Παναιτωλικός - Κέρκυρα 2-1

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Κέρκυρα 2-1

bet365

Τα «καναρίνια» κέρδισαν με 2-1 την Κέρκυρα και στα τελευταία 20 λεπτά του φιλικού τους αγωνίστηκαν μόνο Ελληνες πιτσιρικάδες.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Παναιτωλικός κέρδισε με 2-1 την Κέρκυρα, στο τελευταίο του τεστ προετοιμασίας. Ετσι οι «κυανοκίτρινοι» έκλεισαν νικηφόρα τα καλοκαιρινά τους φιλικά και πλέον καλούνται να μπουν σε επίσημους ρυθμούς.

Ο Τραϊανός Δέλλας σε μεγάλο βαθμό έκανε πρόβα ενδεκάδας για την πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο, αν και είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές. Αλλωστε για τον αγώνα του Σαββάτου δεν υπολογίζεται ο Μοράρ, καθώς ο Ρουμάνος φορ «κουβαλά» ποινή μίας αγωνιστικής από την περασμένη σεζόν (όπως και ο Αγρόδημος).

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με 4-1-4-1 και είχαν τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Χαντάκια, Αργκους, Τσοκάνη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Ερικσον στο «6», τους Λιάβα, Μάρκος Πάουλο εσωτερικούς, τους Ντίας, Μάνα στα άκρα και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλοί ανασταλτικά, δεν απειλήθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 26’ είχαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία όταν ο Λιάβας βγήκε στην κόντρα, «κρέμασε» τον Αθανασόπουλο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 42’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ. Στο ίδιο διάστημα οι Μαρινάκης, Μανά είχαν από ένα καλό σουτ και το μόνο «μελανό» σημείο για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο (πλην ίσως του νωθρού πρώτου δεκαλέπτου) ήταν ο τραυματισμός του Τσοκάνη.

Ο οποίος δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον αστράγαλο και αποχώρησε. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε καλά και το δεύτερο μισό, θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Μοράρ (48’, αντί να πλασάρει, θέλησε με τακουνάκι να βρει τον Μανά, έδιωξαν οι αμυντικοί της Κέρκυρας) και τον Πάουλο (52’), κάτι που τελικά συνέβη στο 53’, όταν ο Βραζιλιάνος βρήκε με κάθετη πάσα τον Ρουμάνο και εκείνος πλάσαρε εύστοχα. Κάπου εκεί βγήκε για να περάσει ο Ντίας στην κορυφή ενόψει και πρεμιέρας, ενώ από το 72’ και μετά ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με νεαρούς Ελληνες, καθώς φέτος στηρίζει πολλά στους πιτσιρικάδες του.

Ετσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με κεφαλιά του Βέρτζου στο 79’. Το… συμπέρασμα για τον Παναιτωλικό ήταν θετικό, παρότι μάλιστα οι Ουίλιαν, Μιχάι, Μάζουρεκ δεν έπαιξαν λόγω μικροενοχλήσεων, ώστε να είναι 100% έτοιμοι για την πρεμιέρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (72’ Θεοδωρόπουλος), Άργκους (72’ Μαλής), Χαντάκιας (72’ Γιαννιώτης Δ.), Μαρινάκης (72’ Κόκκορης), Τσοκάνης (λ.τ. 32’ Ρότσα, 72’ Παρράς), Έρικσον (72’ Αγρόδημος), Λιάβας (72’ Νταλακούρας), Πάουλο (72’ Τσιγγάρας), Ντίας (72’ Βακράκος), Μανά (72’ Βασιλούδης), Μοράρ (55’ Μπελεβώνης). ΑΟΚ: Αθανασόπουλος (46’ Κουτζαβασίλης), Σπίνουλας, Ιωάννου (74’ Λάμπογλου), Μότα (55’ Θεοδωράκης), Βέρτζος, Παναγιωτίδης (46’ Κρητικός Ν.), Αναστασόπουλος (46’ Αναστασίου), Νίκιτς (74’ Ινάσιο), Κόντος (74’ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Τουράμ (64’ Κρητικός Στ.).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα