ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αναστασιάδης: «Η Ελλάδα είναι τελευταία χώρα στη δωρεά οργάνων»

Αναστασιάδης: «Η Ελλάδα είναι τελευταία χώρα στη δωρεά οργάνων»

Αναστασιάδης: «Η Ελλάδα είναι τελευταία χώρα στη δωρεά οργάνων»

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ με αφορμή την περιπέτεια της υγείας της γυναίκας του, Βιβής, πρωτοστατεί στον αγώνα για το θέμα της δωρεάς οργάνων.

Η σύζυγος του Αγγελου Αναστασιάδη έδωσε μια μεγάλη μάχη και φαίνεται να την έχει κερδίσει χάρη στην επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε στον FAIR PLAY 96.1 για το θέμα της δωρεάς οργάνων, τις επόμενες κινήσεις του και έδειξε να αφήνει πίσω του προς το παρόν την προπονητική.

«Υπάρχει μεγάλη χαρά και μεγάλη ανακούφιση. Εμείς κάνουμε προσευχή, νηστεύουμε, δεν κοιμόμαστε, αλλά η Βιβή τα έχει πετύχει όλα αυτά. Μιλάμε για το πιο ζωτικό κομμάτι του οργανισμού. Μία καρδιά, η οποία ταλαιπωρήθηκε για 20 χρόνια. Εγώ το βασικό που θέλω είναι να ευχαριστήσω τον κόσμο από όλα τα μέρη της Βόρειας Ελλάδας για την αγάπη του, όλους αυτούς που προσεύχονται για εμάς καθημερινά, όπως επίσης να ευχαριστήσω την άγνωστη δότρια για την οποία μόνο ξέρω ότι είναι γυναίκα. Από αυτή την κοπέλα θα ζήσουν άλλοι 7-8 άνθρωποι, θα δουν τη ζωή καλύτερα.

Θα το «κάνω σημαία» αυτό, ήξερα ότι μπορεί να παρεξηγηθώ μιλώντας χωρίς η Βιβή να είναι μεταμοσχευμένη. Θέλω να πω, επίσης, ότι υπάρχει μία αξιοκρατία σε αυτό το νοσοκομείο και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη τη συμπαράσταση. Πρέπει όλα τα ΜΜΕ να βγουν και να μιλήσουν για το θέμα αυτό. Η Ελλάδα είναι τελευταία χώρα στη δωρεά οργάνων. Στην Ισπανία υπάρχει τρίλεπτο μήνυμα για τη δωρεά οργάνων μετά από το τέλος της κάθε εκπομπής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κομμάτι της δωρεάς οργάνων λέγοντας τα εξής: «Δυστυχώς για εμάς, τα ΜΜΕ είναι αυτά που αναμοχλεύουν και αναμασάνε κάποια πράγματα. Μίλησα, επίσης και με τον Πρόεδρο τον κ. Σαββίδη, ο οποίος είναι διαθέσιμος να βγει μπροστά και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωτοπορήσει σε αυτό το θέμα. Τρώει αρκετός κόσμος ψωμί από αυτή την οικογένεια και πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν. Το 70% των μοσχευμάτων έρχονται από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Είμαστε πρώτοι με διαφορά. Αν ξεκινήσουμε όλοι μαζί μία καμπάνια, θα ακολουθήσουν όλοι. Το μόνο κακό που υπάρχει είναι η άγνοια».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα σε κάποιον πάγκο ομάδας της Λίγκας είπε τα εξής: 

«Η Βιβή θα βγει από την εντατική, Θεού θέλοντος, την άλλη Παρασκευή και στη συνέχεια θα παραμείνει στο δωμάτιο για ένα μήνα για μία άλλη διαδικασία. Έχουμε αφήσει πίσω τα ποδοσφαιρικά, όμως την προηγούμενη εβδομάδα είχα μία πρόταση από ομάδα της Superleague, την οποία απέρριψα. Να ευχαριστήσω ξανά τη δότρια και να ευχηθώ να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία».