Γιώργος Ξενιτίδης: Το «μηχανάκι» της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού

Γιώργος Ξενιτίδης: Το «μηχανάκι» της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού

Αντώνης Πατσούρας
Γιώργος Ξενιτίδης: Το «μηχανάκι» της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού

bet365

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Γιώργου Ξενιτίδη ο οποίος σκόραρε δυο φορές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δυο γκολ του Γιώργου Ξενιτίδη άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή και τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 3-1 στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τη Super League K-20.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αρχικά ισοφάρισε (1-1) και εν συνεχεία "έγραψε" το 2-1 και οδήγησε στη νίκη τον Ολυμπιακό.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο 19χρόνος είναι αρχηγός της ομάδας Νέων και ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της. Είναι γεννημένος το 1999, είναι επαγγελματίας αλλά αν και ήταν μέλος αποστολής δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Ξενιτίδης έλκει την καταγωγή του από το Τύμπανο Ξάνθης και από μικρός είχε στο μυαλό του, μόνο το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του Ανδρέας, δουλεύει ταξί, αλλά είναι και προπονητής και βοήθησε τον νεαρό Γιώργο να ξεκινήσει απο τη Βιστωνίδα και εν συνεχεία να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός της οικογένειας δουλεύει ακόμη προπονητής σε Βιστωνίδα και Τοξότες ενω ο αρχηγός της ομάδας Νέων ζει το όνειρο του στον Πειραιά.

Η αγαπημένη του θέση είναι 8αρι αλλά παίζει και 6αρι και 10αρι. Είναι το «μηχανάκι» της Κ-20 και είναι θέμα χρόνου να έχει συμμετοχή και στον Ολυμπιακό.

Δεν σκοράρει πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό αφού είχε στείλει άλλες τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα, ως παίκτης της Κ-15 και της Κ-16. Είναι στον Ολυμπιακό από το 2013 και έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα. Το 2014 ο Ολυμπιακός κερδίζει το «παρθενικό» πρωτάθλημα Super League K-15 με γκολ του Ξενιτίδη στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο.

Το 2015 είναι στην ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα Super League K-17 και το 2017 το Super League K-20.

Είδωλο του είναι ο Λούκα Μόντριτς, αγαπημένο του μάθημα στο σχολείο ήταν η γυμναστική και όνειρο του είναι να παίξει και να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα