ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, ο... συνήθης MVP του στην πρεμιέρα των play off (vids)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, ο... συνήθης MVP του στην πρεμιέρα των play off (vids)

Γιώργος Ντυμένος
zivkovic_eurokinisi

bet365

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς «τρέχει» την 4η σεζόν του στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ και στις προηγούμενες τρεις ήταν εκ των κορυφαίων για τον Δικέφαλο που σε όλες ξεκίνησε με νίκη το τουρνουά που έπεται της regular season.

Τον Αρη θα υποδεχθεί σε λίγες ώρες (21:00) ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των φετινών play off της Stoiximan Super League. Ο Δικέφαλος λίγες μόνο ημέρες μετά την ήττα 2-0 που γνώρισε στην Κροατία από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τους «16» του Conference League και ενόψει της ρεβάνς που ακολουθεί (14/3), θα επιδιώξει να ξεκινήσει με το δεξί το μίνι-πρωτάθλημα που ξεκινά απόψε και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως τι θα πράξουν οι διώκτες του.

Στα «βαριά χαρτιά» του συγκαταλέγεται εύλογα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ξέρει «πολύ» μπάλα και συνάμα «τρέχει» φέτος μία πολύ καλή σεζόν. Την ίδια στιγμή «χτίζει» και παράδοση αναφορικά με τις εμφανίσεις του σε κάθε πρεμιέρα του τουρνουά, κάτι που αυτόματα τον αναγορεύει σε ένα έξτρα... όπλο στη... φαρέτρα του Ράζβαν Λουτσέσκου, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο 27χρονος ήρθε το καλοκαίρι του 2020 στα μέρη μας και η τρέχουσα είναι η τέταρτη αγωνιστική περίοδος της καριέρας του με τον Δικέφαλο στο στήθος. Ετσι συμμετείχε ως τώρα σε τρεις πρεμιέρες play off και η παρουσία του ήταν καταλυτικά ώστε το club να ξεκινήσει σε όλες με το δεξί...

Στο τουρνουά του 2020/21 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε και κέρδισε την ΑΕΚ 3-1, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που για όσους θυμούνται ο Πάμπλο Γκαρσία που βρίσκονταν τότε στον πάγκο τον ξεκίνησε στο αριστερό άκρο και όχι στο δεξί όπως τον έχουμε συνηθίσει (σ.σ. στο απέναντι «φτερό» ήταν ο Χρήστος Τζόλης). Ο Σέρβος λοιπόν ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, άνοιξε και έκλεισε το σκορ (3' και 89' αντίστοιχα) και οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη.

Την επόμενη σεζόν (2021/22) ο Δικέφαλος φιλοξένησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε 1-0 χάρις σε γκολ του Τσούμπα Ακποπ στις καθυστερήσεις. Ο Ζίβκοβιτς πέρασε ως αλλαγή στο 73' και σε ένα χρονικό σημείο που ο αγώνας είχε «σβήσει», αλλά βοήθησε και εκείνος το club ώστε να «ζωηρέψει» και στο φινάλε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.

Μέχρι που φτάσαμε στο πέρσι (2022/23), όπου την 1η αγωνιστική είχαμε και πάλι για τον ΠΑΟΚ ένα ντέρμπι με τον Αρη, αυτή τη φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο οποίο επικράτησε 2-1. Ο διεθνής ακραίος ήταν starter και στο 74' που πήρε το «ριμπάουντ» σε μία απόκρουση του Χουλιάν Κουέστα διαμόρφωσε, από θέση φορ, το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Ετσι ο Δικέφαλος μετρά με τον Ζίβκοβιτς το απόλυτο (3χ3) σε πρεμιέρες play off, όπου ο Σέρβος πήρε στις δύο τον άτυπο τίτλο του MVP. Ο λόγος;

Κατά μέσο όρο σκόραρε σε αυτά τα παιχνίδια κάθε 70 αγωνιστικά λεπτά (στα προαναφερθέντα ματς έπαιξε συνολικά μαζί με τις καθυστερήσεις σε 210') και χρειάζονταν λιγότερες από δύο τελικές για να κουνήσει πλεκτό!

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στις πρεμιέρες των play off

Αγώνες: 3
Λεπτά: 210'
Γκολ: 3
Τελικές: 5
Γκολ/Λεπτά: 1/70'
Γκολ/Τελικές: 1/1,6

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα