Ολυμπιακός: Ο Μπιανκόν έχει καλές προδιαγραφές, αλλά τις ακυρώνει με τις κακές αποφάσεις του

Ολυμπιακός: Ο Μπιανκόν έχει καλές προδιαγραφές, αλλά τις ακυρώνει με τις κακές αποφάσεις του

Ολυμπιακός: Ο Μπιανκόν έχει καλές προδιαγραφές, αλλά τις ακυρώνει με τις κακές αποφάσεις του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα για τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του Ρέτσου αύριο στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Πρέπει να είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τώρα που τον έχουμε δει σε ένα άλφα αριθμό αγώνων. Ο λόγος για τον Μπιανκόν, έναν αμυντικό με το γνώρισμα ότι κάνει πάρα πολλά καλά πράγματα σε ένα παιχνίδι, χωρίς όμως να αποφεύγει και το μεγάλο λάθος.

Μετά από πέντε παιχνίδια με τα «ερυθρόλευκα» έχουμε μία εικόνα για τον 23χρονο Γάλλο. Και η εικόνα αυτή είναι ότι συμμετέχει από αρκετά έως πολύ στο παιχνίδι, για τα δεδομένα στόπερ, κάνοντας και αμυντική δουλειά, αλλά και προωθώντας το παιχνίδι, κουβαλώντας την μπάλα, πασάροντας. Δεν αποφεύγει, δηλαδή, τις ευθύνες. Ίσα ίσα, το αντίθετο. Έχει πολλές επεμβάσεις μέσα στο 90λεπτο, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα, κλέβει μπάλες, κάνει καλές καλύψεις, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, επιχειρεί συχνά πάσες, και μακρινές και πιο κοντινές. Με την Κηφισιά μάλιστα μία επέμβαση του ήταν πάρα πολύ κρίσιμη για να μην έρχονταν γρήγορα η ισοφάριση (1-1).

Από την άλλη, ο Μπιανκόν είτε επειδή δεν έχει βρει ακόμη κανονικό ρυθμό (περίπου μιάμιση σεζόν ήταν εκτός δράσης), είτε επειδή έχει μεγάλο πρόβλημα συγκέντρωσης (περισσότερο αυτό μου δείχνει), πάντα θα κάνει ένα σοβαρό λάθος. Μπορώ δε να καταλάβω ότι ένας στόπερ είναι λογικό να κάνει λάθη, όμως όταν αυτό συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι δεν είναι νορμάλ. Ο τρόπος με τον οποίο για παράδειγμα έκανε το πέναλτι με το οποίο η Κηφισιά έκανε προχθές το 2-2 ήταν απαράδεκτος.

Δεν μπορείς να του πάρεις το κεφάλι γι΄ αυτό που έγινε με την ΑΕΚ, να χάσει την εναέρια μάχη από τον Λιβάι στη φάση του πρώτου γκολ στο Καραϊσκάκη. Αλλά για έναν αμυντικό 1μ87 θα πρέπει να γίνει αντικείμενο πρωτίστως αυτοκριτικής από τον ίδιο, γιατί λίγα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε πάλι να καθαρίσει ανάλογη φάση και ήρθε και το δεύτερο γκολ-ακόμη δε χειρότερο, ότι το κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από ένα δικό του πούλημα της μπάλας…

Στο ίδιο παιχνίδι, με την ΑΕΚ, κάνει μία ωραία αμυντική ενέργεια και για να γλιτώσει ένα…αράουτ, επιχειρεί τακουνάκι έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη και πλάγια, δίνοντας την μπάλα σε αντίπαλο…Στο Βόλο, στο 85ο λεπτό ο Μπιανκόν είχε κάνει πάσα σε αντίπαλο έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη και ο Ολυμπιακός δεν έχασε 2-3 καθαρά λόγω τύχης, επειδή αστόχησε ο Άλκο από εξαιρετική θέση...Στις Σέρρες, ίδια και χειρότερη πάσα σε αντίπαλο!..Στο ντεμπούτο του με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη ήταν πάρα πολύ τυχερός που δεν σημείωσε αυτογκόλ σε ένα άτσαλο διώξιμο, ενώ στη φάση του 0-1 της ομάδας του Αγρινίου έπαιξε τη χειρότερη δυνατή άμυνα…

Μπιανκόν

Πραγματικά είναι δύσκολο να αντιληφθείς για την περίπτωση του Μπιανκόν, πώς ένας στόπερ κάνει τόσα καλά πράγματα, αλλά παράλληλα μπαίνει με την ίδια ευκολία σε θέση αυτογκόλ! Γιατί αυτά που κάνει ο Γάλλος, ο οποίος δεν είναι και μικρό παιδί οδεύοντας στα 24, στην πραγματικότητα αυτογκόλ είναι. Επιπλέον δεν έχει καλή αίσθηση του χώρου για να κάνει άμυνες με οφσάιντ, δεν είναι τόσο γρήγορος όσο θα περιμέναμε από έναν αμυντικό που η βασική υποτίθεται θέση του είναι ακραίος μπακ, ενώ στα μαρκαρίσματα του κάποιες φορές πάει δεύτερος στην μπάλα, κάνει φάουλ και παίρνει έτσι κάρτα. Η, μπορείς να τον δεις να κάνει ένα αχρείαστο φάουλ και να βάλει τον αντίπαλο στην περιοχή του Ολυμπιακού, όπως συνέβη μία φορά με την Κηφισιά.

Προσπαθεί να βοηθήσει και αμυντικά και επιθετικά στις στημένες φάσεις-είχε κερδίσει ένα πέναλτι στο Βόλο και με την ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει το ντέρμπι. Παίρνει μέτρα με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να παίξει και κάθετα. Καθαρίζει σέντρες στην περιοχή με το κεφάλι και βγαίνει και μακριά από την περιοχή για να κόψει. Και πάνω απ΄ όλα δείχνει να θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό.

Γενικά, δείχνει καλές προδιαγραφές, αλλά παίρνει πολλές φορές κακές αποφάσεις και με αυτές ακυρώνει τις καλές προδιαγραφές του. Να σας θυμίσω μία φάση από τον αγώνα στην Κηφισιά μόλις στο πρώτο λεπτό: εκτελεί φάουλ ο Φορτούνης και βρίσκει τον Γάλλο. Αυτός έχει πλασαριστεί καλά, όμως είναι δύσκολο να σκοράρει με κεφαλιά από τη θέση στην οποία βρίσκεται. Αριστερά του είναι δύο συμπαίκτες του, ο Μασούρας κι ο Ναβάρο. Λογικά, μία κεφαλιά-πάσα του θα ήταν μισό γκολ. Δεν την έκανε ποτέ, προτίμησε να προσπαθήσει να βάλει ο ίδιος το γκολ και κατέληξε με μία κεφαλιά σαν πάσα στον γκολκίπερ Κρίστινσον.

Δείτε εδώ

Μπιανκόν

Ποια είναι η ουσία: ο ίδιος ο Μπιανκόν πρώτος πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το σκοτσέζικο ντους, το μία κρύο, μία ζέστη. Ένας αμυντικός του Ολυμπιακού πρέπει να έχει μία σταθερότητα. Ο Γάλλος σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο-να θυμίσω ότι παίζοντας με τον Ολυμπιακό Β αποβλήθηκε με μεγάλη ευκολία στο δεύτερο του παιχνίδι.

Άσχετο:

Λογικά είναι καλή για τον Ολυμπιακό η απουσία του Ιωαννίδη. Υπό την έννοια ότι οι στόπερ του Ολυμπιακού προχθές στην Καισαριανή δυσκολεύθηκαν να παίξουν τον…Οζέγκοβιτς, που είναι στο στιλ του Ιωαννίδη, όχι στην ποιότητα, αλλά στον δυναμικό τρόπο παιχνιδιού. Αλλά ο Σπόραρ χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην περιοχή. Γιατί είναι καλός εκτελεστής, καλύτερος του Ιωννίδη, που βέβαια είναι πολύ πιο πληθωρικός. Δεν πρέπει να αφήνεις χώρο στον Σλοβένο, γιατί μπορεί να τελειώσει μία φάση καλά και δη με τη μία όπως λέμε.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αυτό που έκανε με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια ο Τερίμ ήταν ουσιαστικά να βάλει την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπως προέκυψε με τις αλλαγές που έκανε, και που προφανώς του άρεσε. Με Βαγιαννίδη δεξί μπακ, με Κώτσιρα κόφτη, με Μαντσίνι έξω δεξιά και με Βέρμπιτς έξω αριστερά. Βάζοντας και τον Βιλένα αντί του τραυματία Τσέριν, συν τον Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς.

Να δούμε τώρα τι θα κάνει κι ο Καρβαλιάλ. Μην βάλει κι αυτός τώρα την ενδεκάδα του α΄ ημιχρόνου του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, κάτι που δεν αποκλείω, αν πάρει το οκ από τον Ρίτσαρντς, ότι δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει. Προσωπικά νομίζω ότι αυτό σκέφτεται, να ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα, έχοντας την αναγκαστική αλλαγή του Μπιανκόν στη θέση του τιμωρημένου Ρέτσου. Όμως, πραγματικά δεν ξέρω για τον Ρίτσαρντς, μου φαίνεται ότι αυτή την εποχή δεν μπορεί να παίξει πάνω από μισή ώρα κανονικού ποδοσφαίρου.

Ρίτσαρντς

Όπως θυμάμαι το πρώτο ματς, για τα πρώτα 30 λεπτά ήταν μια χαρά ο Άγγλος, παρότι έπαιξε όχι στη θέση του (αριστερός μπακ), αλλά αριστερός εξτρέμ. Και τις σέντρες του έκανε και έκοψε και έκλεψε και δύο φορές πήγε να χωθεί για το γκολ, αλλά του πήρε σε αμφότερες τις περιπτώσεις την μπουκιά από το στόμα ο Κώτσιρας. Μετά το 30ο λεπτό, ωστόσο, οι στροφές του άρχισαν να πέφτουν ολοένα και περισσότερο, ενώ η έλλειψη ρυθμού είχε φανεί κι από κάποια λάθη που έκανε χάνοντας την μπάλα.

Και για το τέλος ένα Emoji για τον Ακιμπού Καμαρά στην πρεμιέρα του Copa Africa.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.