Αλμέιδα: «Η εμμονή με την απόλυτη επιτυχία μακροπρόθεσμα κοστίζει, χαρούμενοι όσοι πιστεύουν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Αλμέιδα: «Η εμμονή με την απόλυτη επιτυχία μακροπρόθεσμα κοστίζει, χαρούμενοι όσοι πιστεύουν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Δημήτρης Βέργος
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

bet365

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα μετά το εμφατικό 0-5 επί του Ατρόμητου αναφέρθηκε στην ισοπεδωτική κριτική που υπήρξε τελευταία στην ομάδα του, έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του, μίλησε για τον Πήλιο και τον Πόνσε και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ξεπεράσει σε απόδοση την Ένωση μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ με 0-5 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι:

Για τη νίκη και αν η ΑΕΚ κερδίζει κάποιους παίκτες όπως ο Πόνσε και ο Πήλιος: «Κάναμε ένα παιχνίδι παρόμοιο με προηγούμενα. Με τη διαφορά ότι μετατρέψαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δύσκολος στην έδρα του. Είμαι χαρούμενος για την απόδοση κάθε παίκτη. Εγώ πάντα σκέφτομαι το ίδιο για τους ποδοσφαιριστές. Είτε σκοράρει ο Πόνσε, είτε όχι, σκέφτομαι κάτι καλό. Σήμερα που έβαλε τρία γκολ δεν θα είναι ο καλύτερος που υπάρχει, ούτε όταν δεν τα έβαζε ήταν η χειρότερη μεταγραφή. Προσπαθούμε να αναλύσουμε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και πολλές φορές αυτό σε οδηγεί σε λάθος. Πιστεύω στα πρότζεκτ σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό υπέγραψα τα χρόνια που έχω υπογράψει. Πιστεύω πως ένας παίκτης όπως ο Πήλιος χρειάζεται 30 παιχνίδια για να ξέρουμε πόσο μπορεί να αποδώσει. Παίκτες όπως ο Πόνσε και ο Πισάρο χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο από άλλους.

Έχω ένα μεγάλο συναίσθημα για την ΑΕΚ έχοντας υπογράψει τόσα χρόνια. Μου έχει συμβεί και σε άλλα μέρη, όταν ταυτοποιούμαι με ένα μέρος, ποτέ δεν θα έκανα κριτική σε έναν παίκτη. Έχω κουραστεί σε αυτόν τον χώρο να αντιμετωπίζεται ένας παίκτης σαν μηχανή. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν όλοι τις στιγμές τους στη ζωή. Το χειρότερο είναι να μην δείξεις εμπιστοσύνη σε έναν παίκτη. Εκεί μπορούμε να μετατραπούμε σε εκείνους που έχουν εμμονή με την απόλυτη επιτυχία. Αυτό δεν φέρνει επιτυχία μακροπρόθεσμα γιατί αρχίζει και υπάρχει η αμφιβολία. Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά γιατί είχαμε αποκλειστεί από το Κύπελλο. Η σκέψη μου θα είναι η ίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πριν από δέκα μέρες κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Πόσες απόψεις άλλαξαν. Αυτό το ποδόσφαιρο δεν μου αρέσει. Είναι ένα ψεύτικο ποδόσφαιρο, που πείθει όσους δεν είναι χαρούμενοι. Οι χαρούμενοι και οι ευτυχισμένοι πιστεύουν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και εκεί κάνεις τον τελικό λογαριασμό».

Για το αν το εμφατικό σκορ δίνει περισσότερη ψυχολογία για τη συνέχεια: «Το ηθικό μας δεν άλλαζε. Στα ματς που παίξαμε δεν ήταν κάποιος αντίπαλος ανώτερος από εμάς. Όσο δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος που μπορεί να μας ξεπεράσει μέσα στο ματς, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε κατοχή, πίεση, ευκαιρίες, όπως και σήμερα. Μια νίκη δεν μου αλλάζει τον τρόπο σκέψης, ούτε μια ισοπαλία, ούτε μια ήττα. Δουλεύω με πάθος, με αγάπη, με ευγνωμοσύνη, με αφοσίωση. Πριν έρθουμε εδώ η ΑΕΚ είχε να κερδίσει τέσσερα χρόνια τον Ολυμπιακό. Στη ζωή πρέπει να έχεις και μνήμη. Αυτή κάνει τον κόσμο να βελτιώνεται. Η μνήμη έχει να κάνει με την ταπεινότητα. Εγώ ακούω, βλέπω, αισθάνομαι, παρατηρώ, δεν μπορεί να αλλάζουν τόσο πολύ τα πράγματα που ακούγονται. Κυρίως όταν υπάρχει μια ομάδα τόσο ανταγωνιστική, όπως η ΑΕΚ. Ακόμα και μετά την κατάκτηση δύο τίτλων συνεχίζει να είναι ανταγωνιστική με το ίδιο ρόστερ, που είναι ένα πολύ καλό ρόστερ, σεβόμενοι την ιστορία του αντιπάλου. Ο τρόπος σκέψης μου δεν θα αλλάξει. Τη μέρα που θα αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου από ένα αποτέλεσμα τότε θα πρέπει να έρθει άλλος προπονητής. Εγώ θα δώσω τη μάχη μου ως το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για το αν θα υπάρξουν προσθήκες ή αλλαγές: «Ακόμα δεν το σκέφτομαι, απολαμβάνω τη νίκη. Έχουμε πολλούς παίκτες, μας απομένει μια διοργάνωση. Πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν οκτώ μη κοινοτικοί και παίζουν πέντε. Το γνωρίζουν αυτό οι παίκτες. Αυτοί που θα μπουν και θα αρπάξουν την ευκαιρία δεν θα βγουν. Πρέπει να δουλεύουμε ως ομάδα για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί που γράφουν διάφορα και βάζουν κάποια λόγια για το πρόσωπό μου. Όταν βρίσκομαι εδώ, μπορώ να δώσω απάντηση σε κάθε ερώτημα. Η επικοινωνία μας θα πρέπει να έχει βγει από το στόμα μου, όχι από υποθέσεις. Αυτές μπορεί να φτάσουν ως την αποσταθεροποίηση του κόσμου. Εγώ υπερασπίζομαι την ομάδα με ένα στυλ παιχνιδιού».

Για τον Πήλιο που ανέδειξε ο ίδιος: «Χθες μίλησα μαζί του, προσπάθησα να του μεταφέρω την εμπιστοσύνη. Ο Σταύρος όπως όλοι οι νέοι θα κάνει και λάθη. Εκεί είναι η στιγμή που ο κόσμος, όλοι αυτοί που στηρίζουν πραγματικά, θα πρέπει να τον στηρίξουν, γιατί είναι και Έλληνας. Μετά κανείς από τους παίκτες στο δεύτερο ή τρίτο ματς δεν ήταν ο καλύτερος στον κόσμο. Χρειάζεται μια διαδικασία, γιατί εσείς γράψατε 70.000 ονόματα για αριστερό μπακ. Εμείς δώσαμε μια ευκαιρία σε έναν νεαρό παίκτη. Αν δεν κερδίζαμε, θα δεχόμασταν πάλι κριτική. Ένας παίκτης πρέπει να κάνει λάθη για να μάθει. Έχει λαμπρό μέλλον και θα συνεχίσει έτσι. Με ικανοποιεί γιατί είναι καλό παιδί, επαγγελματίας, θέλει να μάθει και είδατε την απόδοση που είχε. Αυτό με ενδιαφέρει και με αφήνει ικανοποιημένο».

Για την κατάσταση του Λιβάι, του Γαλανόπουλου και του Σιντιμπέ: «Αυτή τη βδομάδα θα πρέπει να γυρίσουν και οι τρεις, μακάρι».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ ξεπέρασε και την κόπωση που υπήρχε: «Σήμερα βάλαμε γκολ. Έχουμε κάνει μεγάλα παιχνίδια φέτος. Πολύ καλά ματς στην Ευρώπη, καλά παιχνίδια στα ντέρμπι. Άλλα παιχνίδια επίσης. Έχουμε κάνει λάθη φυσικά σε παιχνίδια που χάσαμε βαθμούς. Ακόμα δεν έχω δει την ΑΕΚ να την έχει ξεπεράσει κάποιος αντίπαλος στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το παιχνίδι ευχαρίστησα τους παίκτες γιατί όλοι ήθελαν την πρόκριση στο Κύπελλο. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το δεχτούμε. Πρέπει να ξέρουμε να δεχόμαστε την ήττα. Μίλησα με αρκετούς μετά το ματς, τους ρώτησα πως είναι, κάναμε προπόνηση με διαφορετικό τρόπο για να ήταν έτοιμοι σήμερα. Είναι ένα γκρουπ δεσμευμένο σε αυτό που κάνει. Σήμερα βάλαμε τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλο ματς και ήταν μια επίδειξη ότι αυτή η ομάδα θέλει. Ότι όταν είναι καλά μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα, ότι οι παίκτες παίζουν με πάθος, αγάπη και σεβασμό».

Για το αν μίλησε και με τον Πόνσε πριν το σημερινό ματς και αν ήταν θέμα ψυχολογίας: «Μίλησα γύρω στα 45 λεπτά με τον Πόνσε. Κάποια θέματα μένουν ανάμεσα σε προπονητή και παίκτη. Μιλήσαμε κυρίως για τη θέση, για την τοποθέτηση. Πολλές φορές οι παίκτες λόγω της γενναιοδωρίας τους βγαίνουν από εκεί που πρέπει να είναι για να βοηθήσουν. Σήμερα του είπα να μην κινηθεί καν από τα δύο στόπερ. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει είναι το εννιάρι μου να βγαίνει και να παίζει όμορφες πάσες προς τα πίσω. Θέλω να κοιτάει το τέρμα. Και το έκανε. Αν δούμε τις ενέργειες, τη θέληση, το πάθος και την αυτοθυσία που έδειξε, αυτά δεν έχουν αλλάξει. Αλλά χρειαζόταν να σκοράρει γιατί είναι σκόρερ. Ήταν μπλοκαρισμένος και ξεμπλόκαρε και είμαι χαρούμενος γι' αυτό».

Για το αν έχει συζητήσει το ίδιο και με τον Λιβάι: «Ναι, είμαστε μαζί ενάμιση χρόνο. Αν ο Λιβάι σκοράρει τα ίδια γκολ με πέρυσι, δεν θα χρειάζεται να του πω τίποτα. Έκανε τέλειες κινήσεις πέρυσι, μακάρι να κάνει τις ίδιες και φέτος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα