Βιτόρια: «Πάνω απ' όλα έπρεπε να είμαστε άντρες, η Λαμία πλήγωσε τον εγωισμό μας»
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού, ειδικά με το πρώτο μέρος.
Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε πως δεν περίμενε να κάνει η ομάδα του μία άψογη εμφάνιση απόψε μετά το σοκ που είχε υποστεί από το αποτέλεσμα της Λαμίας και τόνισε ότι περισσότερο από την ποιότητα των παικτών χρειαζόταν να δείξουν στο χορτάρι πως είναι άντρες και να βγάλουν αντίδραση, όπως κι έκαναν.
Ύστερα μίλησε για τα στοιχεία που τον ικανοποίησαν περισσότερο, το προβληματικό δεύτερο μέρος, αλλά και το ρόλο που έπαιξε στις προπονήσεις και την προετοιμασία πως δεν υπήρχε ματς μεσοβδόμαδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τη νίκη... οξυγόνο και τι του άρεσε και τι όχι από απόψε:
«Οξυγόνο από την άποψη ότι την χρειαζόμασταν πολύ μετά από ένα κακό αποτέλεσμα με κακή εικόνα στη Λαμία. Καταφέραμε να κερδίσουμε έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε γίνει δυσκολότερο. Κάναμε τα πράγματα ευκολότερα με την εικόνα μας στο πρώτο μέρος.
Τα δύο στοιχεία που μου άρεσαν περισσότερο είναι η αφοσίωση των παικτών που μπήκαν με στόχο να αυξήσουν την επιθετικότητά τους, αλλά και το γεγονός ότι ακολούθησαν στο ακέραιο το πλάνο που είχαμε καταστρώσει. Προσπαθήσαμε να επιτεθούμε με διάφορους τρόπους και ήμασταν οργανωμένοι. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένες στιγμές, ωστόσο είναι λογικό μετά την εικόνα του περασμένου αγώνα».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια μετά την αποψινή νίκη και τις επιλογές στην ενδεκάδα:
«Πάνω απ' όλα σήμερα δεν χρειαζόμασταν την ποιότητά τους, αλλά να είμαστε ''άντρες''. Το τελευταίο ματς μας πλήγωσε πολύ. Πλήγωσε τον εγωισμό μας. Έπρεπε να βγάλουμε αντίδραση, όπως και τα καταφέραμε πιστεύω.
Ήταν σημαντικό και θετικό πως είχαμε μία καθαρή εβδομάδα μπροστά μας. Κάτι που σημαίνει πως είχαμε δύο προπονήσεις για να δουλέψουμε συγκεκριμένα πράγματα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα που οι προπονήσεις μας είχαν να κάνουν περισσότερο με την αποθεραπεία των παικτών.
Σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος για την αντίδρασή τους. Δείχνουμε να ξεπεράσαμε όσα έγιναν στην Λαμία. Μπορέσαμε να δουλέψουμε πράγματα και για το ματς με την Φιορεντίνα.
Διάφοροι παράγοντες επηρέασαν τις αποφάσεις για τους παίκτες. Θεώρησα πως στον Σφιντέρσκι ταίριαζε στο σημερινό ματς. Ταυτόχρονα θεωρήσαμε ότι κάποιοι παίκτες όπως ο Ιωαννίδης και ο Σιώπης ήταν αρκετά επιβαρυμένοι από τα συνεχόμενα ματς. Έπρεπε να κάνουμε μία διαχείριση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Για παράδειγμα ο Αράο έπρεπε κι εκείνος να πάρει λεπτά για να επανέλθει. Γι' αυτό κι έγιναν αυτές οι συγκεκριμένες κινήσεις».
Για τον Σφιντέρσκι:
«Όσον αφορά την απόδοσή του ήταν πραγματικά πολύ καλός σήμερα. Έχει δυνατό ένστικτο στην μεγάλη περιοχή για να μπορεί να παίρνει καλές θέσεις. Οι κινήσεις του και κάποια ακόμη χαρακτηριστικά μας βοηθούν τόσο στο χτίσιμο των επιθέσεων όσο και στην διάσπαση κλειστών αμυνών.
Σίγουρα είναι μία επιλογή για το ματς με την Φιορεντίνα, αλλά δεν έχω πάρει ακόμη τέτοιες αποφάσεις. Είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα θα δώσουμε τη μάχη μας κόντρα σε μία δυνατή ομάδα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουμε. Όσον αφορά το πρωτάθλημα δεν παρατάμε τίποτα. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
Για τον Παναιτωλικό:
«Νομίζω πως είναι μία ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό και ταυτότητα. Βασίζεται περισσότερο στο ομαδικό στοιχεία και όχι στην ατομική ποιότητα. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα εκτός έδρας και δέχεται δύσκολα γκολ.
Είναι λογικό μετά την ήττα από την Λαμία να έρθει εδώ με την ψυχολογία πως μπορεί να πετύχει κάτι. Εμείς έπρεπε να έχουμε τον ρόλο του πρωταγωνιστή και να πιέζουμε αλλά ταυτόχρονα να προσέχουμε τα νώτα μας για να μην βγάλει κάποια αντεπίθεση.
Το πλάνο μας ήταν ουσιαστικά να έχουμε μία κακή κυκλοφορία πηγαίνοντας την μπάλα από την μία πλευρά στην άλλη κουράζοντας τους παίκτες του, κυρίως της μεσαίας γραμμής. Χρειαστήκαμε υπομονή για όλα αυτά, αλλά πήγαμε καλά».
Για το κακό διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους που είχε συμβεί ξανά, αν τον ανησύχησε και πού το αποδίδει; Ήταν κλειδί η φάση στο 65' με τον Σιώπη που έκοψε μία κομβική αντεπίθεση;
«Δεν περίμενα να κάνουμε ένα τέλειο ματς. Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ για να χτίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών μετά την άσχημη ήττα στην Λαμία. Κάναμε πολλά πράγματα καλά απόψε.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός βρήκε χώρους, προσπάθησε να δημιουργήσει. Ίσως βοήθησε και η αλλαγή του σχηματισμού και η δική μας αργή προσαρμογή. Όταν την κάναμε όμως, ήμασταν και πάλι εμείς οι πρωταγωνιστές.
Δεν ένιωσα ανήσυχος. Η προσοχή μου είναι πάντα στο 100% για να βλέπω τρόπους που μπορώ να επέμβω. Προσπάθησα να το κάνω αυτό, όταν ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
