Ελ Καμπί, Πόνσε: Χρειάζονται «σκάρτα» μία ώρα μπάλας για να χριστούν σκόρερ (vids)

ghg

bet365

Οι Αγιούμπ Ελ Καμπί και Εζεκίελ Πόνσε ήταν εκ των σκόρερ και φυσικά πρωταγωνιστών του Ολυμπιακό και της ΑΕΚ στις πρόσφατες νίκες που πήραν κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, κάτι που πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται το 2024.

Με νίκες συνέχισαν πρόσφατα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ την πορεία τους στη Stoiximan Super League, καθώς επικράτησαν των Παναιτωλικού και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα. Μάλιστα τόσο το 2-1 των Πειραιωτών στο Αγρίνιο όσο και το 4-2 της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια ήρθε με ανατροπή και εκ των πρωταγωνιστών αλλά και σκόρερ των clubs τους ήταν οι Αγιούμπ Ελ Καμπί και Εζεκίελ Πόνσε.

Αμφότεροι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των ομάδων τους, ο Αργεντινός φορ παράλληλα ήταν εκείνος που και ισοφάρισε (2-2) για τους «κιτρινόμαυρους» και αυτόματα πιστοποίησαν εκ νέου την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται από την αρχή του 2024 και μετά.

Οπου και οι δύο κατά μέσο όρο χρειάζονται για να βρουν δίχτυα λιγότερη από μία ώρα δράσης, επίδοση που... λέει πάρα πολλά και αντικατοπτρίζει τη δεδομένη τους αξία.

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί το 2024

Λεπτά: 446'
Γκολ: 8
Γκολ/Λεπτά: 1/55,8'
Τελικές: 22
Γκολ/Τελικές: 1/2,8

Ηταν αρχές Φλεβάρη όταν ο Μαροκινός φορ έπαιξε το 2024 για πρώτη φορά με τα «ερυθρόλευκα», καθώς «έχασε» όλο τον Ιανουάριο λόγω υποχρεώσεών του στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου και συμμετείχε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Τότε πέρασε ως αλλαγή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όπου ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 και αυτό είναι το μόνο ματς του τρέχων έτους που δεν...κούνησε πλεκτό σε συλλογικό επίπεδο! Εκτοτε μετρά εντός και εκτός συνόρων έξι εμφανίσεις με τους Πειραιώτες και σε όλες σκόραρε, ενώ σε αυτά τα ματς σημείωσε αθροιστικά οκτώ τέρματα.

Πιο συγκεκριμένα από μία φορά βρήκε δίχτυα στις εγχώριες νίκες με ΟΦΗ (4-0), Παναιτωλικό (2-1), όπως και στις δύο με 1-0 κόντρα στη Φερεντσβάρος όπου και ήταν ο μοναδικός σκόρερ της σειράς. Παράλληλα «στόχευσε» δις σωστά στο 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης και στο 4-1 του ντέρμπι της Τούμπας και ευρύτερα συνεχίζει σε ανάλογο με το 2023 τέμπο, όπου μας «συστήθηκε» και με το «καλημέρα» έδειξε πως... κατέχει την τέχνη του γκολ.

Σε συνάρτηση δε με τον χρόνο συμμετοχής του μαζί με τις καθυστερήσεις, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως το 2024 σημειώνει με τον Ολυμπιακό ένα γκολ κάθε 55' που αγωνίζεται, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση πετυχαίνει τρία σε δύο «γεμάτα» παιχνίδια που παίζει (σ.σ. από την αρχή ως το τέλος). Εδώ δε αξίζει να σημειωθεί πως το πέναλτι που ευστόχησε στην Ουγγαρία του πιστώνεται στο σχεδόν 100%, αφού καταλογίστηκε σε δική του ενέργεια.

Συν τοις άλλοις «χρειάζεται» λίγες τελικές για να... κάνει τη δουλειά, αφού τα οκτώ τέρματά του είναι «απόρροια» μόλις 22 προσπαθειών του ώστε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και αυτόματα μόλις 14 δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Οι δύο μάλιστα εκ των όσων δεν έγιναν γκολ λογίζονται για 100% κλασικές ευκαιρίες, αλλά οι γκολκίπερ Ντραγκόφσκι και Ντιμπούζ, των Παναθηναϊκού και Φερεντσβάρος αντίστοιχα, έκαναν σε από μία περίπτωση ωραίες και δύσκολες επεμβάσεις όταν βρέθηκαν απέναντί του.

Ετσι ο Ελ Καμπί «χρειάζεται» το 2024 λιγότερες από τρεις τελικές για να βρει δίχτυα, ενώ τα οκτώ του γκολ που είναι όλα μέσα από την αντίπαλη περιοχή, προήλθαν από μόλις 23 επαφές που έκανε το ίδιο διάστημα στο «κουτί». Δηλαδή στέλνει την μπάλα στο πλεκτό 1/3 φορές που ακουμπάει εκεί την μπάλα!

Ο Εζεκίελ Πόνσε το 2024

Λεπτά: 523'
Γκολ: 9
Γκολ/Λεπτά: 1/58',1'
Τελικές: 19
Γκολ/Τελικές: 1/2,1

Ο Αργεντινός φορ παρουσιάζεται το 2024 μεταμορφωμένος προς το (πολύ) καλύτερο και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ κρατά πλέον τα «ηνία» στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο Ματίας Αλμέιδα και ευρύτερα όλοι στην Ενωση τον στήριξαν απόλυτα όταν στις αρχές της σεζόν δεν του έβγαιναν αρκετά από τα όσα ήθελε να πράξει μέσα στο γήπεδο – συμβαίνει αυτό στην μπάλα – και πλέον τους δικαιώνει απόλυτα, αφού ξεδιπλώνει μέσα στο γήπεδο τις δεδομένες εκτελεστικές του αρετές.

Ηδη στο ημερολογιακό έτος που «τρέχουμε» έφτασε τα εννέα προσωπικά τέρματα και αν κάνουμε τη διαίρεση με τον χρόνο συμμετοχής του, συμπεριλαμβανομένων και των καθυστερήσεων, τότε θα δούμε πως κατά μέσο όρο σκοράρει κάθε 58 αγωνιστικά λεπτά!

Στις 21 Ιανουαρίου στο Περιστέρι σημείωσε χατ-τρικ στο 5-0 επί του Ατρόμητου, μία εβδομάδα μετά σκόραρε δις στο 3-0 επί του ΟΦΗ, στις αρχές Φεβρουαρίου έπραξε κάτι αντίστοιχο στο 4-2 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και πρόσφατα ήταν με εκ νέου δύο προσωπικά τέρματα «πρωταγωνιστής» στο 4-2 με ανατροπή απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα η παραπάνω επίδοση του 27χρονου στράικερ προήλθε χωρίς να βγάλει πολλές τελικές, αφού σε αυτό το διάστημα το κοντέρ του «έγραψε» μόνο 19. Εξ' αυτών δηλαδή 11 ήταν που δεν βρήκαν στόχο, αλλά ουσιαστικά ο συγκεκριμένος αριθμός «πέφτει» στις εννέα, αφού το 0-4 με τον Ατρόμητο και το 2-0 επί του ΟΦΗ προήλθαν όταν ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» σε δικές του προσπάθειες, άρα πρόκειται για την ίδια φάση.

Plus δε ότι δύο από τις εναπομείναντες επτά λογίζονται ως «καθαρές» ευκαιρίες, καθώς στη νίκη επί των Κρητικών ο ποριέρε Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα μία κοντινή του κεφαλιά, ενώ σε εκείνη με τους Αρκάδες το εξ' επαφής πλασέ του πέρασε άουτ. Στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.

Ετσι αν προσέξουμε στο νέο έτος μία στις δύο τελικές του καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ευρύτερα έχει σημειώσει εννέα τέρματα μέσα από το «κουτί» σε μόλις 26 επαφές του με την μπάλα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα