Ολυμπιακός: Έχει τρεις πολύ καλούς, ποιος θα είναι ο τέταρτος…
Πάντοτε ανοικτό το θέμα στόπερ στον Ολυμπιακό, καθώς πρέπει να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Κάρμο, για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση επιστροφής του.
Είχα γράψει χθες στον Πρωταθλητή πέντε πράγματα για την υπόθεση στόπερ. Ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει υπόψιν του την λύση του 29χρονου αριστεροπόδαρου Βραζιλιάνου Μαρκάο που τον ξέρει και τον εκτιμάει από τη συνεργασία τους στη Σεβίλλη, ότι έχουν προταθεί-αλλά μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω έως τώρα-αρκετοί Λάτιν είτε από την Ευρώπη (π.χ. Παλάσιος της Ίντερ) είτε από την Αμερική (π.χ. Ρομάνια της Σαν Λορέντζο), ότι στο τελευταίο φιλικό άρεσε σε όλους στον Ολυμπιακό ο 23χρονος Πορτογάλος Πενέτρα της ΑΖ Άλκμααρ και ότι στο Βελιγράδι υποστηρίζουν ότι η Νότιγχαμ θα πάρει από τον Ερυθρό Αστέρα τον 18χρονο Μιλοσάβλιεβιτς (1μ92) και θα τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό!
Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι για κάποιο λόγο στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται γι΄ αυτή τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού. Ενδεχομένως γιατί σε ένα σημαντικό βαθμό είναι καλυμμένοι από τους Ρέτσο, Πιρόλα και Μπιανκόν, που τέλειωσαν καλά την περασμένη σεζόν και πάνε καλά και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.
Στο τελευταίο φιλικό που έπαιξε ο Ρέτσος, στο 3-0 με τη Νόριτς, είχε μία εξαιρετική παρουσία, κάνοντας πολλές καλές άμυνες, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα, με τάκλιν, με αποφασιστικότητα, με αντίληψη του χώρου, ακόμη και με μία σωτήρια επέμβαση στο 89ο λεπτό. Βγήκε στα πλάγια για να κόψει, πήγε πρώτος στην μπάλα. Παράλληλα, πάσαρε μέσα από τις γραμμές και προσπάθησε να περάσει καλές μπαλιές μπροστά, με μία ενέργεια του να είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Ήταν μία αρχηγική παρουσία από πλευράς του Ρέτσου, έστω κι αν συνοδεύθηκε πάλι από ένα λάθος, αυτό το ένα λάθος που κάνει σε κάθε παιχνίδι, όταν δεν έδιωξε καλά κι ήταν τυχερός που ο αντίπαλος φορ έτυχε να είναι σε θέση οφσάϊντ. Παρεμπιπτόντως, είμαι υποχρεωμένος να γράψω κάτι για τον Ρέτσο: είναι αλήθεια ότι την περασμένη σεζόν (2024-25) έβγαλε τραυματισμούς κι έχασε περίπου 15 παιχνίδια, που δεν τα λες και λίγα-συνολικά έπαιξε σε 31 ματς. Μόνο που αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα έχει τραυματισμούς και τη νέα σεζόν! Για παράδειγμα την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2023-24) ο Έλληνας διεθνής είχε 41 συμμετοχές, χάνοντας μόλις δύο ματς από έναν μικροτραυματισμό.
Τώρα, ο παρτενέρ του Ρέτσου στην καρδιά της άμυνας στο ίδιο φιλικό, με τη Νόριτς, ο Μπιανκόν είχε μία απόδοση εξίσου υψηλού επιπέδου, με κερασάκι στην τούρτα δύο τελικές από στημένες φάσεις, με τη μία να καταλήγει σε έξοχη κεφαλιά στα δίκτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Γάλλος μοιάζει να αντιλαμβάνεται όλο και καλύτερα τη θέση του κεντρικού αμυντικού-μην ξεχνάμε ότι είχε ξεκινήσει ως δεξί μπακ-κρατώντας κάποια στοιχεία του ακραίου μπακ, όπως τις εφορμήσεις που κάνει φεύγοντας μπροστά σαν…εξτρέμ!

Μου άρεσε σε κάποια στιγμή του φιλικού με τους Άγγλους που κάλυψε με γρήγορη αντίδραση ένα λάθος του Μπρούνο (αυτό σημαίνει αλληλοκάλυψη), αλλά και ότι έβγαινε και πίεζε πολύ ψηλά, με αρκετή επιτυχία, ενώ μία επέμβαση του ήταν πολύ κρίσιμη. Απλά επιμένει μερικές φορές να…παιδεύει την μπάλα κρατώντας την παραπάνω απ΄ ότι πρέπει να την έχει ένας στόπερ και κάνει κατάχρηση και στις βαθιές πάσες. Ειδικά μάλιστα όταν επιχειρεί να το κάνει με το αριστερό πόδι, παίζοντας σε θέση αριστερού στόπερ για να βολεύεται καλύτερα ο Ρέτσος, τότε οι περισσότερες μπαλιές του είναι από κακές έως μέτριες.
Ο έτερος στόπερ, ο Πιρόλα, ήταν ξανά καλός, αλλά ότι τόσο όσοι οι Ρέτσος, Μπιανκόν, στο επόμενο φιλικό, με την ΑΖ Άλκμααρ (2-0), ίσως γιατί έπαιζε για πρώτη φορά με τον νεαρό Καλογερόπουλο, ίσως και γιατί ο αντίπαλος φορ, ο 22χρονος υψηλόσωμος Μέερντινκ, ήταν πάρα πολύ καλός και ταλαιπώρησε αφάνταστα όλη την άμυνα του Ολυμπιακού με τις κινήσεις του, αλλά ήταν άστοχος.
Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός έδωσε αρκετές λύσεις, ενίοτε και καθοριστικές, ενώ είναι σημαντικό ότι προσπάθησε να παίξει καλά και με την μπάλα χάμω σε επίπεδο πάσας από πίσω, έχοντας καλά ποσοστά βγάζοντας μπροστά καλά κυρίως τον Πνευμονίδη, αλλά και τον Τσικίνιο, βελτιώνοντας ένα κομμάτι που λείπει από το παιχνίδι του. Ίσως δεν ήταν και στην καλύτερη του ημέρα ο Πιρόλα- έκανε κι ένα φάουλ που του κόστισε μία κίτρινη όταν έφαγε μία ντρίμπλα και στη φάση του δοκαριού των Ολλανδών δεν έδιωξε σωστά στην εξέλιξη της φάσης, αλλά το διόρθωσε μπλοκάροντας το δεύτερο σουτ του παίκτη της ΑΖ και κρατώντας έτσι το μηδέν.

Άσχετο: Στο Nammos, στη Μύκονο, γιόρτασε τα 58α γενέθλια του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στη λαμπρή γιορτή, που κράτησε μέχρι το πρωί, είχαν καλεστεί, μεταξύ άλλων, και πολλοί επώνυμοι από το χώρο του ποδοσφαίρου.
Η φωτογραφία της ημέρας:
Γελούσαν και τα μουστάκια του Στρεφέτσα, έτσι όπως τον είδαμε στις φωτογράφηση για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Επιβεβαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο και όλες τις πληροφορίες από την Ιταλία σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος απαίτησε να φύγει από την Κόμο, ενθουσιασμένος από την προοπτική του Ολυμπιακού.

Είναι δε αλήθεια ότι άρεσε πολύ στους φίλους του Ολυμπιακού αυτή η «εικόνα» του πολύ χαμογελαστού Στρεφέτσα. Γιατί είναι σαν να έδειχνε ότι πραγματικά γούσταρε που ήρθε στον πρωταθλητή Ελλάδας και ότι το απολαμβάνει.
Και για το τέλος ένα ιμότζι ![]()
Η μεταγραφή Στρεφέτσα είναι για μένα statement προθέσεων και σχεδιασμού
— Red Σαββαth 🏆🇪🇺 💯 (@arisvra_aris) July 28, 2025
Δεν πήγαμε σε Τουρκο-λέζα, σε πρώην παίχτες, σε δανεικούς στοιχήματα, σε εξτρέμ 1,85 που δεν περνάνε ούτε κώνο, σε «με το ζόρι»
Ώρα να δω τη συνέχεια του καλοκαιριού πιο ήρεμα σαν άνθρωπος 😂
#OlympiacosFC pic.twitter.com/xdyiAqOMr0
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
