Όταν ο ΠΑΟΚ βρίσκει στο δρόμο τους «πρώην» του…

Ο Στέλιος Μαλεζάς

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή (9/3) στη Λεωφόρο την Athens Kallithea, με τον Στέλιο Μαλεζά να μπαίνει στη λίστα των «πρώην» προπονητών που έχουν βρει οι «ασπρόμαυροι» στο δρόμο τους.

Διαχρονικά είναι νόμος οι «πρώην» του ΠΑΟΚ να σκοράρουν εις βάρος του. Από την πρώτη ομάδα,. τη δεύτερη ομάδα (πρόσφατο το παράδειγμα του Βασίλη Παπαδόπουλου στο Καβάλα – ΠΑΟΚ Β’ 1-0) μέχρι τις ακαδημίες.

Μια… παράδοση που κρατάει πολλά χρόνια πίσω, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80, συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας, με παίκτες που έγραψαν ιστορία με τον «Δικέφαλο», αλλά και πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την «ασπρόμαυρη» φανέλα και σκόραραν ως αντίπαλοι του.

Το θέμα μας σήμερα δεν είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές, αλλά έχει να κάνει με τους προπονητές που πέρασαν από τον «ασπρόμαυρο» πάγκο και στη συνέχεια της καριέρας του βρέθηκαν στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Αφορμή γι’ αυτό η κυριακάτικη αναμέτρηση της Λεωφόρου, εκεί όπου ο Στέλιος Μαλεζάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για περισσότερα από δεκατρία χρόνια και ξεκίνησε τη διαδρομή του στους πάγκους ως προπονητής στην Κ19 του «Δικεφάλου».

Ο Στέλιος Μαλεζάς

 

Επί προσωπικού θεωρώ τον «Μάλε» ένα απ’ τα καλύτερα παιδιά που έχουν φορέσει και τιμήσει την «ασπρόμαυρη» φανέλα, με σημαντική προσφορά στο κλαμπ, είτε ως ποδοσφαιριστής (πανηγύρισε ένα αήττητο πρωτάθλημα το 2019 και τρία κύπελλα το 2017, το 2018 και το 2019), είτε ως προπονητής.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, τον Νοέμβριο του 2020 ανέλαβε την Κ19 του ΠΑΟΚ, κατακτώντας στην πορεία το πρωτάθλημα της αντίστοιχης κατηγορίας, αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2023 για να γίνει προπονητής της ομάδας του Μακεδονικού, αφού δεν επιλέχθηκε για να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ Β’.

Ο ΠΑΟΚ και οι πρώην προπονητές

Ο Στέλιος Μαλεζάς το απόγευμα της Κυριακής (9/3) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο δεύτερο πέρασμα του Κατερινιώτη από την Τούμπα, πανηγύρισαν τίτλους, ενώ συνυπήρξαν προπονητικά, ο ένας στην πρώτη ομάδα και ο άλλος στην Κ19.

Το όνομα του Μαλεζά θα προστεθεί στη μακρά λίστα των προπονητών που πέρασαν από τον «ασπρόμαυρο» πάγκο και στη συνέχεια βρέθηκαν απέναντι του. Οι Λες Σάννον, Χάινς Χέερ, Τάις Λίμπρεχτς, Λιούπκο Πέτροβιτς, Ολεγκ Μπλαχίν, Χρήστος Αρχοντίδης, Γιώργος Παράσχος, Αγγελος Αναστασιάδης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Μάκης Χάβος, Λάσλο Μπόλονι, Γιώργος Δώνης και Πάμπλο Γκαρσία είναι κάποιοι εξ αυτών.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Στέλιος Μαλεζάς
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Στέλιος Μαλεζάς πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου το 2018

Ξεχωριστή θέση σ’ αυτή τη λίστα έχουν οι Γιώργος Παράσχος, Άγγελος Αναστασιάδης, Μάκης Χάβος και Πάμπλο Γκαρσία, οι οποίοι είχαν περάσει ως παίκτες και ως προπονητές από τον ΠΑΟΚ σε μια ανάλογη συνθήκη μ’ αυτή του Στέλιου Μαλεζά.

Ο Γιώργος Παράσχος κάθισε στον «ασπρόμαυρο» πάγκο για μόλις 14 αγώνες (Ιανουάριος 2007- Σεπτέμβριος 2007) και συνολικά έχει αντιμετωπίσει τον «Δικέφαλο» σε 44 αγώνες με ρεκόρ 9/10/25 (νίκες/ισοπαλίες/ήττες).

Ο Γιώργος Παράσχος
Ο Γιώργος Παράσχος στις πρώτες ημέρες ως προπονητής του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2007

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, με το πλούσιο παρελθόν, την κατάκτηση κυπέλλου το 2003 και τα τέσσερα περάσματα από τον πάγκο της ομάδας σε 207 αγώνες, βρέθηκε 13 φορές αντίπαλος του ΠΑΟΚ, με ρεκόρ 4/4/5 (νίκες/ισοπαλίες/ήττες).

Ο Αγγελος Αναστασιάδης
Ο Αγγελος Αναστασιάδης πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου το 2003 ως προπονητής του ΠΑΟΚ 

Ο Μάκης Χάβος κοουτσάρισε τους «ασπρόμαυρους» σε 42 αγώνες την σεζόν 2010-11 και ακολούθως τον αντιμετώπισε 11 φορές με ρεκόρ 2/0/9 (νίκες/ισοπαλίες/ήττες). Οι δύο νίκες του ως προπονητής του Παναιτωλικού, η μία μάλιστα μέσα στην Τούμπα (Ιανουάριος 2015) απέναντι στον Αναστασιάδη.

Αναστασιάδης-Χάβος
Ο Αγγελος Αναστασιάδης με τον Μάκη Χάβο τον ιανουάριο του 2015 στην Τούμπα

Τέλος, ο Πάμπλο Γκαρσία υπήρξε προπονητής στις ακαδημίες του «Δικεφάλου», οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2021, στη μοναδική σεζόν (2020-21) που κάθισε στην άκρη του πάγκου του σε 42 αγώνες. Έκτοτε, βρέθηκε έξι φορές αντίπαλος του, πρώτα ως προπονητής του Πανσερραϊκού και ακολούθως ο προπονητής του Ατρομήτου, δίχως να έχει καταφέρει να τον κερδίσει σε κάποιο από τα έξι παιχνίδια και έχοντας ρεκόρ 0/0/6 (νίκες/ισοπαλίες/ήττες).

Ο Πάμπλο Γκαρσία
Ο Πάμπλο Γκαρσία πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου το 2003 ως προπονητής του ΠΑΟΚ 

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, PAOK FC
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα