ΠΑΟΚ: Οι βασικοί και οι αναπληρωματικοί του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ: Οι βασικοί και οι αναπληρωματικοί του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ: Οι βασικοί και οι αναπληρωματικοί του Δικεφάλου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ρόστερ του Δικεφάλου, τις εκπλήξεις με το χρόνο κάποιων παικτών, αλλά και για το σημερινό όφελος που περιμένει η ομάδα από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Ωραία δείχνει η μέρα για τον ΠΑΟΚ. Σχετικά νωρίς θα υποδεχθεί τη Λαμία και λίγο μετά θα (πρέπει να) είναι ήσυχος για να δει τι θα κερδίσει από τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ…

Όποιος ΔΕΝ κερδίσει τη Λαμία θα… καταστραφεί. Αυτό είναι ένα πρώτο δεδομένο που φανερώνει και το πόσο μεγάλο είναι το «πρέπει» πάνω από την αναμέτρηση της Τούμπας. Δεν μπορεί να τίθεται θέμα για το αποτέλεσμα και… αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για το ΠΑΟΚ-Λαμία, αλλά και για το Λαμία-ΠΑΟΚ. Από την άλλη έχω την αίσθηση ότι το πρόγραμμα «κάθισε» καλά στον Δικέφαλο του Βορρά, με τη Λαμία να δίνει… ανάσες μέσα σε πολύ δύσκολες τετράδες αγώνων. Ο Λουτσέσκου μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη συγκυρία και κάπως έτσι να τελειοποιήσει τη διαχείριση του ρόστερ του που αποτελεί φέτος και ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στην προσπάθειά του.

Έγραφα προχθές ότι ο Λουτσέσκου αποφάσισε να κάνει αλλαγές στον κορμό του και να παίξει με άλλα πρόσωπα στη Λεωφόρο, επειδή ήθελε να στείλει μήνυμα στα αποδυτήριά του. Ήθελε να τους δείξει εμπράκτως ότι πιστεύει σε πολλούς και όχι στους 12-13. Χθες, ο Παντελής Κωνσταντινίδης έλεγε: « Φέτος αυτό που έδειξαν τα παιδιά σε όλους μας, είναι ότι δεν υπάρχουν βασικοί και μη βασικοί στην ομάδα. Όλοι έχουν πάρα πολλές συμμετοχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη και είναι σημαντικό να παίρνουμε λύσεις -ασίστ ή γκολ- από διάφορους παίκτες της ομάδας. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει η έννοια πρώτη ή δεύτερη επιλογή στην ομάδα μας. Όλα τα παιδιά έχουν παίξει πάρα πολύ».

Είναι φανερό ότι ο προπονητής και το εξαιρετικό team που διαθέτει, έχουν αποφασίσει φέτος ότι για να πετύχει ο ΠΑΟΚ και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να ανταπεξέλθει σε παραπάνω από μία διοργανώσεις, θα πρέπει να ποντάρει στη συμμετοχή πολλών παικτών. Όσο γίνεται περισσοτέρων… Κάπως έτσι ο φετινός ΠΑΟΚ διαθέτει 20(!) παίκτες που μετράνε πάνω από 1200 λεπτά συμμετοχής. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο κι ενώ μένουν άλλα 10-12-14 ματς, ο ΠΑΟΚ έχει 14 παίκτες με πάνω από δύο χιλιάδες λεπτά συμμετοχής! Ξέρετε ποιοι είναι -μεταξύ άλλων- εκτός πρώτης ενδεκάδας σε αυτή τη λίστα:

Ο Ντεσπόντοφ! Αυτή η παικτάρα που κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα υπάρχει τεράστια ουσία και ποιότητα στο παιχνίδι. Και όμως ο Βούλγαρος είναι εκτός των πρώτων 12 σε χρόνο, αλλά με 37 συμμετοχές!

Ο Μεϊτέ! Ο πολύτιμος Γάλλος για το κέντρο της ομάδας είναι χαμηλά σε χρόνο παρουσίας (σε σχέση με άλλους) αλλά κι αυτός μετράει 33 συμμετοχές!

Τι δείχνουν τα δύο παραδείγματα: Σε γενικές γραμμές ο χρόνος έχει μοιραστεί υποδειγματικά και ο Λουτσέσκου με αυτό τον τρόπο έχει κερδίσει πολλά στοιχήματα.

1) Έχει πείσει τα αποδυτήριά του ότι λέει αλήθεια και είναι δίκαιος πιστεύοντας στην αξία του καθενός στον οποίο δίνει μεγάλο ρόλο

2) Έχει φρέσκια την ομάδα του και σωματικά αλλά και πνευματικά

3) Μπορεί και διατηρεί ίδιο αγωνιστικό ρυθμό σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας πολύ καλά τελειώματα αγώνων

4) Έχει αποφύγει την μεγάλη επιβάρυνση και τους πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς που χαλάνε όλο το κλίμα

Κάπως έτσι ο Κοτάρσκι είναι ο μόνος αναντικατάστατος, ο Κεντζιόρα έπαιξε αναγκαστικά πάρα πολύ μετά την απίστευτη απόφαση του Εκόνγκ στο κύπελλο εθνών Αφρικής και από εκεί και πέρα λογικά ξεχωρίζουν οι Κωνσταντέλιας, Μπάμπα, Τάισον, Ζίβκοβιτς και Κουλιεράκης.

Κατάφερε λοιπόν ο Λουτσέσκου να έχει στο κρίσιμο φινάλε έναν κορμό 20 εν δυνάμει βασικών και όχι 12-14 όπως πολλές φορές ισχύει σε άλλα γκρουπ. Κι επειδή πολλές φορές αρκετοί δεν καταλαβαίνουν τι λέμε και τι γράφουμε-αναλύουμε: Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 20 ισάξιους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει 20 ενεργούς ποδοσφαιριστές τους οποίους ο προπονητής πιστεύει και αξιοποιεί συνέχεια και συνέχεια. Ισάξιοι, δεν μπορεί να είναι. Είναι όμως έτοιμοι (σωματικά και πνευματικά) να μπουν και να προσφέρουν είτε με τη Λαμία, είτε με τη Μπριζ.

Προφανώς κάποιοι ξεχωρίζουν. Θα φανούν λογικά και στα δύο επόμενα ματς με ΑΕΚ και Μπριζ. Για να τον δούμε πόσες αλλαγές μπορεί να κάνει από Κυριακή σε Πέμπτη σε δύο τόσο μεγάλα και δύσκολα ματς…

Μέχρι τότε όμως ας ζήσουμε τη σημερινή μέρα με το θεωρητικά βατό ΠΑΟΚ-Λαμία και το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ που ακολουθεί και θα οδηγήσει σε απώλειες μία από τις δύο ομάδες ή… και τις δύο. Σε κάθε περίπτωση, αν ο ΠΑΟΚ κάνει τη «δουλειά» στην Τούμπα, τότε κάποιο όφελος θα αποκομίσει από το βραδινό ντέρμπι. Όφελος προς τα πάνω; Όφελος προς τα κάτω; Όλα χρήσιμα είναι…

Το όραμα για το μπάσκετ

Στο μπάσκετ οι στοιχηματικές έδιναν τον ΠΑΟΚ απόδοση 1000 για να πάρει το πρωτάθλημα! Ο Χατζόπουλος αποφάσισε και κατάφερε να φέρει τον Πόρτερ σε άλλη μία τρέλα ενός ανθρώπου που έχει πραγματικά τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα! Από χθες ο ΠΑΟΚ παίζεται στο 200 και αυτή είναι μία από τις… συνέπειες της απίστευτης κίνησης. Μεγάλη; Μικρή; Σοβαρή ή όχι, δεν μπορώ να κρίνω γιατί η μελαγχολία επικρατεί. Μακάρι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ να μπορούσε να δώσει μεγάλο όραμα. Έστω κι έτσι πάντως ο Χατζόπουλος είναι ο μόνος που δεν φταίει για το όραμα που λείπει…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.