ΠΑΣ Γιάννινα: Η τύχη το τελευταίο δίμηνο του έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη

Οσέι Τούτου

bet365

Για ακόμα μία φορά φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα χάνει με τραυματισμό έναν ποδοσφαιριστή, με τον Οσέι Τούτου να είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Η φετινή χρονιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και συνεχίζεται ακόμα χειρότερα για την ομάδα, αρχικά του Θανάση Στάικου και εν συνεχεία του Μιχάλη Γρηγορίου. Το πόσο άσχημη είναι φαίνεται και από τον βαθμολογικό πίνακα με τους Ηπειρώτες να είναι στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς, 4 λιγότερους από τους Βόλο και Κηφισιά και 5 από τον Παναιτωλικό.

Οι Γιαννιώτες όπως φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια, παλεύουν να αντιστρέψουν όλη αυτή την εικόνα και να μπουν ακόμα πιο δυνατά στην μάχη της σωτηρίας, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η τύχη έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στους «κυανόλευκους». Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας στα παιχνίδια, όπου με αποκορύφωμα αυτό με τον Ατρόμητο στο οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος, έχανε την μία μεγάλη ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά δεν πήρε ούτε την ισοπαλία.

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι, δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας στους τελευταίους δύο μήνες. Διάστημα στο οποίο οι Ηπειρώτες παίζουν ποδόσφαιρο, χάνουν ευκαιρίες και ακόμα και όταν βάζουν γκολ, κόντρα εντελώς στην ροή του εκάστοτε αγώνα δέχονται και δεν μπορούν να μαζέψουν βαθμούς. Και ξαναλέμε αυτό γίνεται συχνά, καθώς από την 24η αγωνιστική και μετά, τρεις φορές κατάφερε να προηγηθεί, με τον ΟΦΗ μάλιστα και 2-0 και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, τα γκολ που δέχεται μετά από πολλές κόντρες, όπως έγινε και με το 2-1 στο Περιστέρι όταν ο Σούλης έδιωξε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον αμαρκάριστο Τζαβέλλα, είναι η μία πτυχή της ατυχίας που έχουν οι Ηπειρώτες. Η άλλη και πιο σοβαρή έχει να κάνει με τους τραυματισμούς που διαδέχονται ο ένας τον άλλον και ειδικά τους τελευταίους μήνες που είναι και οι πιο κρίσιμοι.

Εντάξει θα πείτε και με το δίκιο σας πως ομάδα χωρίς τραυματισμούς δεν γίνεται, αλλά ειδικά τους τελευταίους μήνες στους Γιαννιώτες οι απουσίες είναι συνεχόμενες και σημαντικές. Το αποκορύφωμα δυστυχώς ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του Οσέι Τούτου. Ο Άγγλος δεξιός οπισθοφύλακας που κόντρα στον Ατρόμητο έκανε πολύ καλό παιχνίδι, υπέστη ρήξη χιαστού (μάλιστα όταν βγήκε 90+3' ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες και οι Περιστεριώτες πρόλαβαν να κάνουν το 3-2 στο 90+5') και θα μείνει εκτός για πέντε μήνες, χάνοντας φυσικά όλα τα Play Out.

Πριν τον Τούτου εκτός για 20 μέρες λόγω θλάσης έμεινε (παραμένει για την ακρίβεια) ο Πέδρο Κόντε, μια επίσης σημαντική απουσία, καθώς μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας που ειδικά στο Περιστέρι έλειψε πολύ, με δεδομένο το ότι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η απουσία του Ροντρίγκο Εραμούσπε. Ο Αργεντινός μπακ τραυματίστηκε στη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό και έμεινε εκτός για έναν μήνα. Στα ματς αυτά οι Ηπειρώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΟΦΗ παρότι προηγήθηκαν με 2-0. Έχασαν με 4-2 από την ΑΕΚ στην OPAP παρότι επίσης προηγήθηκαν με 2-1. Και αναδείχθηκαν ισόπαλοι και πάλι στους Ζωσιμάδες με τον Ατρόμητο (1-1) παρότι και σε αυτό το παιχνίδι προηγήθηκαν. Με τον Εραμούσπε στα μετόπισθεν σε ένα παιχνίδι από αυτά να είχαν πάρει τη νίκη έχοντας προηγηθεί, θα βρισκόντουσαν σε σαφώς καλύτερη θέση από αυτή που βρίσκονται τώρα.

Κλείνουμε με επίσης έναν σημαντικό τραυματισμό του τελευταίου διαστήματος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι απέκτησε τον Κλέιμαν για βασικό τερματοφύλακα και η αλήθεια είναι πως αυτή η κίνηση δεν τους βγήκε, με τον Ισραηλινό να κάνει την μία γκέλα μετά την άλλη. Τον Ιανουάριο αποφάσισε να κάνει αλλαγή αποκτώντας τον Γκέργκελι Νάγκι, ωστόσο ο Ούγγρος τερματοφύλακας έχει απουσιάσει για έναν μήνα με εξαίρεση ένα παιχνίδι. Μάλιστα πριν τον Ατρόμητο ενώ ήταν έτοιμος να αγωνιστεί υπέστη κάταγμα στο μικρό του δάκτυλο στις τελευταίες προπονήσεις και δεν έπαιξε.

Μιλάμε για συνεχόμενους τραυματισμούς και σε παίκτες που κάνουν την διαφορά για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τραυματισμοί που σε μεγάλο βαθμό έχουν φέρει τους Ηπειρώτες σε τόσο δεινή θέση, καθώς μιλάμε για ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά και που έλειψαν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα