Ολυμπιακός: Η δύσκολη συνθήκη «συνεχώς κυνηγάω» και το επόμενο στοίχημα του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Η δύσκολη συνθήκη «συνεχώς κυνηγάω» και το επόμενο στοίχημα του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Η δύσκολη συνθήκη «συνεχώς κυνηγάω» και το επόμενο στοίχημα του Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πολλά και διάφορα για τον Ολυμπιακό με αφορμή τον κρίσιμο βαθμολογικά αποψινό αγώνα του με τον Βόλο.

Αντί προλόγου: «Πονηρό» το αποψινό παιχνίδι και για άλλο λόγο-σου βγάζει μία κόκκινη ο διαιτητής σήμερα στον Κάρμο και πας στην πρεμιέρα των πλέι οφς την άλλη Κυριακή, που μπορεί να είναι ντέρμπι, χωρίς τον Πορτογάλο…

Από την στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός στις 3 Φεβρουαρίου έμεινε πίσω εννιά βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, εφτά από την ΑΕΚ κι έξι από τον Παναθηναϊκό, είναι υποχρεωμένος συνεχώς να κυνηγάει και μάλιστα χωρίς να κάνει λάθος!

Η ομάδα πρέπει, όμως, να μάθει να ζει κάτω από αυτή τη δύσκολη συνθήκη. Δύσκολη κυρίως διότι σου δημιουργεί πίεση, αυτό το πράγμα να πρέπει συνεχώς να κερδίζεις, να μην στραβοπατήσεις πουθενά, ειδάλλως ξέρεις ότι με αυτό το πισωγύρισμα θα ψαλιδιστούν οι πιθανότητες σου να πετύχεις τους στόχους σου.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματικά καταφέρει να ανταποκριθεί, με τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, δύο στο (άδειο) Καραϊσκάκη (με ΟΦΗ 4-0, Αστέρα 2-1) και δύο σε εκτός έδρας γήπεδα με κόσμο μόνο των αντιπάλων του (με ΠΑΟΚ 4-1, Παναιτωλικό 2-1), παρότι είχε ενδιάμεσα και τα παιχνίδια με τη Φέρεντσβαρος (επίσης νικηφόρα, εκείνα με 1-0 και τα δύο). Έτσι, ήρθε η σημαντική μείωση της διαφοράς από τους τρεις προπορευόμενους, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή πρόκριση.

Μπορούμε να προσέξουμε ότι αυτό το καλό σερί στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με δύο τεσσάρες και συνεχίστηκε με δύο νίκες εντελώς οριακές, με το ίδιο σκορ, 2-1, άρα να συμπεράνουμε με ευκολία ότι η ομάδα έχει ρίξει τις στροφές της, κάτι που φάνηκε κι από την εξέλιξη των αγώνων, καθώς το τρίποντο με τον Αστέρα ήρθε στο 87’ κι εκείνο με τον Παναιτωλικό ήρθε στο 79’. Προφανώς κι έχει σχέση αυτή η διαπίστωση με την απόφαση του Μεντιλίμπαρ να μην κάνει αυτή τη φορά εκτεταμένο ροτέϊσον τουλάχιστον σε επίπεδο επιλογής 20άδας για το αποψινό παιχνίδι με το Βόλο.

Να θυμίσω ότι με την ομάδα της Τρίπολης ο προπονητής είχε εκτός αποστολής Ορτέγκα και Ρέτσο και με την ομάδα του Αγρινίου εκτός αποστολής Όρτα και Κάρμο-μνημονεύω τους βασικούς που ήταν στη διάθεση του, όχι π.χ. τους Φορτούνη, Ρόντινεϊ, Μπιανκόν που δεν μπορούσαν να παίξουν στο Αγρίνιο, οι δύο πρώτοι λόγω ενοχλήσεων κι ο τρίτος λόγω τραυματισμού. Αυτή τη φορά εκτός 20άδας δεν είναι κανείς βασικός πλην του τιμωρημένου Φορτούνη.

ροντινέι

Ας περιμένουμε να δούμε και την αρχική ενδεκάδα, αλλά όπως κι αν έχει ο Μεντιλίμπαρ πήρε μαζί του όλους τους διαθέσιμους πιο βασικούς παίκτες, κάτι που επιπλέον έχει να κάνει και με την βαθμολογική κρισιμότητα του αγώνα, καθώς θα ξεκαθαρίσει με ποια βαθμολογική διαφορά θα πάνε οι τέσσερις πρώτοι στα πλέι οφς, αλλά και με ένα σοβαρό δεδομένο-ο Ολυμπιακός έχει επανειλημμένως πάθει τεράστιες ζημιές από το Βόλο (π.χ. φέτος 2-2 στον α΄γύρο και πέρυσι 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη), άρα δεν μπορεί να τον υποτιμήσει.

Με τον Βάσκο ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει πολλά ωραία πράγματα, αλλά νομίζω ότι έχει ακόμη διάφορα στοιχήματα να κερδίσει. Ένα πολύ σημαντικό; Στα πέντε παιχνίδια στα οποία ο ίδιος είναι στον πάγκο της ομάδας, τα α΄ ημίχρονα φεύγουν με την ομάδα να σκοράρει σπάνια, σε αντίθεση με τα β΄ ημίχρονα στα οποία έχει πολύ καλύτερη παραγωγικότητα, με σπεσιαλιτέ το τελευταίο 20λεπτο, στο οποίο έχει σκοράρει εφτά φορές!!!

Τα παιχνίδια βεβαίως κρίνονται στο τέλος κι έτσι ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει κερδίσει τη Φέρεντσβαρος με γκολ στο 83’, τον Αστέρα με γκολ στο 79΄και στο 87’ και τον Παναιτωλικό με γκολ στο 72’ και στο 79’, ενώ ακόμη και τα δύο τελευταία γκολ με τον ΠΑΟΚ ήρθαν στο 83’ και στο 90’!!! Αλλά ρεαλιστικά αν το δούμε, είναι απίθανο μία ομάδα να καταφέρνει να συνεχίζει να κερδίζει τα παιχνίδια της προς το τέλος της, κάτι που ο έμπειρος προπονητής δεν είχε πρόβλημα να το πει ο ίδιος με το που τέλειωσε το ματς στο Αγρίνιο.

Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ σε α΄ ημίχρονο έχει βάλει ένα γκολ στην Τούμπα στο 29ο λεπτό κι ένα στη Βουδαπέστη στο 45ο λεπτό. Να προσέξουμε ότι πρώτον σε αυτά τα δύο ματς έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον Βάσκο στον πάγκο και δεύτερον ότι και τα δύο παιχνίδια ήταν εκτός έδρας. Κατ΄ επέκταση, μία τρίτη παρατήρηση: και τα δύο παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, τόσο με τη Φέρεντσβαρος όσο και με τον Αστέρα, τα κέρδισε με μεγάλη δυσκολία, με γκολ στο 87΄και στο 83’.

μασούρας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν, ουδείς…στενοχωριέται αν έρχονται οι νίκες στο 83’ και στο 87’. Ρεαλιστικά, όμως, είναι αδύνατο να γίνεται κάτι τέτοιο σε…σταθερή βάση. Οπότε, καλό θα ήταν ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί για παράδειγμα σήμερα, αλλά και γενικότερα θα έλεγα, με το πνεύμα που είχε στο πρώτο ματς μετά Καρβαλιάλ, στο 4-0 με τον ΟΦΗ, όταν είχε μπει δυναμικά στο παιχνίδι, είχε προηγηθεί 2-0 στο 10’ και πήγε στο ημίχρονο με σκορ 3-0 καθαρίζοντας το παιχνίδι.

Κοιτάξτε, ούτε τα προηγούμενα (γκολ στο φινάλε), ούτε αυτά (γκολ στο ξεκίνημα) τα πράγματα μπορεί να γίνονται συνεχώς. Όταν, όμως, η ομάδα παίζει στο Καραϊσκάκη, πρέπει να μπαίνει καλύτερα στα παιχνίδια της. Πόσο δε μάλλον τώρα που θα έχει και κόσμο, και δη πολύ κόσμο στο γήπεδο. Ίσως δε ακριβώς αυτή η παράμετρος, η απουσία εδώ και τέσσερις μήνες του κόσμου του Ολυμπιακού από το Καραϊσκάκη να έπαιξε κι αυτή το ρόλο της ως προς την αδυναμία της ομάδας να επιβληθεί από τα α΄ ημίχρονα της, κάτι που έκανε στο ξεκίνημα της σεζόν, και δη με εμφατικό τρόπο (βλέπε τεσσάρες).

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός, δια του υπεύθυνου διεθνών σχέσεων Κώστα Bερνίκου, εκπροσωπήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ECA (European Club Association) στην Σλοβενία.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Δεν είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό η εξέλιξη που προέκυψε από τα δυο τελευταία παιχνίδια της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κι αναφέρομαι στην επιστροφή του Ζαχάβι στο σκοράρισμα. Ο έμπειρος στράικερ μέχρι την περασμένη Τετάρτη είχε ένα διάστημα πολύ μεγάλο στο οποίο ήταν εντελώς άσφαιρος-σε 14 παιχνίδια είχε γκολ μόλις στο ένα! Ξαφνικά, όμως, ξαναβρήκε τη ρέντα του κι έβαλε δύο την Τετάρτη στο Κύπελλο κι ένα χθες στο πρωτάθλημα.

Και μνημονεύω τον Ζαχάβι όχι μόνο γιατί είναι το μεγάλο επιθετικό όπλο της Μακάμπι (δεύτερος σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα στο Ισραήλ με 20 γκολ και δεύτερος σκόρερ και φέτος μέχρι τώρα με 12 γκολ), αλλά και γιατί ήταν ο παίκτης που μόνος του το Φεβρουάριο του 2021 πήγε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, παίζοντας τότε με την PSV και βάζοντας δύο γκολ τόσο στο Ολυμπιακός-PSV 4-2, όσο και στο PSV-Ολυμπιακός 2-1 (φτου φτου φτου)!

ΖΑΧΑΒΙ ΜΠΡΟΥΜΑ

Μάλιστα χθες, ένας άλλος παίκτης της Μακάμπι, ο επίσης διεθνής (40 φορές) Πέρετζ, επέστρεψε κι αυτός στο σκοράρισμα, βάζοντας ένα γκολ στο 4-0 με την Πετάχ Τίκβα, ενώ στα 21 προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του Τελ Αβίβ είχε βάλει γκολ μόνο στο ένα!

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.