Ανδρούτσος: Η θέση του δεξιού μπακ και ο Ιγκόρ Σίλβα (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ανδρούτσος: Η θέση του δεξιού μπακ και ο Ιγκόρ Σίλβα (vid)

bet365

Βίοι παράλληλοι για Ιγκόρ Σίλβα και Θανάση Ανδρούτσο με το Gazzetta.gr να παραθέτει τα δεδομένα αλλαγής θέσης του μικρού και την ιδέα που προέκυψε στο ματς με την Ξάνθη όπου έπαιξε δεξί μπακ.
Μπορεί ένα παιχνίδι και η διαφορετικότητα των αναγκών να καθιερώσει έναν παίκτη σε άλλη θέση; Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Κάπως έτσι ο Γιάννης Μανιάτης από δεξί μπακ είχε καθιερωθεί επί Βαλβέρδε ως αμυντικό χαφ. Ο Ανδρούτσος στα 20 του χρόνια έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Από τότε που αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τον εξέλιξε και καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα ο Μπέντο ακόμα οι εκάστοτε προπονητές του ψάχνουν την ιδανική για εκείνον θέση. Και δείχνουν το ψάχνουν ακόμα. Με βάση την σωματοδομή του και αυτά που έχουμε δει από εκείνον θα ήταν ένα καλό οκτάρι, παρότι φέτος δεν κάνει τόσο καλά παιχνίδια. Η θέση που θα του ταίριαζε πάντως περισσότερο θα ήταν οκτάρι. Οι προπονητές του βέβαια έχουν άλλη άποψη και προφανώς εκείνοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Ο Λεμονής τον έβαζε εξτρέμ αλλά φέτος έχει παίξει και στο κέντρο αλλά και σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Στις 13 συμμετοχές του έχει αγωνιστεί σε 4 διαφορετικές θέσεις! Από κρυφός κυνηγός και σε ρόλο πίσω από τον στράικερ μέχρι δεξί μπακ!
Εκεί τον έβαλε στο πρόσφατο Ολυμπιακός - Ξάνθη ο Γκαρθία. Τον τοποθέτησε στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Η λογική ήταν ο Ανδρούτσος να λειτουργεί ως δεξιός μπακ χαφ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρούτσος γίνεται ένας άλλος... Ρέτσος παίζοντας αρκετές θέσεις. Ο 20χρονος Μαρουσιώτης μεσοεπιθετικός την σεζόν του Μπέντο έπαιζε αμυντικός χαφ και οκτάρι. Ο Πορτογάλος όμως τον είχε χρησιμοποιήσει και ως εξτρέμ και σε άλλες θέσεις πίσω από τον φορ. Η θέση του - όπως ήταν στους μικρούς - είναι επιτελικός χαφ (σ.σ. περισσότερο σαν κρυφός κυνηγός) και φορ.
Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΡΙ, Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Στα πρώτα του βήματα στην μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού υπήρξε αρχικά μία διάθεση να παίζει ο Ανδρούτσος κυρίως σαν εξάρι. Μάλιστα ο μικρός θαύμαζε και θαυμάζει πολύ τον άλλοτε αρχηγό των Πειραιωτών, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, κάτι στο οποίο είχε σταθεί και ο ίδιος. Τον είχε ως πρότυπό του ειδικά για όσα είχε προσφέρει στο Λιμάνι. Ο Ανδρούτσος στο σύνολο στην πρώτη ομάδα έχει ήδη 43 αγώνες με 1 γκολ και 1 ασίστ.
ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΙΓΚΟΡ ΣΙΛΒΑ;
Η αλλαγή αυτή ως προς την θέση του Ανδρούτσου έστω για ένα ματς έχει από πίσω της την πιθανότητα να τον δούμε ξανά δεξί μπακ. Εάν συμβεί αυτό τότε η ιστορία του θα έχει μεγάλες ομοιότητες με εκείνη του Ιγκόρ Σίλβα. Του 21χρονου δεξιού μπακ - χαφ που στην καριέρα του όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Gazzetta ξεκίνησε ως φορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα