στον άξονα.

Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια πριν να φτάσουμε στην τελευταία φάση του ματς(που δεν θα έπρεπε καν να παίζεται παιχνίδι) αλλά εκεί μίλησε ο Σωκράτης Διούδης. Ο Έλληνας πορτιέρο... ρέφαρε την κακή εμφάνιση στο Ηράκλειο και επέστρεψε στα κορυφαία στάνταρ παρουσίας που μας έχει συνηθίσει την φετινή περίοδο. Έπιασε το πέναλτι του Κουλούρη, με την μπάλα να πηγαίνει στην γωνία του! Απόκρουσε το σουτ του Έλληνα φορ στο 75᾽ όπου βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και στα τελευταία λεπτά καθάρισε όσες φάσεις μπορούσε ψηλά! Σπουδαία εμφάνιση, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα και χάρη σε εκείνον ο Παναθηναϊκός κράτησε ανέπαφη την εστία του και πήρε μία νίκη που τον βάζει και πάλι στην πεντάδα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία αντρική νίκη απόψε στην Καλογρέζα, καθώς νίκησε μία εξαιρετική ομάδα, νίκησε τον διαιτητή και νίκησε και τον κακό του εαυτό στο τελευταίο ημίωρο του ματς.

Όπως είχε συμβεί και στο Καραϊσκάκη, έτσι και απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, το συγκρότημα του Δώνη μόλις πιέστηκε και μόλις ο αντίπαλος έβγαλε ανωτερότητα πάνω στο χορτάρι σαν να... τρόμαξε και να οπισθοχώρησε, μη μπορώντας να εκμεταλλευθεί τους χώρους, μη μπορώντας να ηρεμήσει και με σωστές επαφές να βγει στο ανοιχτό γήπεδο. Έπαιξε για το 1-0 και παραλίγο να το πληρώσει.

Φυσιολογικό; 100%! Μιλάμε για μία νέα και νεαρή ομάδα, μιλάμε για ένα ρόστερ που θέλει σημαντικές ενέσεις ποιότητας στον άξονα και ένα πρότζεκτ που βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και προόδου. Με τον χρόνο, με την δουλειά και τα παιχνίδια θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βρίσκει απαντήσεις και κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

Εκτός από την ενέργεια κλάσης του Μακέντα και τον σούπερ Διούδη, ο Μαυρομμάτης είχε ένα βράδυ πολύ καλό με αρκετές καίριες επεμβάσεις, με δυναμισμό και χωρίς λάθη με την μπάλα στα πόδια, εξαιρετικός ανασταλτικά ο Γιόχανσον, καλό ματς για μία ώρα από τον Κάτσε, φάνηκε ο Μπουζούκης ενώ σε κακό βράδυ βρέθηκε ο Χατζηγιοβάνης που κούρασε την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις, όπως συνέβη και στο Ηράκλειο ενώ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ο Καμπετσής στο κράτημα της μπάλας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.