Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο ανήμερα των 110ων γενεθλίων του, αδυνατώντας να κάνει δώρο στον κόσμο του τη νίκη. Ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος γλίτωσε το «τριφύλλι» από το χειρότερα, ντεμπούτο για Κάτσε, Μυστακίδη.
Έτσι έπαιξαν
Ο Έργκους Κάτσε ντύθηκε στα πράσινα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και πήρε αμέσως φανέλα βασικού μετά και τον τραυματισμό του Φάνη Τζανδάρη που τον άφησε εκτός αποστολής.
Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού», δεξί μπακ ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ινσούα και ο Οικονόμου με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κάτσε και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Χατζηγιοβάνης και Λουντ στα άκρα, ο Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Δώνης.
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Κυριακίδη στην εστία. Δεξί μπακ τον Μαρινάκη, αριστερό τον Τσοκάνη και στόπερ τους Περέιρα-Μιχάι. Ντίας, Βασιλούδης και Πάουλο Μάρκος στον άξονα. Ρόσα, Κλέσιο στα «φτερά» και «φουνταριστός» ο Μοράρ.

Στα μέτρα του Παναιτωλικού
Ο Βιγιαφάνιες μένει πλέον αλλού, ο Χίλιεμαρκ επέστρεψε στην Γένοβα, ο Μoυνιέ είναι τραυματίας και «καθαρός» σέντερ φορ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει. Οποιαδήποτε ομάδα θα έρχεται στην Λεωφόρο και θα παίζει τόσο συγκεντρωμένα και τακτικά πειθαρχημένα όπως το έκανε στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός, θα βάζει δύσκολα, πολύ δύσκολα στο «τριφύλλι» που δεδομένα δεν διαθέτει την ποιότητα δημιουργικά για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε «κλειστές» άμυνες.
Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των φιλοξενούμενων και είναι ενδεικτικό του προβλήματος του Παναθηναϊκού, το γεγονός πως η μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 24’ μετά από λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού αλλά ο Μιχαϊ πρόλαβε τον Δώνη στο τετ-α-τετ και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Πάντως η ομάδα του Δέλλα θα μπορούσε και εκείνη να ανοίξει το σκορ αλλά ο «κεραυνός» του Μοράρ στο 16’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

«Κέρβερος» Βλαχοδήμος!
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε και με την έναρξή του ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Μυστακίδη αντί του Κουρμπέλη. Ο Λουντ πέρασε στον άξονα, ο παίκτης που ανήκει στον ΠΑΟΚ στο «δεξί» φτερό αρχικά και στην συνέχεια στο πλευρό του Δώνη στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα και είχε ένα πεντάλεπτο… φωτιά, στο οποίο θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Στο 57΄ ο Κλέσιο εντελώς μόνος του δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Βλαχοδήμο που πραγματοποίησε μια φανταστική επέμβαση.
Όπως και πέντε λεπτά αργότερα, όταν αρχικά απόκρουσε το σουτ του Ντίας και στην συνέχεια «έβγαλε» το τετ-α-τετ με τον Μαρινάκη.
Από το 75’ και μετά και ενώ ο Μυστακίδης του έδωσε πνοή, ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο, έβγαλε κυριαρχία αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Λείπει η ποιότητα και είναι ολοφάνερο.
Ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 74’ και το γυριστό του Μυστακίδη στο 89’ που έβγαλε ο πορτιέρο των «καναρινιών» ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των «πρασίνων» στο δεύτερο μέρος και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.
MAN OF THE MATCH: Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας πορτιέρο κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος, λέγοντας «όχι» στις μεγάλες ευκαιρίες του Παναιτωλικού. Τρομερή απόκρουση στην κεφαλιά του Κλέσιο, φοβερή διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Ντίας και Μαρινάκη.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ντίας. Ο μέσος του Παναιτωλικού έκανε σπουδαίο ματς στην άξονα του γηπέδου. Πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, άριστος τακτικά, έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι.
Από τους «πράσινους» ο Μυστακίδης με την είσοδό του έδωσε πνοή στην επίθεση του Παναθηναϊκού και φάνηκε πως όταν προσαρμοστεί θα καταφέρει να δώσει πράγματα που τόσο λείπουν από την δημιουργία του «τριφυλλιού».
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όμρι Άλτμαν. Σε αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού, ο Ουζουνίδης περιμένει περισσότερα πράγματα από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές του. Ο Ισραηλινός ήταν και πάλι απογοητευτικός. Χωρίς ουσία στο παιχνίδι του, με πολλά λάθη στις επιλογές του, σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο.
Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο λόγος για τον Νίκο Μαρινάκη που με στρωμένη την μπάλα απέναντι από τον Βλαχοδήμο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Τζήλος και οι βοηθοί του. Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός έμειναν στο μηδέν σε ένα παιχνίδι που… άνοιξε στο δεύτερο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν περισσότερες «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν σε εξαιρετικό βράδυ. Το «τριφύλλι» γιόρτασε τα υπ’αριθμόν 110 γενέθλιά του αλλά δεν μπόρεσε να… κεράσει τον κόσμο του μια νίκη κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λούντ, Κουρμπέλης (46' Μυστακίδης), Άλτμαν (78' Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (71' Κουλιμπαλί).

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90'+4' Νταλακούρας), Κλέσιο (78' Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88' Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα