ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0

bet365

Ο Αραούχο με δύο γκολ (το ένα γκολάρα) και ο Γκάλο διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, δίνοντας το έναυσμα στον κόσμο για... φιέστα! Πολύ αυστηρή αποβολή του Ινσούα στο 30', που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για τους καλούς μέχρι εκείνο το σημείο «πράσινους».

Από το 1994 πέρασαν πάρα πολλά χρόνια... Χρόνια στα οποία η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα, αντιμετώπισε πάμπολλα προβλήματα, έζησε την πιο δύσκολη στιγμή της με τον υποβιβασμό του 2013... Ολα όσα έζησαν οι Ενωσίτες σε αυτές τις 2,5 δεκαετίες, πέρασαν σχεδόν σαν φιλμ μπροστά από τα μάτια τους καθώς έβλεπαν την ομάδα τους να παίρνει μια νίκη που τη φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, τα οποία έγιναν... 1001 μετά την αποβολή του Ινσούα, το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά οι Κιτρινόμαυροι δεν συγκινήθηκαν. Και με τον Αραούχο να βάζει δύο γκολ -εκ των οποίων το πρώτο γκολάρα- και τον Γκάλο να προσθέτει άλλο ένα, επικράτησαν με 3-0 και βλέπουν πλέον την κούπα!

Το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ ήταν ό,τι έπρεπε για... τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπήκε για να πιάσει στον ύπνο την ΑΕΚ. Και θα την έπιανε κανονικά και με το νόμο στο 8' με τον Κουλιμπαλί, αν δεν έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι ο Μπάρκας! Η Ενωση είχε τη δική της πρώτη καλή φάση στο 13' αλλά ο Κολοβέτσιος πρόλαβε να διορθώσει το λάθος του πριν εκτελέσει από κοντά ο Αραούχο, με το ντέρμπι να έχει γενικά καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο. Η Ενωση σταδιακά άρχισε να ανεβάζει την πίεση της ψηλά κερδίζοντας μπάλες αλλά δεν απέφευγε τα λάθη στη συνέχεια, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε πολύ προσεκτικά.

Κι αφού οι Πράσινοι ήταν προσεκτικοί πίσω, μάλλον χρειαζόταν κάποια ατομική ενέργεια για να ξεκλειδώσει το ματς για την ΑΕΚ. Και ποιος καταλληλότερος από τον Αραούχο; Στο 30' ο Αργεντίνος κατέβασε τη βαθιά μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι για το 1-0 που πανηγυρίστηκε... σαν πρωτάθλημα! Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 34', τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για την Ενωση και πιο δύσκολα για το Τριφύλλι αφού ο Ινσούα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αραούχο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να είναι σε απόγνωση. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του παρέμεινε οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλε καλά το πρώτο 45λεπτο, απειλώντας και με ένα γυριστό σουτ του Δώνη πριν ο διαιτητής Θάνος σφυρίξει για ημίχρονο.

Οταν σφύριξε ξανά, για την έναρξη του δεύτερου αυτή τη φορά, η ΑΕΚ μπήκε για να καθαρίσει το ματς και το έκανε από νωρίς. Στο 52' το γύρισμα του Χουλτ κατέληξε, μετά το προσωρινό διώξιμο του Βλαχοδήμου, στον Γκάλο κι αυτός έκανε το 2-0, το οποίο έδωσε το σύνθημα για να αρχίσει το πάρτι στο ΟΑΚΑ! Ενα πάρτι που πήγε να το... απογειώσει ο Χριστοδουλόπουλος στο 58' όταν "χόρεψε" δύο αντιπάλους και πήγε για γκολάρα με μαγικό πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Μικρό το κακό για την Ενωση, η οποία -εκμεταλλευόμενη και την κούραση του Παναθηναϊκού- κυριαρχούσε σε απόλυτο βαθμό, έψαχνε το τρίτο γκολ και το βρήκε στο 68' από την διπλή προσπάθεια του Αραούχο (3-0).

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, ο Μπακασέτας πήγε για το 4-0 στο 79' αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι, ο κόσμος απολάμβανε όσα έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο και το ματς ολοκληρώθηκε με τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς τους για το πρωτάθλημα που έρχεται!

Man of the match: Ο Αραούχο. Ηταν αυτός που ξεμπλόκαρε το ματς για την ΑΕΚ με την γκολάρα του 1-0 και στη συνέχεια πρόσθεσε ακόμη ένα γκολ για να ανεβάσει το σκορ.

Αδύναμος κρίκος: Σε αυτή την κατηγορία θα μπει ο Ινσούα αλλά με... αστερίσκο. Κι αυτό γιατί η πρώτη κίτρινη κάρτα που είδε ήταν λάθος. Στο τέλος, όμως, το γεγονός είναι ότι, έφταιγε ή όχι, άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από νωρίς. Και θα ήταν άδικο να χαρακτηριστεί "αδύναμος κρίκος" κάποιος συμπαίκτης του.

Στο ύψος του: Γκάλο και Μπακασέτας. Ο πρώτος, ο οποίος κάνει εκπληκτική σεζόν, ανταμείφθηκε αυτή τη φορά βάζοντας και γκολ. Ο δεύτερος, ο οποίος έχει ανέβει πάρα πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχει συμμετοχή στο 3-0 και γενικά ήταν καλός ξανά.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Ινσούα ήταν λάθος. Η δεύτερη, έτσι όπως πήγε με τις τάπες, ήταν μάλλον μονόδρομος για τον διαιτητή Θάνο, ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη. Σε αυτά υπολογίζεται και το γεγονός ότι θα μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Βράνιες μετά το 2-0.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι γεμάτο για την ΑΕΚ, η οποία νίκησε σε ακόμη ένα ντέρμπι και είναι πλέον αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου. Κι αυτό τα λέει όλα. Οσο για τον Παναθηναϊκό, η ήττα στο συγκεκριμένο ματς μάλλον είναι το τελευταίο των προβλημάτων του αυτή την περίοδο...

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Κονέ (77' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (63' Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο (84' Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε (74' Οικονόμου), Κουλιμπαλί, Λουντ, Δώνης (73' Μυστακίδης), Μουνιέ (62' Λουτσιάνο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα