ΑΕΚ: Οι πέντε φορές που ψελίσσαμε για τον Γκαρσία... «τι έβαλε ρε...» (vids)

ΑΕΚ: Οι πέντε φορές που ψελίσσαμε για τον Γκαρσία... «τι έβαλε ρε...» (vids)

garcia_eurokinisi

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει πετύχει πολλά γκολ με την ΑΕΚ, άλλωστε το «έχει», όμως υπάρχουν ορισμένα που στη θέα τους και μόνο... κάπου μείνανε άφωνοι.

Η μπάλα είναι στιγμές και αρκεί μία ενέργεια ενός παίκτη να προκαλέσει τον θαυμασμό της εξέδρας και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου και φυσικά της τηλεόρασης.

Είναι τότε που όλοι μας έχουμε αναφωνήσει, θα το πούμε ευγενικά: «Τι έκανε....!». Αν μάλιστα πρόκειται για κάποιο γκολ τότε το ρήμα αλλάζει και τοποθετούμε το «έβαλε», ενώ όταν αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές όπως ο Λιβάι Γκαρσία... κολλάμε και το «ξανά».

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μας συστήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και έκτοτε έχει αναγορευτεί σε έναν εκ των κορυφαίων του εγχώριου football μας, αφού ξέρει μπάλα όσο λίγοι, διαθέτει το χάρισμα του σκόρερ και μετρά πλέον 131 συμμετοχές και 46 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Επειδή λοιπόν... κατέχει τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς» υπάρχουν πολλά πράγματα να θυμόμαστε από εκείνον, όμως τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της πρόσφατης Κυριακής όπου η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 της Λαμίας για την πρεμιέρα των play off της Stoiximan Super League, μάλλον τα επισκιάζουν όλα.

Ο 27χρονος σημείωσε τότε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς και με αφορμή αυτό - όσο δύσκολο και αν είναι να απομονώσεις τα πιο ωραία του τέρματα - σταθήκαμε σε πέντε περιπτώσεις, μαζί με την προχθεσινή, που μας καθήλωσαν.

Κάθε ένσταση δεκτή, γούστα είναι αυτά, η σειρά αναφοράς έγκεινται σε μεγάλο βαθμό στην τύχη, αλλά σε όλες τις παρακάτω φάσεις ελάχιστοι δεν... πετάχθηκαν από τις θέσεις του. Βέβαια με γνώμονα την εικόνα του, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα και ακόμη καλύτερα...

-Ξεκινάμε λοιπόν με το μάλλον κορυφαίο του τέρμα στον Δικέφαλο. Οχι μάλλον. Προς το σίγουρα συγκλίνουμε, αλλά κρατάμε μία επιφύλαξη για το μέλλον αφού ελέω αξίας προβάλει βέβαιο πως είναι σε θέση να «σκαρφιστεί» κάτι που θα το ξεπεράσει. Τι είδαμε λοιπόν στο «Αθανάσιος Διάκος» και δεν θα το... ξεχάσουμε ποτέ. Στο 88' της αναμέτρησης με τη Λαμία πήρε την μπάλα στο κέντρο, απέφυγε όποιον βρέθηκε μπροστά του - μάλιστα κάποια στιγμή κοντοστάθηκε καθώς θα μπορούσε να καταλογιστεί και φάουλ υπέρ του αλλά ο ρέφερι άφησε το πλεονέκτημα - και με έναν «κεραυνό» έξω από την αντίπαλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ηταν απλά... ποίημα.

-Με αφορμή το παραπάνω λοιπόν ανατρέξαμε στο «κιτρινόμαυρο» παρελθόν του. Το... ταξίδι μας σταμάτησε πρώτα στις αρχές της σεζόν 2021/22, όταν η Ενωση επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Ηταν η ημέρα που μάθαμε όλοι μας πως μπορεί άνετα να ασχοληθεί (και) με το μπάσκετ, καθώς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά όπου και πήδηξε 2,7 μέτρα! Ηταν κάτι το... ασύλληπτο. Λες και είχε ελατήρια στα πόδια ή πάτησε σε τραμπολίνο. Για την ιστορία και άλλες κεφαλιές του, ανεξαρτήτως αν έγιναν ή όχι γκολ, ήταν «δυναμίτης» και μετρήθηκε πως πήδηξε πάνω από δύο μέτρα, ποτέ άλλοτε όμως τόσο μα τόσο ψηλά.

-Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2022 η ΑΕΚ έπαιξε με την Κηφισιά στη Ριζούπολη, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο 34' της αναμέτρησης βγήκε στον κενό χώρο και με ένα σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα... συστημένη στο απέναντι «παραθυράκι» του πορτιέρε Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου.

-Στο ίδιο γήπεδο μάλιστα περίπου δύο χρόνια πριν, στην πρώτη του εν Ελλάδι σεζόν, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το πρωτάθλημα, βρήκε ξανά δίχτυα με έναν σπάνιο και συνάμα εξαιρετικό τρόπο. Πώς; Στο 19' λοιπόν του 4-3 που κέρδισε τότε η Ενωση άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, από την ίδια πλευρά μάλιστα που σημείωσε και το παραπάνω γκολ!

-Λίγες ημέρες μετά, αρχές του 2021, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 1-0 του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρις σε μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από τον 27χρονο μεσοεπιθετικό. Προσέξτε την αντίδραση του Μανόλο Χιμένεθ και των άλλων στον πάγκο. Μιλάνε από... μόνες τους.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα