Ολυμπιακός κι Έλληνες παίκτες: Φέτος η μισή ενδεκάδα είναι ελληνική…

Ολυμπιακός κι Έλληνες παίκτες: Φέτος η μισή ενδεκάδα είναι ελληνική…

Ολυμπιακός κι Έλληνες παίκτες: Φέτος η μισή ενδεκάδα είναι ελληνική…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta για τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού, που φέτος είναι η μισή, και…παραπάνω, ενδεκάδα της ομάδας.

«Ακούω» τα περί πορτογαλικής αποικίας στο Ρέντη κι ότι δεν είναι καλό για τα αποδυτήρια μίας ελληνικής ομάδας να είναι «γεμάτα» Πορτογάλους.

Κατ΄ αρχάς, από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου στο Ρέντη ο Βέζο κι ο Καμπράλ καλά καλά δεν έχουν έρθει ακόμη, ο δε Κάρμο μόλις ήρθε, άρα στο Ρέντη είναι κάποιο διάστημα (μεγαλύτερο) οι Ζέλσον, Ναβάρο και (μικρότερο) οι Όρτα, Τσικίνιο, αλλά τέλος πάντων.

Αλλού εγώ θέλω να καταλήξω: Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες του Ολυμπιακού είναι αδικημένοι από τον χρόνο συμμετοχής τους-θα έλεγα το αντίθετο. Όλοι οι Έλληνες του ρόστερ του Ολυμπιακού είναι βασικοί! Κι αυτό υπήρχε και επί Ντιέγκο Μαρτίνεθ κι ακόμη περισσότερο επί Καρβαλιάλ!

Ο Πασχαλάκης από τα 33 συνολικά παιχνίδια έχει παίξει τα 32.

Ο Μασούρας έχει άλλα 32 παιχνίδια: 26 βασικός κι έξι αλλαγή.

Ο Φορτούνης έχει 30 παιχνίδια: 25 βασικός και πέντε αλλαγή.

Ο Ρέτσος έχει 28 παιχνίδια, όλα βασικός.

Ο Ντόη έχει 23 παιχνίδια: 19 βασικός και τέσσερα αλλαγή.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει 26 παιχνίδια: 13 βασικός και 13 αλλαγή.

Προσέξτε: από την αρχή της σεζόν, 12 παίκτες είναι που έχουν παίξει τα περισσότερα παιχνίδια σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας στον Ολυμπιακό. Από τους 12, οι έξι είναι Έλληνες. Ουσιαστικά μιλάμε για την μισή και πλέον ενδεκάδα, ε; Οι δε άλλοι έξι είναι οι Ρόντινεϊ (28 παιχνίδια βασικός), Ορτέγκα (20), Έσε (24), Μαντί (27), Ελ Κααμπί (20), Ποντένσε (16). Αυτοί είναι οι 12 πιο βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού. Έξι Έλληνες και άλλοι έξι ξένοι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν ήδη στην ομάδα και μόνο τρεις μεταγραφές, οι δύο Αργεντίνοι κι ο πρώτος σκόρερ, ο Ελ Κααμπί.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ - ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Εγώ δεν βλέπω καμία αδικία Έλληνα παίκτη, πλην ίσως του Βρουσάι, που γι΄ αυτό κιόλας έφυγε δανεικός στη Ρίο Άβε, για να παίξει (μπήκε στο 46’ την Κυριακή στο αποτέλεσμα έκπληξη Πόρτο-Ρίο Άβε 0-0). Κατά την γνώμη μου, ειδικά με τον Καρβαλιάλ, που θέλει εξτρέμ να παίζουν πάνω κάτω κι όχι μόνο πάνω, ο Βρουσάι θα ήταν εξαιρετική επιλογή-αλλά κι ο ίδιος έχει αδικήσει τον εαυτό του. Ο δε Τζολάκης θα μπορούσε να παίξει παραπάνω, αλλά είναι στην σκιά του Πασχαλάκη-όπως κι αν έχει, Έλληνας είναι ο γκολκίπερ.

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει στη συνέχεια ο Καρβαλιάλ, αν όσο είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού θα βάζει περισσότερο τους Πορτογάλους η, τους Έλληνες η, τους ισπανόφωνους. Αυτό που ξέρω είναι ότι μέχρι τώρα οι Έλληνες παίκτες αποτελούν τη βάση και τον κορμό της ενδεκάδας. Και τα ματς που δεν έπαιξαν, οι περισσότεροι, ήταν λόγω καρτών η, τραυματισμών η, ροτέϊσον.

Και δεν υποστηρίζω ότι κακώς γίνεται αυτό και πάνω από τη μισή ενδεκάδα είναι Έλληνες-οι Έλληνες πρέπει να είναι βάση του Ολυμπιακού. Αλλά μην τους βγάζουμε και αδικημένους στο χρόνο χρησιμοποίησης. Ειδικά φέτος. Δεν θυμάμαι πότε, ποια σεζόν, ήταν στη βασική ενδεκάδα περισσότεροι Έλληνες…

Άσχετο: Κάνοντας και ροτέϊσον άμα λάχει, έριξε την πεντάρα στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας η Φέρεντσβαρος. Ροτέισον προφανώς γιατί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή έχει τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα πριν τον πρώτο αγώνα της με τον Ολυμπιακό. Μία καλή ευκαιρία να βρει ρυθμό…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Επειδή γίνεται λόγος, «αναπόφευκτα» βάσει των δεδομένων του Ολυμπιακού, για αλλαγή προπονητή, μπορούμε να θυμηθούμε ότι σε επίπεδο πρωταθλήματος πρώτον όταν έφυγε ο Μαρτίνεθ ο Ολυμπιακός ήταν στο -3 και τώρα στο -9 και δεύτερον όταν έφυγε πέρυσι ο Μίτσελ ο Ολυμπιακός ήταν στο -3 και τερμάτισε στο -10…Και προ Πέδρο Μαρτίνς, το 2018, όταν έφυγε ο Λεμονής ο Ολυμπιακός ήταν στο +1 και με τον Όσκαρ Γκαρθία πήγε στο -9.

Και με τα παιχνίδια με τη Φέρεντσβαρος να έπονται, μπορούμε να θυμηθούμε πως όταν ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή παραμονές ευρωπαϊκών αγώνων τα αποτελέσματα δεν τα λες και τα καλύτερα: δύο βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τον Κορμπεράν, ένας βαθμός σε πέντε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Χάσι, 1-1 και 1-4 με την Μπεσίκτας μετά τον Μπέντο, 0-2 και 2-2 με την Ντνίπρο μετά τον Μίτσελ, 0-3 και 0-1 με τη Λεβάντε μετά τον Ζαρντίμ…

ΚΑΡΑΒΑΛΙΑΛ

Ουσιαστικά μπορώ να θυμηθώ καλά αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μετά από αλλαγή προπονητή μόνο σε καλοκαιρινά προκριματικά. Κι αυτά πώς: πρόκριση στην παράταση με την Αρούκα μετά τον Βίκτορ Σάντσεθ και πρόκριση στα πέναλτι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας μετά τον Πέδρο Μαρτίνς. Να βάλω και το 5-2 με την Τόπολα μετά τον Μαρτίνεθ τον Δεκέμβριο;

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.