Άρης: Στον δεύτερο γύρο απέκτησε ακραίους επιθετικούς και πολλαπλούς τρόπους έκφρασης στην επίθεση

Άρης: Στον δεύτερο γύρο απέκτησε ακραίους επιθετικούς και πολλαπλούς τρόπους έκφρασης στην επίθεση

Ο Σουλεϊμάνοφ

bet365

Η αριθμητική απεικόνιση της προσφοράς των ακραίων επιθετικών στους δύο γύρους του Πρωταθλήματος μαζί με μια πρόχειρη σύγκριση φτάνουν για να διαπιστώσει κανείς ότι η λειτουργία των winger’s άλλαξε τον Άρη δίνοντας του πνοή στην επιθετική έκφραση.

Για έναν αγωνιστικό γύρο, το χαμηλό επίπεδο χρησιμότητας μαζί με αυτό της προσφοράς των ακραίων επιθετικών στοιχειοθετούσε το μόνιμο αντικείμενο συζήτησης στον Άρη. Κακά τα ψέματα, διαπιστώθηκε ελάχιστη ανταπόκριση στις απαιτήσεις, συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να τραβήξει… ολομόναχος το κουπί ο Λορέν Μορόν, ίσως μάλιστα και να εμπλουτίσει το παιχνίδι του καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο Ισπανός χρειάστηκε να κινηθεί σε διαφορετικούς χώρους από αυτούς που συνήθιζε.

Η επένδυση στον Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον έφερε απογοητευτικά αποτελέσματα καθώς ο Σουηδός winger προβλεπόταν να διαδραματίσει κύριο ρόλο στον τρόπο επιθετικής έκφρασης της ομάδας, σταδιακά όμως τον απώλεσε καθώς σε σύνολο 14 αγώνων δεν έδωσε τίποτε αριθμητικά (μηδέν από μηδέν… μηδέν σε γκολ και ασίστ). Πιο απογοητευτική ήταν η εικόνα του, το γεγονός ότι όχι μόνο δεν δημιουργούσε για τον εαυτό του αλλά ούτε και για τους συμπαίκτες του.

Στην περίπτωση του Κάρλσον και με κριτήριο το βιογραφικό του, η επένδυση θεωρήθηκε ασφαλής. Πλέον όμως, κανείς δεν έχει τίποτε να θυμάται από το πέρασμα του από την ομάδα. Αντιθέτως, ο Τζόναταν Μενέντες ήταν ένα λαχείο το οποίο τελικώς δεν έδωσε… ούτε αμορτί. Φιλότιμος, πλην όμως αναποτελεσματικός, με απολογισμό μια ασίστ κι ένα υπέροχο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τη θέση του. Κακά τα ψέματα, η ανεπάρκεια των δύο παραπάνω επιτάχυνε τις διαδικασίες για την εφαρμογή κάτι που είχε στο μυαλό του ο Άκης Μάντζιος. Την παροχή βασικού ρόλου στον Μιχάλη Παναγίδη ο οποίος είχε τακτική συνέπεια, όχι όμως και ουσιαστικά προσφορά στην επιθετική λειτουργία.

Ο Σαβέριο

Μένοντας στον πρώτο γύρο, ο Κίκε Σαβέριο τον έχασε λόγω της κακής διαχείρισης του τραυματισμού του καθώς οδήγησε στην τρίμηνη απουσία του ενώ ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ – αφού εξέτισε την ποινή τιμωρίας που κουβαλούσε από τη θητεία του στο Ισραήλ – χρειάστηκε χρόνο για να ενταχθεί στο σύνολο. Όταν το έκανε, πρόσφερε ένα γκολ και τρεις ασίστ. Σύνολο: Δύο γκολ και τέσσερις ασίστ μαζί και με την προσφορά του Μενέντες. Συνολικά ο απολογισμός απείχε αρκετά από αυτόν που είχαν φανταστεί στον Άρη.

Ο Σαβέριο του έδωσε πνοή

Είναι το αυτονόητο συμπέρασμα μέσα από την επίδραση του 24χρονου ακραίου επιθετικού στο παιχνίδι της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Stoiximan Superleague στην εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ (στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου) για μόλις οκτώ λεπτά. Συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων του Κυπέλλου, έδωσε πέντε γκολ, δύο ασίστ, κυρίως όμως έβαλε την αριστερή πτέρυγα στο παιχνίδι της ομάδας του.

Μέχρι τότε, ο Άρης κινούταν μονοδιάστατα στην αντίστοιχη δεξιά και στην πραγματικότητα βασιζόταν αποκλειστικά στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ ο οποίος επίσης έκανε καλό δεύτερο γύρο Πρωταθλήματος με τέσσερα γκολ και μία ασίστ. Συνολικά στον δεύτερο γύρο – και στο Κύπελλο – οι δύο παίκτες πρόσφεραν εννιά γκολ και τρεις ασίστ. Γι’ αυτό εξάλλου αυξήθηκε η παραγωγή τερμάτων του συνόλου – στη σύγκριση μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου – κυρίως όμως προστέθηκε έναν τρόπος έκφρασης της ομάδας στην επίθεση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα