Οι άνθρωποι του προέδρου!

Οι άνθρωποι του προέδρου!

Νίκος Αθανασίου
Οι άνθρωποι του προέδρου!

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει ποια είναι τα στελέχη που ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστεύθηκε για την διοίκηση της ΠΑΕ και τι προσέφεραν στον Παναθηναϊκό από το πόστο τους.

Ένα από τα μεγάλα ζωτικής σημασίας προβλήματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί Γιάννη Αλαφούζου ήταν η επιλογή των στελεχών, τα κριτήρια που δεν υπήρχαν στην τελική απόφαση και οι ξεκάθαροι ρολοί που σπάνια έως καθόλου ήταν διακριτοί στο εσωτερικό της ομάδας. Για παράδειγμα, η νομική σύμβουλος Αθηνά Μπαλωμένου για αρκετό καιρό είχε άποψη και μάλιστα με σημασία επί των ποδοσφαιρικών θεμάτων, χωρίς φυσικά να έχει την παραμικρή επαφή με το άθλημα.

Παράλληλα και με εξαίρεση την χρονιά 13-14, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μοίραζε τις εξουσίες σε ανθρώπους με τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά προτιμούσε σχεδόν τα πάντα να περνάνε από τα χέρια του.

Πάμε, όμως, να τα δούμε ένα προς ένα τα πρόσωπα της διοίκησης Αλαφούζου στο «τριφύλλι»...

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΣ

Γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι του 2013. Αποτελεί τον μοναδικό άνθρωπο εντός της εταιρίας που γνωρίζει επ' ακριβώς την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και μετά την δήλωση παραίτησης του Γιάννη Αλαφούζου είναι εκείνος που τον συναντά σε εβδομαδιαία βάση στα γραφεία του ΣΚΑΪ και έχει συζητήσεις μαζί του για τα θέματα του συλλόγου, περισσότερο από τον καθένα.

Οπαδός μιας πιο «σφιχτής» πολιτικής από εκείνες που ακολουθούσε χωρίς να μπορεί να τις υποστηρίξει ο Αλαφούζος, ποτέ δεν προσπάθησε να παίξει ρόλο σε θέματα καθαρά ποδοσφαιρικά και ήταν απασχολημένος με το αντικείμενό του. Πριν μερικά 24ωρα απομακρύνθηκε, πληρώνοντας την άρνηση να... συμβάλλει στην διάλυση του Ιανουαρίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από διευθυντής στο ΣΚΑΪ και πρόεδρος στην ΕΡΤ, αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μάλιστα νούμερο 2 πίσω από τον Αλαφούζο! Η μοναδική του ενασχόληση που είχε με το ποδόσφαιρο ήταν η παρουσία του στις σουίτες του «Καραϊσκάκη». Στην πρώτη του παρουσία την χρονιά 2012-2013 τα έκανε μαντάρα, οι «πράσινοι» πέρασαν μια αντιποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα επίπεδα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποφάσισε την αποπομπή του. Απέδειξε πως ήταν παντελώς άσχετος ποδοσφαιρικά και «επικίνδυνος» για τον Παναθηναϊκό.

Τον Δεκέμβριο του 2015 επέστρεψε μετά από απόφαση του Αλαφούζου και βάδισε στα ίδια βήματα, όπου τα αρνητικά ήταν πολύ περισσότερα από τα θετικά. Αντιπαθής στο εσωτερικό της εταιρίας για τις κινήσεις του, υποτίθεται πως έφυγε μετά την δήλωση αποχώρησης του Αλαφούζου αλλά συνεχίζει να επηρεάζει καταστάσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπέρμαχος των καλών σχέσεων του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ήταν υπεύθυνος για την πολιτική του συλλόγου στα κέντρα αποφάσεων και απέτυχε παταγωδώς.

ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ

Ακόμη ένα στέλεχος που καμία σχέση δεν είχε με το ποδόσφαιρο και την διοίκηση του, έπαιξε ρόλο στα τεκταινόμενα του Παναθηναϊκού. Αν είχε περιοριστεί στον τομέα της, δηλαδή ως επικεφαλής του νομικού επιτελείου, θα κρινόταν μόνο για αυτό και μάλιστα ως αποτυχημένη, καθώς ο σύλλογος για πολλά χρόνια δεχόταν την μία «σφαλιάρα» πίσω από την άλλη σε αυτό το κομμάτι.

Το «σιδηρά κυρία» που της «κόλλησαν» στα ρεπορτάζ των εφημερίδων αποδεικνύει πως ο ρόλος της δεν αφορούσε μοναχά το κομμάτι, το οποίο βάσει επαγγελματικής ενασχόλησης γνώριζε άριστα.

«Έμπαινε» σε ποδοσφαιρικά χωράφια, θρυλείται πως μια εποχή είχε λόγο και ρόλο σε διαπραγματεύσεις και μεταγραφές και αποτέλεσε ακόμη ένα στέλεχος που μάθαινε στου... Κασίδη το κεφάλι! Παραιτήθηκε από το πόστο της το απόγευμα της Τρίτης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ξεκίνησε την παρουσία του στον Παναθηναϊκού του Γιάννη Αλαφούζου ως γενικός αρχηγός. Δεν προσέφερε το παραμικρό στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η παρουσία του δημιοργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυνε. Στην συνέχεια ανέλαβε διοικητικό πόστο και επί της ουσίας ήταν ανενεργός μέχρι να αναλάβει την προεδρία μετά την παραίτηση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη.

Το «πριόνισμα» της καρέκλας του Μαρίνου Ουζουνίδη και η θέληση του να γίνουν «δουλειές» μεταγραφικές του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, τον έχουν φέρει στο... στόχαστρο των οπαδών και η παρουσία του αυτή την στιγμή, σε αυτό τον Παναθηναϊκό μόνο κακό κάνει. Τόσο στον ίδιο όσο και στον σύλλογο...

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΩΠΗΛΗΣ

Διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ χωρίς καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Σημαντικός για την καθημερινότητα μιας εταιρίας, χωρίς ποτέ να βγει μπροστά, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό, βέβαια, για έναν Παναθηναϊκό που ο καθένας είχε την εντύπωση πως είναι «ποδοσφαιράνθρωπος» και ηγέτης πίσω από τις κουρτίνες, μόνο κακό δεν ήταν...

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Ξεκίνησε ως υπεύθυνος στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», συνέχισε ως επιμελητής στο πλευρό του Γρηγόρη Παπαβασιλείου μέχρι να αναλάβει υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων και να «ριζώσει» σε αυτό το πόστο. Από τις ελάχιστες φωνές Παναθηναϊκής λογικής όλα αυτά τα χρόνια, καθώς αποτελεί ένα παιδί από τις τάξεις των φιλάθλων του συλλόγου και δεν είναι «επαγγελματίας» παράγοντας.

Αντιστάθηκε πρόσφατα μαζί και με άλλα στελέχη στην ιστορική ντροπή που πήγε να γίνει με την μεταγραφή του Μολέδο στον Ολυμπιακό και γενικά όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τους οπαδούς, παρά τις αντίθετες «φωνές» εντός της ΠΑΕ που ήθελαν «εμφύλιο» πόλεμο!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνος εγκαταστάσεων και της Λεωφόρου. Το μόνο που θα μπορούσε να του «χρεώσει» κανείς είναι το... φιάσκο με την ανακαίνιση του γηπέδου, η οποία φυσικά πρωτίστως βαραίνει τον Αλαφούζου και στην συνέχεια τον Παναγιωτίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ #Mavra_genethlia

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα