Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-3

Σταύρος Σουντουλίδης
Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-3

bet365

Με τον... μόνιμο σκόρερ Λέο Μάτος να βρίσκει πάλι δίχτυα και τους Τζάλμα Κάμπος και Πέλκα να ακολουθούν, ο ΠΑΟΚ έκανε βόλτα στην Κέρκυρα και με το 3-0 πάτησε και πάλι κορυφή! Δοκάρι ο Μαουρίτσιο.

Δεν ήταν τόσο η νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΑΟΚ, το έχει ξανακάνει άλλες τέσσερις φορές, όσο η δυναμική που έβγαλε ο «Δικέφαλος» στο νησί των Φαιάκων. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, μέσα κι έξω από το δημοτικό γήπεδο της πόλης, στους δρόμους και τα καντούνια της Κέρκυρας.

Η δίψα για πρωτάθλημα οδήγησε περίπου χίλιους ΠΑΟΚτσήδες να «ντύσουν» στα ασπρόμαυρα το νησί και να πανηγυρίσουν μαζί με την ομάδα την όγδοη σερί νίκη (σε πρωτάθλημα και κύπελλο), που την κρατάει σε τροχιά τίτλου. Αν πρέπει να κρατήσουν κάτι οι «ασπρόμαυροι» ήταν το έβδομο γκολ του Μάτος, αλλά και ότι για ένα ακόμη ματς κράτησαν το μηδέν. Με μόλις επτά γκολ παθητικό έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έστω κι αν ψάχνουν για… αμυντικό (βλέπε Μολέδο) στις μεταγραφές!

Στην κορυφή ο Κουλούρης για ΠΑΟΚ

O Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε να ξεκινήσει το ματς κόντρα στην Κέρκυρα, με τον Ευθύμη Κουλούρη να είναι στην κορυφή της επίθεσης και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να μένει στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, για ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνας αποτελούμενη από τους Μάτος, Βαρέλα, Μαλέζα, Βιεϊρίνια, με τους Τσίμιροτ και Μαουρίσιο να είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι, τους Λημνιό και Κάμπος στα δύο άκρα, και τέλος τον Πέλκα σε ρόλο «δεκαριού».

Ξαναχτύπησε ο Μάτος!

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς καμία μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες, στο 12’ ο Μαλεζάς γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από τα χειρότερα και προτού ο Μυτίδης γίνει επικίνδυνος για την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο 14’ η μπαλιά του Μαουρίσιο βρήκε τον Κουλούρη φάτσα με τον Κουτζαβασίλη, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας δε νικήθηκε στο τετ α τετ από τον επιθετικό του «Δικεφάλου».

Ορθιος ο Λουτσέσκου προσπαθούσε να βάλει τους παίκτες του στο κλίμα του αγώνα, βλέποντας να χάνουν εύκολα πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Τσιώλης ζητούσε περισσότερη ηρεμία και καλύτερες μεταβιβάσεις προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι τους πολλούς ελεύθερους χώρους.

Όλα αυτά άλλαξαν από μια στημένη φάση και μια εκτέλεση υποδειγματική από το Βιεϊρίνια, που έφερε τον Λέο Μάτος φάτσα με το γκολ. Ο Βραζιλιάνος από εκεί δεν αστοχεί και ο ΠΑΟΚ στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με το δεύτερο σκόρερ του!

Στο 25’ ο Πέλκας άγγιξε το 2-0 για τους «ασπρόμαυρους», η πρώτη σοβαρή απειλή από την Κέρκυρα ήρθε στο 38’ με το σουτ του Ζορμπά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους ο Βιεϊρίνια απείλησε με δυνατό σουτ την εστία του Κουτζαβασίλη.

Από σέντρα στα… δίχτυα

Στη μοναδική καλή ενέργεια του στο ματς, ο Τζάλμα Κάμπος είδε την σέντρα του στο 57ο λεπτό, με αρκετή δόση τύχης, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη και τον ΠΑΟΚ να διπλασιάζει τα γκολ του, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να διαφοροποιήσει την αλλαγή του!

Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν έτοιμος να βγάλει τον Αγκολέζο από το γήπεδο και να περάσει τον Μακ στη θέση του, όμως το τυχερό γκολ κράτησε τον Κάμπος στο ματς και ο Λημνιός ήταν αυτός που βγήκε για να μπει στη θέση του ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός.

Ο Δημήτρης Πέλκας στο 78’, από την μπαλιά του Μακ, αν και γλίστρησε, κατόρθωσε να κάνει το 3-0 για τους «ασπρόμαυρους», η νίκη «κλείδωσε» γι’ αυτούς, με την Κέρκυρα μετά και την είσοδο του ποιοτικού Τουράμ να ψάχνει το γκολ της τιμής, αλλά τον ΠΑΟΚ στο 90’ να αγγίζει το τέταρτο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κουτζαβασίλη.

MVP: Ο Λέο Μάτος ήταν αυτός που έβγαλε το φίδι από την τρύπα σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο. Επτά γκολ για έναν αμυντικό δε τα λες και λίγα…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Στέλιος Μαλεζάς με την εμπειρία του ήταν αυτός, μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα, που καθάρισε τις περισσότερες επικίνδυνες μπάλες προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ μέτρια έως κακή εμφάνιση συνοδευόμενη με πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή από το Χοσέ Μαουρίσιο. Το ίδιο και ο Τσίμιροτ.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 55’ ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, «τρεις με δύο», αλλά ο Πέλκας έκανε τη χειρότερη επιλογή και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζήλος και οι βοηθοί του πέρασαν έναν πολύ εύκολο απόγευμα, χωρίς την παραμικρή δύσκολη φάση, με τον διαιτητή από τη Λάρισα να τελειώνει το ματς χωρίς να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε καμία σούπερ απόδοση, κατόρθωσε να φύγει από την Κέρκυρα με τους τρεις βαθμούς της νίκη, χάρη στην εμπειρία και την οξυδέρκεια των ποδοσφαιριστών του. Ήταν η τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με το «Δικέφαλο» να έχει μπροστά του ακόμη δύο εξορμήσεις μακριά από την Τούμπα (Αγρίνιο και Γιάννινα) μετά το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κέρκυρα (Σ. Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Ντιόγκο, Μπάουμαν (63’ Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (75’ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (59’ Τουράμ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Λημνιός (59’ Μακ), Πέλκας, Κάμπος (79’ Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (58’ Πρίγιοβιτς).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα