Super League: Απρόσμενα αποτελέσματα στα ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των playoffs

Super League: Απρόσμενα αποτελέσματα στα ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των playoffs

Super League: Απρόσμενα αποτελέσματα στα ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των playoffs

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα αποτελέσματα που έρχονται στα ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των playoffs και βγάζει συμπέρασμα!

Πρεμιέρα των playoffs λοιπόν και να ένα καλό ερώτημα: Τι αποτελέσματα έρχονται πιο συχνά στα ντέρμπι τις πρώτες αγωνιστικές των πλέϊ οφ;

Ας τα καταγράψουμε ανά έτος για να βγάλουμε τα σχετικά συμπεράσματα…

2020

ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-1 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1

 

2021

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1

2022

ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-1

2023

ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-0

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2

2024

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-3

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

2025

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-3

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 4-2

6456501

Διαπιστώνουμε λοιπόν, προς έκπληξη μας νομίζω, ότι ο παράγοντας έδρα δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο στα ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των πλέϊ οφ! Ίσως επειδή ο εκάστοτε γηπεδούχος είναι πιο πιεσμένος, πιο αγχωμένος για να ξεκινήσει νικηφόρα κι αυτό του γίνεται τελικά μπούμερανγκ;

Πάντως, σε ένα σύνολο 10 ντέρμπι (όπου ντέρμπι τα ματς μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων, συν τα ΠΑΟΚ-Άρης), μόνο δύο γηπεδούχοι έχουν νικήσει σε πρεμιέρες! Ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Με την υπενθύμιση ότι την Κυριακή παίζουν επίσης εντός έδρας ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός κι εκτός έδρας ΑΕΚ, ΠΑΟ…

Κυρίαρχο αποτέλεσμα στις πρεμιέρες των πλέϊ οφ είναι το διπλό, πέντε φορές! Δύο ο ΠΑΟΚ κι από ένα οι Ολυμπιακός, ΠΑΟ κι Άρης-ποτέ η ΑΕΚ! Δεύτερο πιο κοντινό σε συχνότητα αποτέλεσμα η ισοπαλία, τρεις φορές: όλες σε ΠΑΟ-ΑΕΚ!!!

Επιμέρους συμπεράσματα:

Ο Ολυμπιακός σε ντέρμπι πρεμιέρας έχει δύο νίκες (με ΠΑΟ μέσα και ΠΑΟΚ έξω) και μία ήττα (μέσα από ΠΑΟ).

Ο ΠΑΟΚ στα δικά του ντέρμπι πρεμιέρας έχει τρεις νίκες (δύο επί της ΑΕΚ, μέσα-έξω και μία επί του Άρη έξω) και δύο ήττες (από Ολυμπιακό και Άρη μέσα).

Ο ΠΑΟ στα δικά του ντέρμπι πρεμιέρας έχει μία νίκη (επί του Ολυμπιακού έξω), τρεις ισοπαλίες (όλες με την ΑΕΚ!) και μία ήττα (από τον Ολυμπιακό έξω).

Η ΑΕΚ στα δικά της ντέρμπι πρεμιέρας έχει τρεις ισοπαλίες (όλες με τον ΠΑΟ) και δύο ήττες (από τον ΠΑΟΚ μέσα κι έξω). Δηλαδή, είναι η μόνη χωρίς νίκη!

Να προσέξουμε ότι παίζουν για πρώτη φορά Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ σε πρεμιέρα πλέϊ οφ, κάτι που ασφαλώς κι έχει τη δική του σημασία.

Άσχετο: Ήταν ανάγκη να οριστεί στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ της Κυριακής, ο ίδιος διαιτητής που είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΑΕΚ και στον α΄ γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος; Μια χαρά τα είχε πάει ο άνθρωπος, παράπονο δεν είχε κανένας, αλλά ανθρώπινα μπορεί να επηρεαστεί ένας διαιτητής από μία τέτοια εξίσωση. Σου λέει πάλι η ίδια ομάδα να κερδίσει; Τέλος πάντων, παρά να έρχονταν κανένας της πλάκας.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Τελικά, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πλέϊ οφ ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο φιλικό της Εθνικής τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (έναν 90λεπτο, έναν 78 λεπτά κι έναν 15 λεπτά), έναν παίκτη του ΠΑΟΚ (15 λεπτά), έναν παίκτη της ΑΕΚ (13 λεπτά) και δύο παίκτες του αδιάφορου βαθμολογικά ΠΑΟ (ο ένας 67 λεπτά κι ο άλλος 25).

6740121

Στο δε πρώτο φιλικό της Εθνικής δύο παίκτες του Ολυμπιακού (ο ένας 76 λεπτά κι ο άλλος 15), ένας παίκτης της ΑΕΚ (76 λεπτά), δύο παίκτες του ΠΑΟΚ (36 και 11 λεπτά) και δύο παίκτες του ΠΑΟ (61 και 36 λεπτά).

Χωρίς σχόλια…

Και για το τέλος ένα ιμότζι 😯

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.