ΑΕΚ και Αλμέιδα: αφεντικά των ντέρμπι!

ΑΕΚ και Αλμέιδα: αφεντικά των ντέρμπι!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ και Αλμέιδα: αφεντικά των ντέρμπι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στη δυνατότητα των νταμπλούχων να κερδίζουν όλους τους μεγάλους αντιπάλους της, γράφει για το πρωταθληματικό διπλό στο Φάληρο και για τη διαιτησία...

Σημείωνα στο κείμενό μου πριν την αναμέτρηση στο Φάληρο ότι η ΑΕΚ πρέπει να παίξει όπως πάντα επί των ημερών Αλμέιδα στην έδρα του Ολυμπιακού, μα τούτη τη φορά, να κερδίσει! Διότι πέρυσι πήρε το ένα από τα τρία ματς που ήταν το απόλυτο αφεντικό στις αναμετρήσεις στην έδρα των «ερυθρόλευκων» και άξιζε να πάρει και τα τρία βάση της συνολικής εικόνας των παιχνιδιών. Αυτό έκαναν οι νταμπλούχοι με αποτέλεσμα να βρεθούν στη δεύτερη θέση και στο μόλις -2 από τη γνώριμη για εκείνους κορυφή και έχοντας μπροστά της ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον Παναθηναϊκό στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, τον οποίο αν κατορθώσει να κερδίσει θα ρίξει από την πρώτη θέση και θα τοποθετηθεί εκείνη σε αυτή...

Αν κρίνουμε από το πρώτο 45λεπτο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο διάστημα από το 75' έως το τέλος, η ΑΕΚ όφειλε να είχε καθαρίσει σχετικά εύκολα το ντέρμπι και να είχε πάρει το τρίποντο σβηστά... Αντί αυτού επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να ζουν στο ματς και στο τέλος (αναμενόμενα όπως πάντα κάνουν) να γκρινιάζουν για τη διαιτησία. Για φάσεις ξεκάθαρες και για αποφάσεις που θα εστιάσουμε σε αυτές παρακάτω αν και μικρή σημασία έχει αφού οι Ολυμπιακοί θα λένε ότι εγώ τα γράφω γιατί στηρίζω την ΑΕΚ και ανάποδα στο αντίστοιχο κείμενο που θα γράφει ο αρθρογράφος του Ολυμπιακού θα αντιδρούν οι φίλοι της Ένωσης.

Σημασία έχει πως σε ένα ματς τελικό και απόλυτης επιβίωσης του Ολυμπιακού στην έδρα του, η Ένωση κατάφερε να τον κερδίσει και να του μετατρέψει το υπόλοιπο τη σεζόν σε... βουνό που πρέπει να σκαρφαλώσει με την ελπίδα να μπει ίσως σε κάποια φάση και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου! Με την εικόνα του (και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) δεν δείχνει ικανός για κάτι τέτοιο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο τι σου ξημερώνει, για την ομάδα του Αλμέιδα (και δη επί των ημερών του) ένα έχει σημασία: ότι δεν ανέστησε τον αντίπαλο και αντιθέτως τον έστειλε στο -8 από την κορυφή και στο -6 από τη δεύτερη θέση προτού καν βγει ο Γενάρης. Κάτι πολύ σημαντικό με δεδομένο ότι πολλές φορές στο παρελθόν -επαναλαμβάνω- σε αντίστοιχα ματς έδινε... ποδοσφαιρική ζωή στο συγκεκριμένο αντίπαλο!

Η ΑΕΚ κυριάρχησε και πάλι στο Φάληρο, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, έκανε φάσεις με μεγαλύτερη του Πινέδα, σκόραρε δυο φορές από τις πολλές στατικές μπάλες που κέρδισε και έδειξε έως και το σημείο που δέχθηκε το γκολ, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε επίπεδο ποιότητας, ταλέντου και πλάνου από τον πάγκο, συγκριτικά με τον αντίπαλό της. Στο δεύτερο 45λεπτο οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν αυτοί που έπρεπε και ειδικότερα από το 46' έως το 70' με 75' όπου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να φέρει το ματς στα ίσα, δίχως ωστόσο να κάνει τη μεγάλη φάση, να απειλήσει άμεσα και να βγάλει τετ α τετ, ή να πλησιάσει στο γκολ από κάποια στατική φάση. Η Ένωση του έδωσε τη μπάλα και ο αντίπαλος έδειξε να μη γνωρίζει τι να κάνει με αυτή...

Ξεκάθαρες οι φάσεις που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός (pics)!

Από το 75' και μετά οι νταμπλούχοι δημιούργησαν πέντε (και πολλές προϋποθέσεις) καθαρές φάσεις να τελειώσουν το ματς με πρωταγωνιστές τους Άμραμπατ (δις), Πινέδα, Σιντιμπέ και Ελίασον, δίχως να τα καταφέρουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Αλμέιδα, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είναι λανθασμένη νοοτροπία να μη τελειώνεις τα ματς και να επιτρέπεις στον αντίπαλο να ...ζει έως το φινάλε! Κάτι που το 'χει πληρώσει μάλιστα πολύ πρόσφατα, από ατομικά λάθη, σε Αγρίνιο και Σέρρες αντίστοιχα, απλά τούτη τη φορά ο αντίπαλος δεν είχε τη ποιότητα και την ικανότητα να δημιουργήσει και να απειλήσει για να φτάσει στην ισοφάριση, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από κει και πέρα εννοείται πως και σε αυτό το ντέρμπι στο Φάληρο μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ θα σηκωνόταν τεράστια κουβέντα για τη διαιτησία για φάσεις που είναι ξεκάθαρες, αλλά επαναλαμβάνω όποιος θέλει θα τα... χώσει, κρίνοντας ανάλογα το κείμενο που διαβάζει και ποιος το υπογράφει. Το γκολ του Μασούρα είναι ξεκάθαρο χέρι, μπράτσο και επ ουδενί δεν υποδέχεται τη μπάλα με τον ώμο, άλλωστε αν έβρισκε στον ώμο δεν θα πήγαινε προς τα κάτω να στρωθεί στο πλασέ, αλλά προς τα πάνω, ψηλά, αλλά τέλος πάντων αυτό είναι ξεκάθαρο από το ριπλέι πίσω από την εστία (όπως ξεκαθαρίζεται και από την φωτογραφία).

Μασούρας

Ενώ ο Ναβάρο βουτάει πολύ πριν φτάσει στον Κάλενς τη στιγμή που δευτερόλεπτα νωρίτερα (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) του τραβάει τη φανέλα για να γίνει κάτοχος της μπάλας και άρα έχει κάνει φάουλ πάνω στον Περουβιανό στόπερ!

Κάλενς

Νωρίτερα, πολύ νωρίτερα, έχει χαρίσει τέσσερις κάρτες σε Έσε, Ορτέγκα, Καμαρά και Μπιανκόν με τον τελευταίο στο 61' να είναι για αποβολή μαρς όταν τελευταίος ποδοσφαιριστής γκρεμίζει τον Σιντιμπέ ξεκάθαρα και σκόπιμα για να μη βγει στο τετ α τετ! Είδατε να λένε τίποτα γι' αυτά τα Μέσα που ελέγχουν; Όχι φυσικά... Ούτε να περιμένετε κάτι από τους τηλεκριτικούς διαιτησίας, επιλεκτικά αναφέρονται σε φάσεις, σε ένα ματς που ελέω απουσίας ποιότητας και ταλέντου, στο 80% της αναμέτρησης οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιζαν ξύλο και τίποτα άλλο! Μετά εννοείται έβαλαν όσους είχαν και δεν είχαν να τοποθετηθούν και να κάνουν λόγο για ...σφαγή του Ολυμπιακού και να αξιώνουν την παρέμβαση του κράτους και της Κυβέρνησης!

Μπιανκόν

Μυθικά πράγματα... Στο πρώτο ματς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη δεν το έκαναν βέβαια, ούτε για την αποβολή μαρς του Φορτούνη, ούτε για το πέναλτι μαρς του Κίνι στον Ελίασον, διότι πήραν το Χ, το πανηγύρισαν και έφυγαν! Αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να δικαιολογηθεί η αποτυχία αλλά όλα έχουν και ένα μέτρο... Όπως και να 'χει για την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα αυτό που 'χει ουσία και σημασία είναι το τρίποντο, το γεγονός ότι πήρε ένα ακόμη ντέρμπι φέτος, έφτασε να 'χει πάρει 13 βαθμούς στα μεγάλα ματς, όσα καμία άλλη ομάδα έχοντας κερδίσει ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους της από την πρώτη 5άδα και συνεχίζει έχοντας μπροστά της δύσκολα ματς επίσης, με Άρη για το Κύπελλο και φυσικά έπειτα Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την κορυφή... ΑΕΚ και Πελάδο απόλυτα αφεντικά των ντέρμπι!

Καλή εβδομάδα να έχουμε...

Βίντα

Υγ: Πλην του απίθανου Λιβάι Γκαρσία που ήταν πρωταγωνιστής ξανά σε ματς με τον Ολυμπιακό και άλλων παικτών που πήγαν καλά, ο κορυφαίος και απόλυτος ηγέτης, ήταν ο Ντομαγκόι Βίντα. Ασύλληπτα καλό ματς από τον διεθνή Κροάτη στόπερ που είναι ο κορυφαίος, μακράν του δεύτερου, του πρωταθλήματος για το κέντρο της άμυνας! Νικητής σε όλες τις μονομαχίες, πρώτος και άριστος στις τοποθετήσεις, κλεψίματα και κοψίματα, ανίκητος στον άερα, εκπληκτικό ματς από τον Βίντα στο Φάληρο που είναι απόλυτος ηγέτης στην κιτρινόμαυρη άμυνα! Μαζί με τον Κάλενς συνέθεσαν εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο και αξίζουν συγχαρητήρια για τη χημεία και την απόδοσή τους...

Υγ2: Πολύ σωστά η ΑΕΚ επιλέγει να μη παρασύρεται από το παιχνίδι του Ολυμπιακού και θα προχωρήσει ως οφείλει τις διαδικασίες με τον Κούγια στέλνοντάς τον στον Εισαγγελέα... Συγκλονιστικά όσα ακούσαμε για την εποχή της παράγκας για την οποία γράφαμε και όσοι τα αναδεικνύουν μας έλεγαν: γραφικούς! Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια και πάντα όσο και να δουλεύουν το ψέμα, έρχεται η αλήθεια να λάμψει, δεν περίμενα πως θα γίνει από τους ίδιους!

Υγ3: Καλά για τη γραφικότητα όσων πήγαν στη συνέντευξη Τύπου και επιτρέπουν τις ερωτήσεις τις γελοίες προς τους προπονητές, πάντα σε αυτό το γήπεδο όλο τυχαίως, δεν χρειάζεται να λέμε συνέχεια αφού δεν γίνεται τίποτα από κανένα όργανο... Αυτό που είπε ο Αλμέιδα με μέλος της διοίκησης του αντιπάλου να τον βρίζει δεν το άκουσε κανείς; Τα αντικειμενικά και μη ΜΜΕ έκριναν ότι δεν έπρεπε να αναδείξουν τι αναφέρει μια από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες σε τούτο το τόπο αλλά να αναδείξουν για τα κλικ τον κάθε γραφικό; Το συνδρομητικό κανάλι δίνει το λόγο να μονολογούν άλλοι πλην των πρωταγωνιστών; Αήδια...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...